Fotonummer:

14745  

Jaar:

1950

Bijdrager:

Willem Pero
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Scholen / Onderwijs | Kleuter- / Frbelscholen | Stratum, St Bernadette

Locatie 1Stratum - 233 Sintenbuurt - Heezerweg

Deel deze pagina
Foto omschrijving

RK Kleuterschool Heezerweg

Sinterklaas op de kleuterschool onder het toeziend oog van zuster Francisca, die het presteerde om mij op mijn allereerste schooldag, net 4 jaar oud, op te sluiten in de bezemkast (hoezo pedagogisch verantwoord). Bij het naar huis gaan moesten we allemaal wachten bij de poort, vervolgens in de richting van de Tivolikerk de groet brengen: "Geloofd zij Jezus Christus", daarbij met je rechterarm zwaaiend, waarna de poort openging. Wie kent nog iemand op deze foto?

Deze foto is geplaatst op: 14 januari 2008Uw reacties

Ik heb op deze school gezeten, heel lang geleden! Ik herinner me nog de naam van Zuster Celesta(?). Zij dreigde altijd met een grote sleutelbos en zei dat ze je mond op slot zou draaien als je te rumoerig werd.

Toegevoegd door: Paul Kokken op 23 november 2011

Ook schiet mij de naam van Pater Vollenberg te binnen. Hij was volgens mij de pastoor daar. Die ben ik heel veel jaren nog tegengekomen in Tilburg.

Toegevoegd door: Paul Kokken op 23 november 2011

Ik heb op die kleuterschool gezeten in 1950 en 1951 en herinner me twee nonnen, zuster Francisca en zuster Gemma en een kleuterleidster, juffrouw Riet. Op de foto staat links van mij Theo Simons en daarnaast Pietje Reynaerts.

Toegevoegd door: Willem Pero op 23 november 2011

Ik zat in 1955 op de kleuterschool en heb geen goede herinneringen aan zuster Francisca. Ik ben later naar de St. Jansschool gegaan bij o.a. de "heer" Eilers als leraar. Daar was het niet veel beter. Bij mijn weten heb ik hem in de 3e, 4e, 5e en 6e klas gehad. Na ieder leerjaar dacht ik: die ben ik kwijt, maar verdomd, hij verhuisde steeds mee.

Toegevoegd door: Paul Deen op 22 juni 2012

Nee, dat jongetje ben ik. Ik heb de foto destijds ingezonden.

Toegevoegd door: Willem Pero op 13 december 2013

Ik heb ook op deze school gezeten, in de jaren 1957 tot 1959. Ook geen goede herinneringen aan. Tijdens het Sinterklaasfeest kreeg iedereen een speculaaspop mee, behalve ik, omdat ik gepraat zou hebben, wat niet zo was! Ben het nooit meer vergeten! Leve de nonnen!

Toegevoegd door: Marida de Boer op 12 november 2017

 
Reactie toevoegen