Fotonummer:

1338  

Jaar:

2009

Bijdrager:

Joep Sauter

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Scholen / Onderwijs | Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen | Novalis College

Locatie 1Woensel - 425 Rapenland - Woenselsestraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

School Woenselsestraat.

Oorspronkelijk was dit de St. Petrusschool, RK lagere school voor jongens uit de OLV van Lourdesparochie op Vlokhoven. Het gebouw heeft reeds vele scholen gehuisvest waaronder tot 2007 het Novalis College, Vrijeschool voor Voortgezet Onderwijs. Hij ligt aan het nog overgebleven stukje Woenselsestraat op nr. 316. Momenteel wordt de school in gereedheid gebracht als tijdelijke huisvesting van Saltoschool "De Opbouw" (foto vervangen op 13 april 2009).

Deze foto is geplaatst op: 18 september 2005Uw reacties

Ik heb eind jaren 50 begin jaren 60 op deze school gezeten maar toen heette het anders. Hoe weet ik niet meer. Het was eerst een jongensschool, later een gemengde. Weet nog goed dat de meisjes voor het eerst op school kwamen. Ieder jaar kwam er een schooltandarts op school, dr. Viesaan, we noemden hem vieze haan. Door hem heb in nog steeds een afschuw van tandartsen.

Toegevoegd door: Chang-Ta Tcheng op 11 augustus 2007

Mijn vader heeft daar als kind op school gezeten. Het was toen nog de jongensschool met o.a. meester Van Rooij.
Deze school is ook nog de bakkersschool geweest. Daarna is die opleiding verhuisd naar de Rooi Pannen aan de Kaakstraat/Europalaan.

Toegevoegd door: Franke Verhoeven-Van der Linden op 25 april 2008

De tandarts heette Fizaan en woonde op de hoek Boschdijk-Wattstraat, eerst aan de noordkant, daarna aan de zuidkant, waar nu een makelaar zit. Zijn behandelingen waren bepaald niet zachtaardig te noemen en maakten dat menig kind in Woensel schrik van de tandarts kreeg.

Toegevoegd door: Jack Docters op 25 april 2008

De Vrije school is hier niet meer gevestigd. Waar dit Novalis College is gebleven weet ik niet. Wel dat er tegenwoordig een Vrije School is gevestigd op het Mimosaplein, "Spilcentrum de Regenboog". De Vrije School is gebaseerd op de antroposofische opvattingen van Rudolf Steiner. Zie voor uitgebreide informatie Wikepedia. <<< Thrse, kijk eens op foto 10899 (red) >>>

Toegevoegd door: Thrse Sauter-Roijers op 04 augustus 2008

Novalis College is gevestigd aan de Sterrenlaan 16 in Eindhoven.

Toegevoegd door: Petra van Laarhoven op 04 augustus 2008

Ik woonde vlak bij deze school, Woenselsestraat 308 (het huis staat er nog) maar ging naar de Petrus Canisiusschool in de Pastoriestraat. Pas toen wij verhuisden naar de Beekstraat (Poelekestraatje) moest ik naar deze school. Ik kwam in een combinatieklas 5/6 bij meester Hermans, toen hoofd der school. Meester Hermans ging altijd de klas uit als de telefoon ging. Ik herinner me dat het dan vaak een puinhoop werd in die klas. Meester Brown van klas 1 trok dan regelmatig de tussendeur open om ons tot de orde te roepen. Het laatste jaar heeft meester Broos (nieuw hoofd der school) ons toch nog goed voorbereid op het voortgezet onderwijs. Hij was een prima onderwijzer die uitstekend kon vertellen. Dat we tijdens de pauze het spel "grenzen" speelden is me ook altijd bijgebleven.

Toegevoegd door: Martin Vermeulen op 01 november 2008

Begin jaren 1960 was hier ergens in de Pastoriestraat, Frankrijkstraat, Kronehoefstraat een ambachtschool. Wie weet hier meer over te vertellen en waar is die nu?

Toegevoegd door: Ida Wagemakers. op 01 november 2008

Aan de Kaarderstraat was Ambachtsschool 3, die is 1985 afgebrand en daarvoor in de plaats zijn er 55 koopwoningen gebouwd waarvan ik er ook een had.
Menig keer heb ik in de tuin tijdens het spitten werkstukjes van leerlingen bankwerken gevonden, kennelijk stond mijn huis op de plaats waar de werkplaats is geweest.

Toegevoegd door: Jack Docters op 01 november 2008

Hallo Ida, kijk even naar foto 6627 en 6628

Toegevoegd door: Henk Meelen op 01 november 2008

Bedankt Henk, ik heb me een jaartje of drie vergist.

