Fotonummer:

11817  

Jaar:

1962

Bijdrager:

Geertje Op 't Veld-Verheijen
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie 1Woensel - 414 Woenselse Watermolen - Broekseweg*

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Broekseweg. (3)

In de diacollectie van mijn oom, Mies Gijsen, blijken prachtige opnames van de Broekseweg te zitten. Toen hij in 1962 vanuit Canada op vakantie kwam, heeft hij deze foto genomen.

Deze foto is geplaatst op: 24 mei 2007Uw reacties

Geertje, een prachtige opname, zonder meer nu is ook duidelijk te zien hoe de Brugstraat op de Broekseweg uitkwam (rechts voor het witte café Groot Broek en tegenover café Lambert van de Heuvel) wat bij andere foto's door andere personen ingestuurd nog wel eens verkeerd becommentarieerd werd. Hopelijk heeft je oom nog meer opnames.

Toegevoegd door: Frans van Laanen op 25 mei 2007

Links met witte veranda, café Molenzicht van Van de Heuvel. Links op de achtergrond de toren van Onze Lieve Vrouwe Kerk, rechtsvoor café Dijsselbloem.
De weg rechts was de Brugstraat richting Woenselse Watermolen. Recht vooruit met witte gevel, café Van Dongen. Groot Broek is later verhuisd naar de Kruisstraat.

Toegevoegd door: Jo Linssen op 25 mei 2007

Was het pand met de veranda het café en sloperij van Horyon? Daarnaast de zwartepad het huis van de poppendokter? Is dat al gesloopt?

Toegevoegd door: Gerard van de Vorle op 27 mei 2007

Ja, het het pand is al afgebroken. Je kijkt nu zo op het huis van familie De Jong (ome Piet en tante Drieka).

Toegevoegd door: Lies Rooijakkers op 27 mei 2007

In het café van Lam van den Heuvel waren de dahliashows. In het linkse huis van de eerste volledige gevel was het ouderlijk huis van mister Biks. De witte gevel onder de kerktoren was de bakkerij van Harrie Korting en om de hoek had hij zijn ijscozaak. Op de hoek van de Broekseweg/Oude Torenstraat was een schitterend historisch pand uit de 16e eeuw. Het was volledig uitgewoond door de familie M. en gesloopt. Doodzonde.

Toegevoegd door: Ton van Kemenade op 10 augustus 2007

Café Van de Heuvel (tevens stukadoors en tegelzettersbedrijf) was voorheen Thijs Jansen. Wie weet hier meer van?

Toegevoegd door: Frits Rutjens op 29 juli 2010

Mijn moeder ging vroeger altijd dansen bij Thijs Jansen, daar heeft ze mijn vader ook leren kennen. Nu spreek ik over eind jaren 20. Ergens op de site staat nog een foto van het café Thijs Jansen.

Toegevoegd door: Hennie de Groot op 29 juli 2010

Een vraagje. Tegenover Harry Korting op de andere hoek van de Pastoriestraat zat een slager. Weet iemand wie dat was?

Toegevoegd door: Jan Gruijters op 31 juli 2010

Deze slagerij was van Van Rooy. Een van de dochters zou nu 67 jaar zijn.

Toegevoegd door: Gerard van de Vorle op 31 juli 2010

Dat was slagerij Schnaubelt. Deze slager is later naar de Woenselsemarkt verhuisd. Voor de foto van het pand zie foto 2127. En lees het commentaar van J. Ivits.

Toegevoegd door: Hennie de Groot op 31 juli 2010

Voorheen was het Schnaubelt. Vanaf 1944 - 1955 was het slagerij Van Rooy.

Toegevoegd door: G van de Vorle op 01 augustus 2010

Gerard, ik weet ook nog dat een nicht (Pieta van Dorst) van mijn vrouw (Lies Rooijakkers) bij slager Schnaubelt heeft gewerkt.

Toegevoegd door: Hennie de Groot op 01 augustus 2010

Naast van de Heuvel zat een kruidenierswinkel Notten (Piet Geven), daarnaast zat nog een slager, ben de naam even kwijt, hij was bij de gemeente wethouder, geloof ik.

Toegevoegd door: Frits Rutjens op 01 augustus 2010

Dat was slager Van Bree. Hij woonde naast Notten. Naast de slager stond een woonhuis. Daar woonde Dorus van Bree, de vader van de slager. Hij werkte bij de gemeente en was hoofd van de timmerwinkel en schilderwerkplaats aan de Gabriël Metsulaan.

Toegevoegd door: G van de Vorle op 01 augustus 2010

Die slagerij op de hoek van de Pastoriestraat en de Broekseweg behoorde aan de familie Van Rooij, een gezin met 6 dochters en 2 zonen. Ben zelf getrouwd met een dochter, die in 2010 67 jaar was.

Toegevoegd door: Hans Coenen op 09 januari 2018

 
Reactie toevoegen