New Neighbours Festival
Festival verbindt nieuwkomers met Eindhovenaren.

Midden-Oosterse en Afrikaanse gerechten, muzikanten uit o.a. Syrië en Eritrea en workshops voor jong en oud: met deze elementen verbindt New Neighbours Festival op zondag 27 augustus nieuwkomers met Eindhovenaren. Het gratis festival wil hiermee laten zien dat vele nieuwe buren die zijn gevlucht uit eigen land, een rijke cultuur met zich meebrengen en dat culturele verschillen ook verrijkend kunnen zijn.

De gehele dag zijn er verschillende activiteiten. Asielzoekers van het Jongerenhuis Eindhoven zorgen voor gerechten en hapjes uit verschillende landen. Kinderen kunnen meedoen aan een speciaal kinderprogramma en er is een dansworkshop waar de Arabische groepsdans Dabke gezamenlijk geoefend kan worden.
In de tuin van het TAC staan verschillende muzikanten. Zo is er de band Orchestre Partout, die is ontstaan in het azc van Alkmaar. De groep bestaat uit wisselende leden die o.a. uit landen als Eritrea, Afghanistan, Iran en Syrië afkomstig zijn. Daarnaast speelt ook Sarsaria: een band die is ontstaan nadat Syriër Wasim Arslan in contact kwam met de Nederlandse muzikant Arjan Amin. Beide groepen hebben door hun succes inmiddels opgetreden in concertzalen als Paradiso, maar ook op festivals als Mundial. De Nederlands-Syrische Gharib Band opent de middag met een aanstekelijke mix van moderne en traditionele muziek. Maar er is ook plaats voor nieuwe spelers: de onlangs gevluchte Bereket speelt op de krar, een traditioneel snaarinstrument uit Eritrea. Dj-collectief Discos Horizontes draait tot slot een scala aan bijzondere wereldmuziek.
Vorig jaar werd de eerste editie van New Neighbours Festival met ruim 500 bezoekers een hit. Ook dit jaar verwacht de organisatie een goede opkomst. De entree is gratis.

 
Datum:    zondag 27 augustus
Tijd:         13:00 – 22:00

Locatie:   TAC, Vonderweg 1, Eindhoven
Info:         fb.com/newneighbourseindhoven 
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met initiatiefnemer Jeroen van Aalst
(tel.: 0626799789, e-mail: jeroenvaalst@gmail.com).
Programma Erfgoedhuis
Voor het programma van het Erfgoedhuis klik op het logo