Fotonummer:

11466  

Jaar:

1934

Bijdrager:

Peter Vermeulen

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Woensel - 421 Woensel-West - Buijs Ballotstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Buys Ballotstraat.

Deze straat verbindt de Minckelersstraat met de Lorentzstraat. Al weer geruime tijd geleden zijn deze arbeiderswoningen vervangen door nieuwbouwwoningen.

Deze foto is geplaatst op: 04 mei 2007Uw reacties

In het eerste huis aan de rechterkant woonden mijn ouders, die eerst in de Brugstraat woonden. Toen deze huizen werden afgebroken zijn ze naar de Buys Ballotstraat gegaan. Mijn ouders waren Anna en Frans Verbeek. Een paar deuren verder woonde de zus van mijn vader, dat was Anna v/d Ven-Verbeek. Die woonde vroeger op de Woenselsemarkt, daar runde Toon v/d Ven zaterdags de fietsenstalling achter het huis om zo wat te verdienen.

Toegevoegd door: Frans Verbeek op 05 mei 2007

Anna van de Ven en Toon van de Ven waren mijn opa en oma. Wij woonden op nr. 8. Mijn ouders waren Martha va de Ven en Herman Menke. Leuk om te lezen

Toegevoegd door: A. Menke op 09 oktober 2010

Woonde in de Buys Ballotstraat vroeger ook de Familie Spiljard? Henk Spiljard en ik waren beiden op de Bata Bedrijf School in Best. Ik spreek hier over de jaren 1945-1950.

Toegevoegd door: Piet Verstegen op 02 april 2011

Dat was voor mijn tijd, ik heb er gewoond vanaf de jaren 60 tot en met 1970.

Toegevoegd door: Annelies Menke op 02 april 2011

Ik ben in de B. Ballotstraat geboren in 1943 en heb daar ongeveer 4 jaar gewoond. Wij woonden rechts naast bakker Fekken en aan dezelfde kant woonde ook de familie Spiljard; de naam Henk Spiljard herinner ik mij nog wel. Verder de namen Zophie, Sturtewagen, Beekmans, Van Agt.

Toegevoegd door: Henk van Straten op 21 januari 2012

Ik heb ook in de Buijs Ballotstraat gewoond op nr. 48, van 1959 tot 1982. Mijn ouders zijn er nog blijven wonen tot de huizen afgebroken werden. Namen van mensen die ik me nog herinner zijn Hoekstra, Vroomen, Van de Ven, Callier, Van Deursen, Gudde, Van Schaik, Oosinga, Ties, Gijsen, Venrooij, Lanen.
Het was in die jaren een gezellige buurt en ik heb er een leuke jeugd gehad.

Toegevoegd door: Antoon van Dun op 24 januari 2014

Ik ben in 1951 in de Buys Ballotstraat als Jonnie geboren op nummer 13. Opgegroeid in een "spannende" omgeving van o.a. de Steenoven aan de Boschdijk.
Op nummer 11 woonde toen de familie Van der Putten, waarvan de dochters Marianne en Hanny mijn "vriendinnen" waren. Op nummer 15 woonde de familie De Boer en op nummer 17, naast het gangetje, de familie Stobbe.
Ook herinner ik me nog de familie Kooistra met hun zoon Lupie. Die woonde volgens mij op nummer 21. Met Lupie reed ik regelmatig achter op zijn Heinkelscooter mee naar mijn school aan de Galileistraat. Dat ritje kostte me dan wel elke keer een sigaret, die ik bij aankomst op school in Lupie's zak stopte. Overigens, die sigaret kreeg in van mijn vader.

Toegevoegd door: John Gortemuller op 30 mei 2014

Mijn oma en oma woonden ook in de Buijs Ballotstraat, als ik het goed heb op nr. 6 maar ben niet zeker. Wat leuk om deze oude foto te zien, ik kan het me nog goed herinneren.

Toegevoegd door: Hanny Vervoort - Walraven op 18 augustus 2015

Mijn opa en oma, Henk en Alida Teesink, woonden tussen 1930 en 1940 in de Buijs Ballotstraat. Eerst op nummer 25. In 1936 zijn ze naar nummer 6 verhuisd. Mijn vader had leuke herinneringen aan die tijd. Hij was toen tussen 6 en 16 jaar oud. Ik vind het echt heel leuk om te zien hoe het er toentertijd uitzag.

Toegevoegd door: Janneke Grazioli Teesink op 09 januari 2018

 
Reactie toevoegen