Fotonummer:

18235  

Jaar:

1960

Bijdrager:

Peter Everaert
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Religie | Katholieke Kerken | Woensel, St Antonius Fellenoord

Locatie 1Centrum - 114 Fellenoord - Boschdijk*

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Fellenoordkerk

Deze foto is genomen tijdens de eerste communie in 1960. Je ziet dat links de meisjes van de Houtstraat en rechts de jongens van de Fraterschool (naast de kerk) zitten. In het gangpad staat Frater Ludovic zijn pleidooi te houden.

Deze foto is geplaatst op: 20 december 2008Uw reacties

Vergelijk met foto 4151

Toegevoegd door: Wil van Hout op 20 december 2008

Deze foto is genomen tijdens mijn eerste communie. Een absolute regel was dat de jongens rechts zaten en de meisjes links. Owee als je aan de verkeerde kant ging zitten. Pastoor Van Wijck verzorgde de dienst en de misdienaar (rechts) was Ad den Hartog.

Toegevoegd door: Peter Everaert op 21 december 2008

Zulke prachtige ruimtes zullen helaas nooit meer gebouwd worden. Is er een foto van het orgel dat ongetwijfeld in deze kerk heeft gestaan en is het herplaatst en bewaard gebleven?

Toegevoegd door: Peter van Gansewinkel op 09 september 2009

Er was inderdaad een mooi nieuw orgel met een prachtig houten beeld van David met een harp op het front. Hopelijk is dit niet verdwenen.

Toegevoegd door: Bruno Donders op 03 oktober 2010

Deze kerk ken ik maar al te goed. In de periode van de hoofdfrater Ludovic, 6e klas, mooest ik altijd een trouwmis zingen (Ave Maria), meestal onder het rekenen, dus ge snapt 't wel. Ik diende er de mis om 7.30 uur, speelde er orgel als ik de sleutel van de pastoorsmeid kreeg en bouwde met de koster de kerststal op. Ben onder de hoogmis met het dikke boek de trap afgedonderd doordat het touw om mijn middel was losgeschoten. Ik was aan de kleine kant en die zwarte kleedjes met 80 knopen waren veel te lang. Ik trapte er met een voet vol in, en de kerk zat vol! Mooie tijd was dat!

Toegevoegd door: Ben Meulman op 13 mei 2017

 
Reactie toevoegen