Toegevoegd door: Jack Docters op 01 november 2008

Op deze school, destijds geheten: R.K. Jongensschool St. Petrus, voor lager onderwijs, zat ik in de oorlogsjaren, en meester V.d. Laar was toen directeur (later is hij aangesteld als hoofd op de ULO-school Thomas van Aquino, aan de Past. Petersstraat). Ook meester Van Rooy was een der leraren toen. Hij is redelijk oud geworden. De opvolger van het hoofd der school toen, dus na V.d. Laar, was Janssen, en ik heb ook de oude directeur nog beleefd: dhr. Dekkers, die naast de school woonde. Hij werd de "Kromme" genoemd. Heb nog een tijd meegemaakt dat we moesten uitwijken naar een noodschool in de Philipswijk, richting Son, vanwege de Duitse bezetting der school. Ook werd er af en toe een lesrooster afgewerkt in café De Ster, ietsje dichterbij dus in de Woenselsestraat. Chaotische tijden toen...

Toegevoegd door: Wim Roxs op 08 januari 2009

Hopelijk blijft dit oude schoolgebouw bewaard en krijgt een definitieve bestemming. Saltoschool "De Opbouw" zal hier een dependance krijgen lijkt mij, want deze school is al gevestigd in de Pieter Poststraat.

Toegevoegd door: Thrse Sauter-Roijers op 15 april 2009

Ikzelf heb op de Henricusschool gezeten in de Bennekel, die er ook nog steeds staat en in gebruik is, en het valt mij zeer op dat een heleboel oudere scholen nog steeds bestaan. Het lijkt erop dat nieuwere scholen gewoon na 20 jaar worden afgebroken. Weet iemand waarom dit zo is ? Den Haag? Gebrek aan onderhoud? Desinteresse? Geld zat?

Toegevoegd door: Toon Geevers op 16 april 2009

Allicht Toon, vroeger werd er degelijk gebouwd omdat het jaren mee moest gaan, nu zetten ze een gebouw met veel subsidie en met inferieure materialen dat geen 25 jaar mee kan en dan wordt er maar weer opnieuw gebouwd.

Toegevoegd door: Ad Pluijm op 16 april 2009

Beste Franke Verhoeven, was jouw vader Henk v.d. Linden, de zoon van de zuivelwinkel op de Woenselsestraat/bijna hoek Beekstraat? Ik zat met hem op de lagere jongensschool St. Petrus.Heb nog steeds een oude klassenfoto, waar we samen op staan.

Toegevoegd door: Wim Roxs op 12 mei 2009

In de jaren 60 werd de jongensschool een gemengde school. Het hoofd van de school was meneer Janssen. Als de schoolbel ging, stonden we netjes per klas in rijen buiten klaar tot we naar binnen mochten. Vaak kwam ook pastoor Odemaire langs zodat we konden biechten op school. Zo ging dat in die tijd. De schooltandarts was ECHT een ramp. Verder heb ik met veel plezier op deze school gezeten.

Toegevoegd door: Elly vd Heuvel op 15 december 2009

Op dit moment zitten mijn kinderen hier op school, Salto basisschool de Opbouw. Deze zullen hier een jaar tot anderhalf jaar blijven zitten totdat de Opbouw in de Pieter Poststraat gerenoveerd is plus dat er een spilcentrum wordt gebouwd. De school aan de Woenselsestraat is van binnen mooi opgeknapt zodat de leerlingen van de Opbouw hier goed bij zitten. De komende tijd zullen ooknoodgebouwen erbij geplaatst worden om iedereen te kunnen lesgeven.

Toegevoegd door: Henk Ten Westeneind op 19 december 2009

Op de zolder van deze school zaten de verkenners van Vlokhoven.

Toegevoegd door: Joop van der Scheer op 06 mei 2011

Ja hoor, Joop, dat weet ik van mijn broer, een keer ben ik daar geweest om een soort party-demonstratie mee te maken. Kan me de show herinneren, wat je allemaal kan doen met touw, en speciaal de diverse knopen met touw. Lang geleden.

Toegevoegd door: Wim Roxs op 07 mei 2011

Weet iemand waar de school nu voor gebruikt wordt?

Toegevoegd door: Heidi op 20 mei 2013

Ik heb hier op de kleuterschool gezeten, achter de school een houten gebouwtje. Stond wel tegen het stenen gebouw aan. In die tijd was de school echt alleen een jongensschool. Wij woonden een paar deuren van de school vandaan.

Toegevoegd door: Acnes Leenders op 12 januari 2018

 
Reactie toevoegen