Fotonummer:

1230  

Jaar:

1931

Bijdrager:

Cor Platenburg
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Bedrijven / Industrie | ETOS | ETOS Bakkerij

Locatie 1Strijp - 612 Philipsdorp - Lijsterbesstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Philips verbruikscooperatie wordt ETOS.

Op 12 november 1931 schrikken de Eindhovense huisvrouwen. In één nacht zijn alle auto's overgeschilderd met ETOS. Etos, dat staat voor Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking.
Al twee jaar na de oprichting in 1918 had Philips aangedrongen op een volledige verzelfstandiging van de coöperatie. Na dertien jaren werd dat dan gerealiseerd. Alle banden met Philips waren nu verbroken en ook niet-Philipswerknemers konden lid worden van Etos. Maar uiterlijk bleef de schijn dat het een Philips organisatie was. Bij een onderzoek in 1968 dachten bijna alle leden nog steeds dat het een Philips onderdeel was.
Hierboven zien we het wagenpark voor het Etos gebouw aan de Lijsterbesstraat in Strijp.

Deze foto is geplaatst op: 03 september 2005Uw reacties

Mijn moeder had het altijd over 'Een Troep Ouwe Sufferds als het onderwerp ETOS ter sprake kwam. Ondertussen ging ze wel naar de jaarlijkse Etos-avonden. Ik herinner me vaag dat ze eens met een levensmiddelenpakket thuis kwam, gewonnen bij het kienen. Zo Suf was die Ouwe Troep dus ook weer niet!

Toegevoegd door: Jeannette Wassink op 19 mei 2006

Etos, veertig jaar geleden overgenomen door Albert Heijn. Vandaag een groot artikel in het Brabants Dagblad met o.a. deze foto en foto 1231.

Toegevoegd door: Lieke Slegers-Roijers op 18 oktober 2013

 
Reactie toevoegen