Fotonummer:

1326  

Jaar:

1910

Bijdrager:

Hans van Melis
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie 1Stratum - 215 Joriskwartier - Heezerweg/Laagstraat*
Locatie 2Stratum - 214 Tuindorp - Heezerweg/Laagstraat*

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Laagstraat in Stratum

De Laagstraat in Stratum heet vanaf 1920 Heezerweg. De toren van de St. Gregoriuskerk is al gebouwd, dus de foto is van na 1906 en van voor 1920.

Deze foto is geplaatst op: 17 september 2005Uw reacties

De naam St. Gregoriuskerk is niet goed. Sint Gregorius was de heilige Paus Gregorius de Grote.
St Joris was een grote heilige martelaar. St Joris wordt in het Latijns St. Georgius genoemd. Deze kerk heet dan ook de St. Joris of St. Georgiuskerk. Dit staat in het boekje: Sint Joris in Stratum, geschreven door J.J.M.Sicking, die in 1937 pastoor is geworden van de St. Georgiuskerk. Dit boekje heeft hij geschreven naar aanleiding van zijn veertigjarig priesterjubileum. Ook op de website van het dekenaat Eindhoven wordt er gesproken van de St. Georgiuskerk. Op bijna alle foto's waarop de kerk staat wordt dezelfde vergissing gemaakt.

Toegevoegd door: Anne Troost op 15 februari 2006

Anouschka, jouw opa, Tonnie v.d. Putten, heeft me heel lang geleden eens verteld dat er in het Eindhovens Dagblad een foto had gestaan van oma Doreleijers met mogelijk mijn vader, Simon Doreleijers, op haar arm. De mevrouw links met het kindje op haar arm is dus mijn oma en ook de oma van mijn broer, onze Peter. Dus niet de overgrootmoeder.

Toegevoegd door: Hans Doreleijers op 30 oktober 2007

Dan kunnen we deze foto dateren op zomer 1913, aangezien de kleine Simon Doreleijers geboren is in november 1912 en hier op de arm van zijn moeder staat. En dat klopt ook meteen met het bouwjaar van de toren en de benaming van de straat.

Toegevoegd door: Y.J. Henderson op 07 januari 2018

 
Reactie toevoegen