Fotonummer:

190  

Jaar:

1944

Bijdrager:

Henk Thiadens (Stichting Cairn)
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Panorama - Luchtopnames | Centrum-Stratum

Locatie 1Stratum - -

Deel deze pagina
Klik hier voor grote versie
Foto omschrijving

Stratum en het Centrum vanuit de lucht

Weer zo'n prachtige luchtfoto, waarop we ditmaal enkele herkenningspunten hebben aangegeven. Het enorme verschil met nu wordt duidelijk als u b.v. kijkt naar de Vestdijk, de loop van de Dommel bij het Van Abbe Museum. Zoek eens naar de Paradijslaan, het Begijnenhof en dergelijke. En doe dat vooral op de groot formaat foto.

Deze foto is geplaatst op: 30 april 2005Uw reacties

Op deze foto is nog te zien waar de fabriek van Brocadus vroeger lag. Als je bij de Joriskerk naar voren gaat, en de grote weg links volgt, en links aanhoudt, kom je op de Leenderweg. Achter de huizen zie je het dak van de fabriek nog.

Toegevoegd door: Fanny Bovers op 30 oktober 2005

Wat zou de reden kunnen zijn dat de Engelsen alsnog luchtopnamen maakten van Eindhoven terwijl wij toch in september 1944 al bevrijd waren? Als tenminste de datum op de foto klopt.
=== Die klopt Puck, Ga daar maar van uit (Red.) ===

Toegevoegd door: Puck Smits op 01 februari 2010

Mijn uitgangspunt is ook de St. Joriskerk op deze foto en de oversteek naar de Elzent.
Heel duidelijk op deze foto loopt de Dr. Schaepmanlaan al over in de Edenstraat en zijn de contouren zichtbaar van de August Sniederslaan, de Rodenbachlaan, Helmerslaan en de Van Meursstraat. Dit alles rechts van de Dommel. De Dr. Schaepmanlaan was nog niet bebouwd. Op het einde van deze straat, aan de kant van het Stadspaviljoen, kun je op de grote kaart duidelijk zien dat er een pad rechtdoor het park gaat richting Le Sage ten Broeklaan, die al wel zichtbaar is. De Boutenslaan en de Leostraat staan er nog niet op. Of ze vallen net buiten de foto, want de splitsing Dommel en Tongelreep is nog net bovenin de kaart te zien.

Toegevoegd door: Marjan de Koning op 09 augustus 2015

Marjan, dit is het Eindhoven van mijn jeugd, de vele open plekken, Dr Schaepmanlaan, het nog lege Eedenplein, de open vlakte aan het eind van de Edenstraat, met vuurwerk rond 18 september en verder het bos aan weerszijden van de Dommel en Tongelreep tot de Gennepermolen. Prachtige herinneringen.

Toegevoegd door: Paul van der Cingel op 08 oktober 2017

Marjan de Koning, links op de foto zie je de Biesterweg die uitkomt op de Anemonestraat. Daarachter ligt de Leostraat die later zou aansluiten op de Boutenslaan. Niet echt duidelijk precies in het hoekje van de foto.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 09 oktober 2017

 
Reactie toevoegen