Fotonummer:

17639  

Jaar:

1974

Bijdrager:

Sierd Loman
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Woensel - 516 Vlokhoven - Vlokhovenseweg

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Woenselsestraat (21) Vlokhovenseweg

Achter de bomenrij van de vorige foto kijken we hier richting centrum.

Deze foto is geplaatst op: 31 oktober 2008Uw reacties

Op de open plek aan de linkerzijde van de Woenselsestraat, dus links op de foto, stond eens ons ouderlijk huis, waar ik ook geboren ben. Dat was op nummer 43. De twee huizen, van onze buren destijds, staan hier nog overeind. Ook de rij daaropvolgend staat er nog, op enkele gesloopte panden na.

Toegevoegd door: Wim Roxs op 21 januari 2009

Dat vierkante flatgebouw moet de Heuvelakker zijn, waar ik in 1973 een flat met enorme woonkamer kon huren. Ik moest daartoe in ondertrouw gaan! De huizen aan de Woenselsestraat herken ik; in één zat altijd een vent met een hoed op aan tafel. Vlak daarbij was daar toen ook nog een wasserij waarvan ik gebruik maakte.

Toegevoegd door: Jacques van Dijke op 03 juni 2016

Mooi, verhalen te horen over de tijd tijdens en na de sanering van de Woenselsestraat, Jacques van Dijke. De man met de hoed op aan tafel zou waarachtig mijn eigen vader hebben kunnen zijn, de laatste maanden wonend in het hoekpand 120, naast de wasserij (Morgenlicht) waar je het over hebt. Hij dreef weliswaar de winkel, maar veel zal hij (na een werkzaam leven!) niet meer gedaan hebben, want hij was toen al ziek, dat hem sloopte. Het jaar 1975 waarin hij moest verkassen met mijn moeder, vanwege de sloop van de panden, is hij helaas in september overleden (68 jaar). Dat was op hun nieuwe adres aan de Hertogstraat 17.

Toegevoegd door: Wim Roxs op 11 maart 2018

 
Reactie toevoegen