Fotonummer:

19899  

Jaar:

1968

Bijdrager:

Wim Habraken

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Scholen / Onderwijs | Overige Scholen / Onderwijs | Levensschool

Locatie 1Woensel - 412 Hemelrijken - Boschdijk

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Levensschool

De Levensschool was een instelling waar jonge mensen, die al werk hadden, één dag per week naar toe gingen. Ik was 15 en ik werkte bij de Post, dus ook ik moest mijn twee jaar daar afmaken. Wij gingen naar de Levensschool op de Boschdijk. Veel jongens van Philips zaten bij mij in de groep. Ik was op vrijdag van sept 1967 tot aug 1969 in de groep vd Boomen. Alles bij elkaar wel een leuke tijd.

Deze foto is geplaatst op: 14 mei 2009Uw reacties

Ik heb ook op deze school gezeten en ook bij meneer vd Boomen, hij was een van de aardigste meesters. Ik weet niet meer welke dag, maar het was samen met mijn tweelingbroer Willie van den Heuvel, Tjeu Swinkels uit Breugel en een zekere de Laat en vd Wal uit Best. Verder heb ik maar weinig namen onthouden. Het was voor mij in ieder geval een leuke periode

Toegevoegd door: Ad van den Heuvel op 14 mei 2009

Echt leuk om deze foto tegen te komen, mijn man heeft dezelfde foto ook nog, hij staat zelf ook op de foto, de bovenste rij en dan helemaal rechts, Toon (tje) van der Heijden. Misschien kent iemand van deze foto hem nog?

Toegevoegd door: Toon en Ria van der Heijden op 10 juni 2009

Toon van der Heijden - Ik herinner me wel iemand met die naam, ja. Dat hij zelf deze foto heeft! De foto is genomen met mijn toestel, die had ik op een keer meegenomen en de foto is genomen door een van de groepsleiders, ik denk de sport groepsleider. Ik heb nog een paar foto's meer van deze groep, ook van ons fietsreisje naar Limburg aan het eind van het 1e jaar. De gezichten ken ik wel maar de meeste namen ben ik echt kwijt - 40 jaar geleden! Er was er een die heette Lodewijks (volgens mij heeft hij later een café gehad op de Woenselse Markt of hoek Slagerstraat), en een andere had een Engelse naam (onderste rij wit t-shirt). De meeste jongens waren van Philips en ook nog van dezelfde afdeling, dus ik was al snel een vreemde eend in de bijt. Dat heb ik zo nu en dan ook moeten weten, ook!!
Van de Boomen is later directeur geworden in de nieuw gebouwde levensschool aan de Amundsenlaan. De man moet nu zeker 80-85 zijn!!

Toegevoegd door: Wim Habraken op 13 juli 2009

Onderste rij wit t-shirt - ik herinner me opeens dat dit George Todd moet zijn.

Toegevoegd door: Wim Habraken op 10 augustus 2009

Ja ik ging in 1960 naar de levensschool Het Anker (mijnheer Faassen en Pim Smit) in het Hemelrijken. Ik werkte toen bij Philips. Ik dacht dat Faassen ook directeur van de school op de Boschdijk was. Hij woonde in Den Bosch. En wij gingen ook naar Limburg, naar Wijlre.

Toegevoegd door: Frans Snoek op 03 mei 2010

Dit was vroeg de Theresia school van de Paulus Parochie. Mijn zuster Jenny van Hou t- Soons ging hier naar de lagere school.

Toegevoegd door: Jacqueline Soons op 22 mei 2010

In mijn lagere schooltijd (rond 1958/1963) woonde er een George Todd in de buurt van het Vredesplein. Later in onze werkzame periode woonde genoemde persoon op de Barrierweg (langs of naast de toen aanwezige slijterij). George werkte toen volgens mij bij Delicatessen/Fijne Vleeswaren groothandel Ad Smaling.

Toegevoegd door: Peter Vervoort op 20 oktober 2011

Zou het kunnen zijn dat George Todd de zoon was van ?.Biezemans en zijn vader een Amerikaan . Ik dacht dat, als het die George is, dat hij in de St. Petrusstraat woonde tegenover de van Brakelstraat in Woensel. Volgens mij heeft hij nog in dienst gezeten in Amerika.

Toegevoegd door: Ans van Trigt op 10 september 2014

 
Reactie toevoegen