Fotonummer:

13811  

Jaar:

1965

Bijdrager:

Jos Jansen
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Panorama - Luchtopnames | Centrum-Woensel

Locatie 1: Geen locatie beschikbaar.

Deel deze pagina
Klik hier voor grote versie
Foto omschrijving

Luchtfoto Oud Woensel

Mooie luchtopname van een stukje centrum met zicht op de Fellenoord en Woensel. Wat was het toen nog kaal! Ik denk dat deze foto rond 1965 genomen is. De Grand Bazar en de Bijenkorf staan er nog niet op. Hotel Atlanta, vroeger bekend van de rijexamens is nog wel duidelijk te herkennen.

Deze foto is geplaatst op: 15 oktober 2007Uw reacties

Jos, ik denk zelfs dat deze foto ouder is. Ik ben als 3-jarige in 1963 in de Pisanostraat gaan wonen (en heb mijn ouders toen ook meegenomen naar dit adres), een van eerste nieuwbouwwijken van Woensel destijds. Daar ligt op deze foto nog een mooi akkerveld. Mag ik gokken op 1960?

Toegevoegd door: Peer Retera op 15 oktober 2007

Bij mijn weten was Atlanta op de rotonde van de Karel de Grotelaan en de rondweg en die is niet te zien op deze foto, of het moet natuurlijk zijn dat er in de jaren zestig ergens anders ook een uitspanning met die naam is geweest.
<<< Atlanta is inderdaad van hier verplaatst naar de Keizer Karel V Singel (Peter) >>>

Toegevoegd door: Hans Schoonen op 15 oktober 2007

Gelet op de bouwfase van de TH denk ik aan 1961/62. In 1963 zijn het hoofdgebouw en de E_hoog in gebruik. Het Limbo-pad is hier ook nog niet ingesleten.

Toegevoegd door: Arnold Gruijthuijsen op 15 oktober 2007

Wie kan mij vertellen hoe de kerk linksvoor heet? Vanuit de St. Josephschool moesten wij namelijk naar deze kerk van de nonnen (1962-1965).

Toegevoegd door: Tineke Hageman-Loeff op 26 juni 2008

Ik dacht dat ik hier de watermolen in Woensel zou kunnen terugvinden (Brugstraat) of was die al afgebroken op deze foto. Waar lag deze nou precies?

Toegevoegd door: Peer Retera op 27 juni 2008

Peer, ik heb altijd gedacht dat de Woenselse watermolen rechts midden op deze foto lag. Je ziet een brugske over de Dommel, dat was de plek volgens mij.

Toegevoegd door: Mari Kieneker op 27 juni 2008

Peer, de watermolen is hier al weg. Hij lag ongeveer in het midden rechts, daar zie je een brug over de Dommel en de molen lag nog verder naar rechts. Die is afgebroken voor de bouw van de THe en de Dommel is daarvoor naar links verlegd.

Toegevoegd door: Jacq van Dijck op 27 juni 2008

1961! Wat een grote groei heeft Woensel daarna meegemaakt! Ik ben in 1967 als telegrambesteller bij PTT Post begonnen en Woensel was in die tijd al echt heel groot, zo groot dat de routes Woensel meestal aan de scooterbestellers werden toebedeeld. Er is ook veel veranderd. Ik zie het begin van de rondweg met de Petruskerk en de Onze Lieve Vrouwekerk, als je goed kijkt op de grote versie ook de Oude Toren, de Eckartseweg, de eerste flats van de Montgomerylaan, Pastoriestraat, Kruisstraat, Hemelrijken met het klooster en ertegenover de kweekschool. (Dat is nu een grote seniorenflat 't Hemelrijck, waar mijn vrouw en ik vanuit de nieuwbouw twee jaar hebben gewoond op 264.) Natuurlijk de Boschdijk met de afgebroken kerk (Pauluskerk?) het beroemde punt van Woensel waar veel straten samenkwamen, Boschdijk, Hemelrijken, Kruisstraat en Broekseweg(?). Ik zie de Lijmbeekstraat met erachter de voetbalveldjes, de luciferfabriek. Onder het spoor het oude belastingkantoor, Ventoseflat, Philipstoren, De Bruine Heer, de Witte Dame (nog zo'n naam die ze later verzonnen hebben). Echt een prachtfoto waaruit blijkt hoe snel alles kan gaan. Dit is genieten.

