Fotonummer:

13687  

Jaar:

1934

Bijdrager:

Lies van Berlo-Kosterman

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Centrum - 112 De Bergen - Kleine Berg

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Hugo Jonkers (1)

Hugo Jonkers voor zijn boekwinkel op Kleine Berg 74a.

Deze foto is geplaatst op: 04 oktober 2007Uw reacties

In het huis naast de boekwinkel, Kleine Berg 74, woonden mijn opa en oma, Fokke en Sien de Vries. Daarnaast was de drogisterij van meneer Lachniet, er staat een dame voor de deur, mijn oma Sien de Vries. Ik ben geboren op Kleine Berg 68.

Toegevoegd door: Ingrid Kuijs- De Vries. op 05 oktober 2007

Ingrid, bedoel je de bovenwoning op 74? Daarnaast Lachniet en in de deuropening lijkt iemand met lange pantalon en hoed. Waar staat je oma Sien de Vries?

Toegevoegd door: Lies van Berlo-Kosterman op 09 oktober 2007

Hallo Lies, ik heb me vergist. Er is een andere foto van oma genomen en die is ook in het oude Eindhoven-boek geplaatst.
Deze foto is van 1934. Mijn vader heeft me verteld dat opa en oma De Vries vanaf 1941 op de Kleine Berg 68 woonden. Opa had al vanaf 1928 Makelaars- en Assurantiekantoor F. de Vries (later "en Znn." toegevoegd). In 1964 ben ik er met mijn ouders komen wonen. Tot 2003 heeft dit kantoor in dit pand bestaan. Vanaf 1941 was op nummer 70 de winkel van Gompeltje meneer Lachniet. Vanaf 1960 woonden mijn ouders daarboven. In 1962 ben ik er geboren. Daarna is het pand de stoffenhandel Thomasse en nu muziekwinkel Toons geworden.
Daarnaast was nummer 72 de bovenwoning, waar opa en oma De Vries in 1964 gaan wonen. Rond 1980 zijn ze naar Peppelrode gegaan en kwam Lenie van Velzen in de bovenwoning wonen. Lenie is inmiddels al jaren geleden overleden en ik weet niet wie er nu woont.
De boekwinkel van Hugo Jonkers was op 74. Later kwam er de chocolaterie/bakkerij van meneer Gruijthuizen in. Daarna weer overgenomen door Toon Coppens en nu Coen Hartogs. In dit pand heeft al die jaren steeds een bakkerij gezeten.
De Maasbode, een katholieke krant, was van dhr. Van Oorschot. Mw. Jonkers kocht het pand van hem. Er kwam een tweedehandsboekwinkel in en nu is er een restaurantje.
Op nummer 76 zat een stoffenzaak, later door fam. Thomasse overgenomen en daarna tot de bloemenwinkel van fam. Schoffelmeer omgebouwd.
Op de hoek met de Catharinastraat zat bakkerij De Groof, nu een appartementencomplex met sigarenhandel op de begane grond.
Dit is niet volledig. Het is wat mijn vader en ik er nog van weten. Het zou leuk zijn als iemand het verhaal kan aanvullen.

Toegevoegd door: Ingrid Kuijs- de Vries op 10 oktober 2007

Momenteel zit er een horecauitzendbureau in. De 2e-handsboekenzaak is verhuisd naar de Gestelsestraat. Aan bakkers en kappers hebben we in de Bergenbuurt nog steeds geen gebrek.

Toegevoegd door: Mieke Gosselink op 31 oktober 2007

Ingrid, de stoffenzaak van Thomasse zat op nummer 78 en de bakkerij van De Groof, die mijn vader in 1956 overgenomen heeft, op nummer 80. Wij woonden samen met de familie De Groof en moesten over de binnenplaats naar nummer 78, waar wij boven onze slaapkamers hadden. Ik ben geboren op de Kleine Berg, nummer 52, hoek Prins Hendrikstraat. Je kunt de ramen zien naast Priems. Ik woon nu in de appartementen die hier later gebouwd zijn.

Toegevoegd door: Ad Timmers op 10 januari 2008

Beste Ingrid, Ben jij een dochter van Ab? Ik ben in 1940 geboren op no.56, naast Priems, en heb er gewoond tot kerst 1951. Ik heb de fam. De Vries goed gekend. Ab, die wat ouder was dan mijn broer en ik, had nog een broer Bert. En met Bert gingen wij regelmatig om. Gruijthuizen had eerder een zaak op de Hoogstraat, t.o. de Catharinastraat.

Toegevoegd door: Paul van der Cingel op 13 mei 2018

 
Reactie toevoegen