Fotonummer:

13835  

Jaar:

2007

Bijdrager:

Eugene van de Laar

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Bedrijven / Industrie | Post / PTT / KPN / TPG / TNT | Postagentschappen

Locatie 1Tongelre - 325 't Hofke - 't Hofke

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Postkantoor op 't Hofke

Dit was vroeger het postkantoor op 't Hofke en kapperszaak. De vrouw des huizes runde het postagentschap en de man deed de kapperszaak.

Deze foto is geplaatst op: 15 oktober 2007Uw reacties

Achter de groene boom rechtsaf ging het de Peelweg op. Deze straat bestaat niet meer sinds de komst van de toen nieuwe wijk. Mijn oom had daar een timmerfabriek en samen met een boerderij was dat de enige bebouwing aan deze straat, die uitkwam op de Pagelaan bij het pand van Van de Kerkhof.

Toegevoegd door: Eugene van de Laar op 17 oktober 2007

Tevens was het de woning van de familie die zowel postagentschap als kapsalon runde: de familie Van der Heijden.

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 23 oktober 2007

Vroeger woonde Van Jaarsveld hier en die had een bedrijf met stoomwalsen. Als kind vonden wij dat natuurlijk geweldig interessant als we daar langskwamen.

Toegevoegd door: John van Woensel op 08 januari 2011

Het was niet de familie Van Jaarsveld die daar woonde maar de familie Kneepkens, waarvan de man, als ik me goed herinner, werkzaam en/of eigenaar was bij/van de firma Van Jaarsveld.

Toegevoegd door: Peter de Greef op 09 januari 2011

De man was Jaarsveld, getrouwd met Kneepkens en eigenaar van het bedrijf. Dus John en Peter hebben beide gelijk.

Toegevoegd door: Henri Grandia op 09 januari 2011

Ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat het postkantoortje in Tongelre schuin tegenover de kruidenierswinkel van de gezusters Verhuizen zat. In hetzelfde rijtje als slagerij Ras. Het was ook een sigarenzaak. Maar misschien is het postkantoor op 't Hofke later gekomen. Ik ben uit eindelijk in 1961 uit Tongelre vertrokken.

Toegevoegd door: Monica de Haan op 11 april 2014

Klopt Monica, toen ik nog op de lagere school zat aan de Hofstraat in 1963 was het postkantoor daar gevestigd. Later is daar groenteboer Pietje van Wijk in gekomen. Daarna is het verhuisd naar 't Hofke, eerst naast de kerk en toen naar het pand op de foto.

Toegevoegd door: John van Woensel op 11 april 2014

In de jaren 50-60 woonde de fam. Kneepkens op 't Hofke. Mijn vader was in die tijd als walsmachinist in dienst bij dit bedrijf, dat walsen verhuurde aan de wegenbouw. Het was ook de tijd dat de stoomwals van toneel verdween, en werd vervangen door de wals met motor.
Dhr. Kneepkens was als boekhouder werkzaam bij de firma Jaarsveld en heeft dit bedrijf later overgenomen. Of de firma Jaarsveld ook op dit adres was gevestigd weet ik niet.
Begin jaren 70 is het bedrijf verhuisd naar de Hastelweg, waarna het na het overlijden van dhr. Kneepkens na enige tijd is opgeheven. De echtgenote van Kneepkens schreef zich met de achternaam Jansen.

Toegevoegd door: Piet vd Hoogen op 08 oktober 2017

 
Reactie toevoegen