Toegevoegd door: Wim Habraken op 28 juli 2009

Wat een prachtige foto! Ik was toen 4 jaar en kan me het helaas niet herinneren. Wel mooi dat je zo ziet hoe het er vroeger uitzag met de Dommel, Broekscheweg, Kruisstraat, Hemelrijken en Boschdijk. Nog geen Bijenkorf en Piazza en een landelijk gebied ten noorden van het station. Is het pand aan het 18 Septemberplein het oude postkantoor?

Toegevoegd door: Mark van de Laar op 29 juli 2009

Allemachtig prachtig, wat een mooi plaatje! En wat is er veel te zien! Zo ook de Spinnerstraat en zelfs het gangske waaraan zowel Tini van Rooij als ik zijn opgegroeid. Onze rolschaatsbaan waar we onze hangplek hadden, de Veldmaarschalk Montgomerylaan die toen nog niet was doorgetrokken, de Weverstraat, de Broekseweg, onze voetbalveldjes. Zelfs de wandelroute naar zowel mijn Kloosterdreef-kleuterschool als de Fratersschool aan de Pastoriestraat is heel goed te volgen. De 3e LTS staat er nog in volle glorie op. En bij de Kaakstraat begonnen de knollenvelden en akkers. Inderdaad Wim, wat is Woensel gegroeid in al die jaren!

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 30 juli 2009

Mooie foto hoor. Ik zie onze school aan de Hemelrijken met de kweekschool er tegenover. De Houtstraat met zijn school volgens mij bakkerij Van Haandel op de hoek van de Houtstraat met de luifels uit.

Toegevoegd door: Marijke de Groot - Thijssen op 30 juli 2009

Ik ben van 1956 en nog te jong om ''alles'' goed te herkennen. Op de foto valt de enorme wijdsheid meteen op. De bouw van de TU toen nog TH konden we vanaf de bovenverdieping van de RK lagere school voor jongens St.Paulus aan de Frankrijkstraat goed volgen Op zomerse dagen en saaie lessen kon je goed wegdromen met in de verte de TU in aanbouw. Ik weet ook nog dat je vanaf de kruising Europalaan-Dr.Cuijperslaan de Vlokhovense kerktoren kon zien staan. Hoef je vandaag de dag niet meer te proberen. De toren zie je pas wanneer je er vlak voor staat.

Toegevoegd door: Joan van de Laar op 26 juli 2010

Toen ik student aan de (toen nog) TH was (2e helft 70'er jaren), hing er op het kantoor van Willy van de Sommen een luchtfoto van het TH-terrein medio jaren '60. De Kennedylaan langs het TH-terrein was net aangelegd, en er stonden nog huizen tot aan de Dommel. Jarenlang heb ik me afgevraagd waar die huizen bij hoorden. Deze (en andere) foto's maken duidelijk dat het de (restanten) van de Brugstraat betrof. EiB, bedankt voor het geweldige beeldmateriaal. Overigens Wim, volgens mij bedoelde je de Antonius van Paduakerk aan de Boschdijk.

Toegevoegd door: Eric Kemperman op 06 januari 2011

De St. Antonius van Paduakerk staat nog aan de Boschdijk tussen een restant van haar parochie en zelfs de Hooizolder is nog aanwezig. De St. Pauluskerk stond voorbij de samenkomst van Boschdijk en rondweg en dus buiten beeld.

Toegevoegd door: Hans van Melis op 07 januari 2011

Dit is de zelfde foto als die van nr. 20880 uit 1961.
=== Dat klopt Toon, bedankt. We gaan foto 20880 verwijderen. De reacties daarbij hebben we overgezet naar deze foto. (Red.) ===

Toegevoegd door: Antoon Franse op 29 mei 2011

Vergelijk deze foto eens met foto 29152 uit 1950 van goeddeels hetzelfde gebied.

Toegevoegd door: Paul van der Cingel op 07 maart 2018

 
Reactie toevoegen