Fotonummer:

17352  

Jaar:

1960

Bijdrager:

Rene Verschueren
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Verenigingen | Buurtverenigingen / Buurtactiviteiten | Kruidenbuurt

Locatie 1Stratum - 237 Kruidenbuurt - Lavendelplein

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Naaiclub uit de Kruidenbuurt

Dit is de naaiclub van de Kruidenbuurt. Deze zat in het gebouw op het Lavendelplein. Namen zijn o.a. Marta de Dieles, Mien van Corstanje, Betsie Leenders.

Deze foto is geplaatst op: 08 oktober 2008Uw reacties

Wat mij opvalt aan deze foto is dat er een dame rookt. Het begin van de (rook)emancipatie van de vrouw. Staat mevrouw Van (de) Vliet uit de Thomas à Kempislaan ook op deze foto? Voor ons gezin heeft zij veel naaiwerk gedaan.

Toegevoegd door: Anton van Kemenade. op 08 oktober 2008

Het roken van dames begon volgens mij voor de oorlog al.

Toegevoegd door: Harold de Wit Sr op 09 oktober 2008

Het echte roken door vrouwen is bij de bevrijding begonnen. Voordien kwam het misschien wel eens voor maar over het algemeen, 't stond niet, evenals nagels lakken en de neus poederen. Ik heb zeven zusters die alle bij hun vriendinnen gingen poederen, dus onderweg. Ze zagen het roken natuurlijk op het filmdoek en reclame b.v. Chief Whip op ieders lip, het meisje met de sigaret in het sigarettenpijpje. Net na de oorlog deelde de bevrijder pakjes uit, in hoofdzaak aan jonge meisjes.

Toegevoegd door: Wil van Hout op 09 oktober 2008

Ik herken ook Mien Vermeulen en Door Vermeulen en een van Verbekhoven, allemaal vrouwen uit de Tulpstraat. De rest ken ik ook, maar durf geen namen te noemen.

Toegevoegd door: L.Boksma-Werrens op 25 april 2009

Mijn zus is bij mij en heeft herkend Sjan Rooiakkers, Mien Beun, Annie Saassen, Roza Kusters.

Toegevoegd door: L.Bloksma Werrens op 07 juni 2009

Ik heb ook op naailes gezeten, met mijn zus Ria Wuijts. De juffen heetten Fien v. Eindhoven en juffrouw Gijssen, of ze waren van de hobbyclub. Wij gingen ook op kamp met de fiets naar Groesbeek, Arcen en nog meer. Ik denk er nog steeds met plezier aan terug. Misschien weet er iemand nog meer van. Wij woonden op Lavendelplein 45.

Toegevoegd door: Will de Pon Wuijts op 17 april 2010

Juffrouw Finie van Eindhoven en Juffrouw Sijbens. Waar zijn jullie gebleven? Wie kent die nog? Groeten, Willy Wuijts en Ria Wuijts.

Toegevoegd door: Will de Pon op 20 augustus 2010

Hallo, inderdaad staan Mien Vermeulen, de vrouw met de sigaret en links van haar mijn oma Annie Saasen op de foto. Ik vind het wel leuk om zo oude foto's van vroeger terug te zien. Ik wist ook niet dat ze zo creatief waren met de naailes.

Toegevoegd door: Robert Rutten op 04 februari 2011

Hallo, ik ben de jongste dochter van Betsie Leenders. Ik zie allemaal foto's van ons mam, maar haal ze er niet uit. Wel leuk dat ze er op staat, maar ik zou graag willen weten waar ons mam staat. Zijn er ook foto's van ons pap, Piet Leenders? Zij woonden ook in de Tulpstraat. Zelf ben ik op de Botenlaan geboren, toen nog nummer 75, daarna 119.

Toegevoegd door: Beppie Leenders op 10 april 2012

Hoi Beppie, ik ben Corry van Corstanje en mijn oma en opa woonden naast Betsie. Ze staat rechts achterin, met het gestreept truitje aan.

Toegevoegd door: Corry Verschueren van Corstanje op 10 april 2012

Corry ik denk dat zij iemand anders bedoelt, want die jij bedoelt was wel Bets maar die was niet getrouwd met Piet Leenders maar met Tjeu Leenders. Zij hadden een zoon en een dochter Annie, die met onze Sjef getrouwd is geweest.

Toegevoegd door: Lies Bloksma-Werrens op 10 april 2012

Beppie heb jij ook een broer en was bij jullie thuis ook opa in huis, die egeltjes boven op zijn kamer had? En woonden jullie tegenover ons naast het gangetje? Zo ja, dan ben ik dikwijls bij jullie thuis gekomen.

Toegevoegd door: Lies Bloksma-Werrens op 10 april 2012

Hoi Lies. Ik dacht dit al, want Betsie (wij zeiden altijd Betsie) was inderdaad met Tjeu getrouwd.

Toegevoegd door: Corry Verschueren van Corstanje op 11 april 2012

Beppie, wat ik vroeg klopt niet want die familie waar ik naar vroeg heet Vlemmings, zo hoor ik van mijn broer.

Toegevoegd door: Lies Bloksma-Werrens op 11 april 2012

Nee, dat is ons mam niet. Dat weet ik zeker. Er staan wel foto's op deze site van ons mam waar ik ze uit haal. Ons mam heette met haar meisjesnaam Muller en was met Piet Leenders getrouwd, Ons pap had twee zussen en acht broers, maar geen Tjeu. Bedankt dat je zo snel iets liet weten.

Toegevoegd door: Beppie Leenders op 11 april 2012

De enige die ik ken op de foto is de moeder van Cor Corstanje. Het wijkgebouw was tegenover ons thuis wij woonden op nummer 42. We hebben heel wat tijd doorgebracht in het wijkgebouw. Will en Ria Wuijts, hoe is het met Mieke, Cor en Ellie? Ik stuur dit door naar ons Renie. Zal ze leuk vinden.

Toegevoegd door: Zus van den Heuvel Bouwmans op 16 april 2012

Het was een fijne tijd, ik heb er veel gelachen met al die meiden op kamp. Al die meiden van Wuijts ken ik goed; met Ria ben ik heel lang vriendin geweest en Wil ja, daar kon je ook mee lachen. Op naailes heb ik ook gezeten.

Toegevoegd door: Renie de Kleijn Allon op 20 april 2012

Ik ben een zoon van Vlemmings en wij woonden op het Lavendelplein 51 en de meiden van Wuijts ken ik allemaal, en nog meer families op het Lavendelplein en daar omheen.

Toegevoegd door: J.J.M. Vlemmings op 04 maart 2014

Hoi Beppie, wij woonden op nr 9. Die dame met de sigaret is ons mam, Mien Vermeulen. Woonden jullie niet op nr 3? Zover ik me kan herinneren. Mijn neef Jan Saasen woonde bij jullie boven met Ria.

Toegevoegd door: Tonny Vermeulen op 18 april 2017

Als Beppie wil kan ze contact opnemen met mij. Ben net terug uit Australië! Beter laat dan nooit.

Toegevoegd door: Fred Breukel op 06 mei 2018

 
Reactie toevoegen