Fotonummer:

12640  

Jaar:

1936

Bijdrager:

Henk Marien
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Winkels / Winkelcentra | Kruideniers / Levensmiddelen / Supermarkten | Marin

Locatie 1Stratum - 212 Rochusbuurt - St Rochusstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

St. Rochusstraat 28

Vanaf midden jaren '30 tot 1946 hadden mijn ouders een winkel in de St. Rochusstraat op no. 28. Op de foto staat mijn moeder achter de toonbank. Het fornuisje heeft in ons gezin daarna nog lang als speelgoed gediend.

Deze foto is geplaatst op: 25 juli 2007Uw reacties

Is deze kruidenierswinkel later niet overgenomen door Dolf en Bertha v.d. Akker?

Toegevoegd door: Lieke Slegers op 28 juni 2009

Lieke, ik dacht van niet, maar ik was in 1945 pas twee jaar en dus weet ik daar niet veel meer van. Ik herinner me niet, ook vanuit latere jaren, dat op no. 28 nog een winkel is geweest. Er was wel een kruidenierswinkel op de hoek van de Kettingstraat; ik geloof dat die Hest of Van Hest heette. Misschien kunnen mensen uit de Rochusbuurt hierop reageren.

Toegevoegd door: Henk Marin op 28 juni 2009

Henk, ik bedoel inderdaad de kruidenierswinkel op de hoek Rochusstraat/Kettingstraat met de naam Hes. Deze winkel is na de oorlog overgenomen door een neef van mijn vader.

Toegevoegd door: Lieke Slegers op 29 juni 2009

Ik had in mijn kindertijd ook zo'n fornuisje. De randen van enkele onderdelen waren zo scherp dat ik er menigmaal mijn handen aan heb opengehaald. Toch veel met het fornuisje gespeeld. Het zou in deze tijd niet meer verkocht mogen worden.

Toegevoegd door: Lieke Slegers-Roijers op 30 september 2013

Moeder Mariën had meen ik twee kinderen, een zoon en een knappe dochter, Annie. Mijn zus had daar enige vriendschap mee en ze zaten als ik me het goed herinner op dezelfde school. Mijn andere zus, Ria, was vriendin met Mia van Hes van de kruidenier op de hoek van de Kettingstraat/Rochusstraat. Zij hadden een goed lopende kruidenierszaak. Mijn zussen woonden op no 17, tegenover Mariën.

Toegevoegd door: Cor Schenk op 06 mei 2017

Een aanvulling op het commentaar van Cor Schenk: Bij de familie Mariën waren vier kinderen, de knappe dochter Annie (1931) en zoon Jef (1933); inmiddels beiden overleden. In 1943 werd ondergetekende geboren en in 1945 zoon Frans (ook overleden). Ons gezin verhuisde in 1946 naar de Gladiolusstraat.

Toegevoegd door: Henk Marin op 14 mei 2017

 
Reactie toevoegen