Fotonummer:

13981  

Jaar:

1946

Bijdrager:

Henk de Goeij
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Scholen / Onderwijs | Lagere Scholen / Basisonderwijs | Tongelre, Mariaschool

Locatie 1Tongelre - 325 't Hofke - Tongelresestraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

4e klas Mariaschool Tongelresestraat

De klas van mijn zus Diny de Goeij. Ze zit op een na laatste rij, 3e van links.

Deze foto is geplaatst op: 29 oktober 2007Uw reacties

Wat zeuren ze tegenwoordig nou over grote klassen met als gevolg werkdruk voor leerkracht? Probeer eens te tellen hoeveel leerlingen er in deze klas zitten. En was er een leerkracht ziek, dan ging er een deur tussen twee klassen open en deed de leerkracht twee klassen.
De leerkracht heette juffrouw ..... (achternaam), zuster .... of meneer en had er flink de wind onder. Gedoe werd niet geduld, handen over elkaar, mondje op slot en sleuteltje denkbeeldig weggooien over je schouder.
De tafeltjes klassikaal opdreunen, schrijven tussen de lijntjes volgens voorbeeld op bord met kroontjespen en inkt, hoofdsteden opdreunen volgens aanwijzing met aanwijsstok op kaart die voor de klas hing ... en we zijn het allemaal NOOIT meer vergeten.

Toegevoegd door: Marijke de Groot-Thijssen op 05 februari 2018

Helemaal waar Marijke, en we dreunden alles uit het kopke op en kenden de hele catechismis van buiten (weet efkes niet of ik het goed schrijf). De zusters hadden alles heel goed in de hand en mondje op slot en netjes vingertje opsteken als je wat wilde zeggen of naar de wc wilde hè, maar niettemin we zijn er niet slechter van geworden hè?

Toegevoegd door: Ine Meijer-Schmitz op 05 februari 2018

 
Reactie toevoegen