Fotonummer:

12855  

Jaar:

1972

Bijdrager:

Gemeente Eindhoven

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Centrum - 112 De Bergen - Grote Berg

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Grote Berg

Met de Piek Stube en de Karseboom van Piet Giesbers. Zie ook de reacties bij foto 12796. Atlantis nummer 0026860

Deze foto is geplaatst op: 09 augustus 2007Uw reacties

De eigenaar van de Piek Stube was Piek Timmerman. Het was een gezellig café waar veel jonge mensen in de leeftijd tussen de 25 en 35 jaar kwamen. In het achterzaaltje waren regelmatig feesten maar er was ook korte tijd een schietclub, luchtdrukpistool en de judosport werd er beoefend.
Veel bezoekers waren lid van de Vereniging Jonge Assistenten (VJA) en dus kamerbewoners. Piek kookte dagelijks voor een aantal. Dat ging hem goed af want hij was hofmeester op de wilde vaart geweest. Daarnaast organiseerde hij eenmaal per jaar een zwijnenfeest. Dan werd er een wild zwijn geslacht en verorberd. Piek was ook een dierenvriend. Lang heeft hij in de zaak een chimpansee gehad.

Toegevoegd door: Willem van der Sommen op 10 augustus 2007

Wanneer er op donderdag basketballcompetitiewedstrijden in de Philips Jubileumhal werden gespeeld gingen de basketballers daarna met hun tegenstanders naar de Piek Stube. Maar ook daarbuiten kwamen de spelers en speelsters van Almonte en EBC Pirates (later PSV Basketball) er het was dus ook een basketballcafé. Want beide verenigingen hielden hun feesten en vergaderingen in het achterzaaltje. Opvallend is dat EBC Pirates op 6 januari 1961 werd opgericht in het achterzaaltje van De Karseboom, twee deuren verder.

Toegevoegd door: Willem van der Sommen op 10 augustus 2007

Ik herinner me de ‘Piek Stube’ (Piek en zijn aardige vrouw waarvan ik helaas de naam niet meer weet) nog heel goed. Ik kwam daar in de jaren 1964-1966 regelmatig, om niet te zeggen bijna iedere avond. Ik at daar ook vaak (2,50 gulden per maal). Voortreffelijk, wat kon die Piek toch lekker koken. Ik zie nog de grote pan met boerenkool (‘filosofenschotel’) met voor iedere gast aan tafel een rookworst rechtopstaand in de boerenkool gestoken. 's Avonds was het wel eens doorzakken en als na sluitingstijd de politie (van de overkant) een inval pleegde te doen, verdwenen de enkele gasten die nog aan de bar zaten naar achteren om via de buurman de wijk te nemen of zaten te wachten op de trap naar Piek’s woonverblijf tot de politie weg was. Als vaste gast betaalde je bij Piek eenmaal per maand (het liefst had hij wel je geld vooraf, en schreef hij wel af wat je in die maand gebruikte). Een gezellige tijd! Wil van der Sommen (met je bas), ik herinner jou ook nog heel goed. Dat Piek een chimpansee in z’n zaak had weet ik niet. Zeker voor of na mijn tijd.

Toegevoegd door: Henk van Trigt op 16 september 2007

Intussen van Willem van der Sommen gehoord dat Piek's vrouw 'Siena' heette. Bedankt Willem!

Toegevoegd door: Henk van Trigt op 17 september 2007

De naam van de vrouw van Piek Timmerman is Seina i.p.v. Siena.

Toegevoegd door: Willem van der Sommen op 17 september 2007

Leuk dat Willem van der Sommen (o.a. mijn zeer gewaardeerde basketballcollega van het ED) deze foto geplaatst heeft. Ik was al een poosje op zoek op deze site naar Piek Stube. Van 1970 tot 1975 kwam ik daar regelmatig. Vooral om muziek te maken. Met Harrie Derkx en Thom v/d Aalst. Ook begeleidden we een jeugdkoor o.l.v. Piet Zeegers. Andere namen: Wills Kraakman, Karel de Jong, Sed Ignacio, Peer van Hout, Henk Velema, Wills Hermens. Ondertussen basketballde ik ook bij Almonte. Maar dat die daar eerder ook kwamen wist ik niet. Wij gingen met Almonte naar Bets de zingende waardin uit de Frankrijkstraat.

Toegevoegd door: Emile Van Heumen op 15 oktober 2007

Heeft iemand een idee wat er met de schietclub gebeurd is in die korte tijd dat zij het café gebruikte? Kan het om SV Woensel '77 gaan? Dan is de vereniging in 1977 daar gestart. In 1982 moet de vereniging daar weg zijn geweest want toen zat deze achter een villa aan de Boschdijk in een oude zaadhandel. Uit verhalen heb ik gehoord dat SV Woensel '77 in het centrum van Eindhoven van start gegaan is, maar waar is mij helaas niet meer bekend.

Toegevoegd door: Paul Harff op 29 januari 2008

De schietclub was zeker niet Woensel '77. Want het schieten in de Piek Stube speelde zich af in het begin van de jaren zestig. Het was een vriendenclubje waar ook ik deel van uitmaakte.

Toegevoegd door: Willem van der Sommen op 29 januari 2008

Sv Woensel zit nog steeds achter die villa op de Boschdijk. De vereniging is indertijd door Frank Claassen opgericht in de Metro. Van daaruit zijn ze verhuisd naar de Boschdijk, waar ze de ruimte huurden van Jo het Lam. Begin jaren tachtig zat ik er nog in het bestuur. Gezellige tijd en we noemden het toen dan ook 'de gietvereniging'.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 29 januari 2008

Ook was er in de jaren 70-74 de vereniging Jeugd en Muziek aanwezig in de Piekstube. Elke zondagavond was er veel muziek aanwezig in de achterzaal, waaronder destijds Lenny Kuhr met Piet Souer gezongen had. Heel gezellig was het er altijd. En voor in het café was ook Whishkey de aap aanwezig. Goeie oude tijden.

Toegevoegd door: Jochem de Vries op 12 maart 2018

Verder had hier in de Piekstube ook de VJA, Vereniging van Jonge Assistenten, gezeten op donderdag maar die is later verhuisd naar de Ambassadeur op het Lodewijk Napoleonplein.

Toegevoegd door: Jochem de Vries op 12 maart 2018

Wij gingen hier nogal eens schieten en achter de bar stond dan een rijzige man met een grote snor. We gingen dan naar 'Knak', vraag niet naar waarom die bijnaam, want ik zou het niet meer weten.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 13 maart 2018

 
Reactie toevoegen