Fotonummer:

13851  

Jaar:

1970

Bijdrager:

Tiny van Dooremolen
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Verenigingen | Jeugdorganisaties / Scouting | Scouting, St Tarcisiusgroep

Locatie 1Gestel - 725 Bennekel-West, Gagelbosch - Cornelis Dopperstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Bunker Tarcisiusgroep ca. 1970.

Zie opmerking van Willem van de Ven bij foto 7915. Dit gebouwtje achter De Ketting herbergde jarenlang de scoutinggroep van Richard van de Ven.

Deze foto is geplaatst op: 16 oktober 2007Uw reacties

Ja, dat is 'm. In mijn herinnering was het van hout. Ik heb zelf niet bij de Tarcisiusgroep gezeten, maar diverse kameraden van mij wel, zoals Jan Geevers en Philip Pikaar, zodat ik er ook regelmatig over de vloer kwam. Na afloop gingen we dan naar d'n hopman zijn huis voor een afzakkertje.

Toegevoegd door: Willem van de Ven op 17 oktober 2007

De langste tijd dat ik bij de St. Tarcisiusgroep zat, hadden wij een onderkomen in de tuin van hopman Richard van de Ven in de Samuel de Langestraat 47. Later zijn we inderdaad naar dit betonnen gebouwtje gegaan achter "De Ketting", dat toen nog een houten gebouw was. Het gebouw op de achtergrond is de Pastor Brocken-kleuterschool. Bij Van de Ven thuis was het altijd een zoete inval en heel gezellig.

Toegevoegd door: Chris Moonen op 24 februari 2012

Dit gebouw is altijd van betonplaten (schuttingplaten) geweest. Het was van binnen met houten schaaldelen bekleed. Dit hadden we overgenomen van de Rakkers (Jong Nederland Bennekel) met leider Jack Sommers, ongeveer 1965. Ik, Harrie Dijkhoff, ben zelf vaandrig geweest van 1963 tot plusminus 1974, samen met Pierre Treppels en hopman Richard van de Ven.

Toegevoegd door: H.Dijkhoff op 22 juni 2014

Mooie tijd. Samen met de gebroeders Van Dooren en Van Vliet. Pierre was verwoed fotograaf en heeft nogal wat foto's geschoten. Helaas ben ik ze met de jaren kwijtgeraakt. Vaak op kamp in België (Opitter) om 's avonds stiekem een flesje zoet donker bier te kopen.

Toegevoegd door: Rob van Alfen op 27 mei 2015

Ik ben ook bij de groep geweest. Niet zo lang als mijn broer want het voetbal, Veloc en later de wandelclub Blauw-Wit, vond ik leuker

Toegevoegd door: Wim Dijkhoff op 06 januari 2016

Altijd met veel plezier heen gegaan.

Toegevoegd door: Peter v Dooren op 08 februari 2017

Leuke tijd gehad daar. Ik ben er zo'n 7 jaren bij geweest met o.a. André en Jos van Vliet, Peter Jan Gerrits, Rob van Alfen. Regelmatige vaste bezoekers waren ook Richard v.d. Meer, Gerrie Jansen en Jan Geevers.

Toegevoegd door: Philip Pikaar op 18 mei 2017

 
Reactie toevoegen