Fotonummer:

17776  

Jaar:

2008

Bijdrager:

Jeanne van Turnhout
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Parken / Speeltuinen | Stadsparken | Genneperpark

Locatie 1Gestel - 726 Gennep - Genneperpark

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Genneperparken (1)

.

Deze foto is geplaatst op: 09 november 2008Uw reacties

Laten we het zo houden. Prachtig.

Toegevoegd door: Theo van Gestel op 09 november 2008

Zelden heb ik zo'n prachtig vee gezien met zo'n gezonde uitstraling. Ook de kippen zijn prachtbeesten die daar rondscharrelen. Bij het zien van dit mooie vee, en dan op de plek van de kippen, schoot me direct het liedje door het hoofd: "boer wat zeg je van mijn kippen......."
Een rondleiding op de biologische boerderij op Gennep en een kijkje in de kaasmakerij is de moeite waard.
Blijft trouwens een uniek plekje Eindhoven: helemaal buiten midden in de grote stad.

Toegevoegd door: Marijke de Groot-Thijssen op 09 november 2008

Marijke, ongeveer op deze manier begon Toon Hermans ook zijn conferences. Ben jij een boerin omdat je het zo goed ziet? Het zijn volgens mij nog geen volwassen dieren, kippen zie ik ook niet. De foto getuigt wel van enige kunstzinnige aanleg. Soms familie van de kunstenaar Van Turnhout?

Toegevoegd door: Wil van Hout op 11 november 2008

Wil ik ben een boerendochter-dochter, misschien zegt dat genoeg. De kippen die bij de boerderij horen waar ook de koeien bij horen scharrelen een eindje verderop, zowat op het erf van de boerderij. En dan heb je de varkens nog niet gezien ......

Toegevoegd door: Marijke de Groot-Thijssen op 11 november 2008

Ik ben zeker erg kippig, maar ik zie geen kip. En die zou ik moeten herkennen want ik ben een kleinzoon van een boer. Wat nu Genneper parken heet, was in mijn jeugd nog een natuurgebied dat doorliep tot Aalst. Ik heb meer dan eens het hele stuk van de Genneper molen naar Aalst gefietst en terug. Ik was 10 toen ik mijn eerste fiets kreeg en daar was ik wat trots op, daarmee heb ik heel Eindhoven leren kennen, ik fietste zonder speciale bestemming en zag wel waar ik terechtkwam. Er waren toen nog maar weinig auto's. Ik geloof niet dat ouders nu hun kinderen zo onbezorgd hun gang zouden laten gaan.

Toegevoegd door: Paul van der Cingel op 17 maart 2017

Ik zie ook "gin kiep" maar het valt mij wel op dat deze koeien hoorns dragen, net als in mijn jonge jaren. En dat hoort natuurlijk zo op een biologische boerderij.
P.s.: Voor de varkens zie foto 37097.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 17 maart 2017

En mocht je op dit moment "gin kiep" buiten zien scharrelen, dan zou dat wel eens kunnen zijn als gevolg van de ophokplicht. Dit om te voorkomen dat ze besmet raken met de vogelgriep.
Een bezoekje aan de kaasmakerij en de biologische groentetuin is ook de moeite waard en bovendien erg lekker.

Toegevoegd door: Marijke de Groot-Thijssen op 17 maart 2017

 
Reactie toevoegen