Fotonummer:

20371  

Jaar:

1964

Bijdrager:

Elly Belkum-Lenting

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Scholen / Onderwijs | Lagere Scholen / Basisonderwijs | Tongelre, St Josephschool

Locatie 1Buiten Eindhoven - -

Deel deze pagina
Klik hier voor grote versie
Foto omschrijving

St. Jozefschool naar Schiphol

Klassenfoto 5e klas St. Jozefschool Paul Krugerlaan. Van juffrouw van Tuijl? Schooljaar 1963-1964. Hier op schoolreis naar Schiphol.

Deze foto is geplaatst op: 23 juni 2009Uw reacties

Ik herken onderaan van links naar rechts Marlis v.d. Broek, ?, ?, ?, ?, ?, Ineke Verheijen, Elsje Verheijen, Jetty de Laat, ?, ?, ?, ?, ?, ?, Jaquline Pepels, ?.
Tweede rij van links naar rechts: juffr. Van Tuyl, Gerry van de Brand, Nellly van de Heuvel, Thea Plaum , Zr. Bernardus, ?, ?, ?, Mieke Kuijpers, ?, ?, ?, ?, ?, ?, (?)van de Linden.
Volgende rij van links naar rechts: meneer V.d. Linden (oudercommité) juffr. Van Tienen, Marjan Walraven, ?, ?, ?, ?, dan twee dames en een heer van oudercomité.
Daarboven v.l.n.r.: Marjan Seijkens, ?, Gerda van Dinter, ?, ?, Elly in 't Ven.
Bovenste rij v.l.n.r.: ?, ?, ?, Ans Kalmthout, ? en Hanneke Spit.
Van de meeste vraagtekensnoeten ligt de naam me op de lippen maar helaas, nu even niet.

Toegevoegd door: Marijke de Groot-Thijssen op 23 juni 2009

Is trouwens niet de Franciscusschool, want die zat aan de Jan van Riebeecklaan. Dit is de RK meisjesschool, St. Josephschool Paul Krugerlaan. << inmiddels aangepast (red.) >>

Toegevoegd door: Marijke de Groot-Thijssen op 23 juni 2009

Inderdaad, heel herkenbaar: Marjan Walraven op de derde rij. Van de Jacob Jordaensweg. Was eind 60's/begin 70's HEMA-collega en dikke vriendin van mijn vrouw. Volgens mij werkt ze daar nog steeds, in een leidinggevende functie, in het filiaal Woensel Winkelcentrum.

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 23 juni 2009

Samen komen we een heel eind, er zijn namen bij die ik niet weet, maar er al op staan. Die gebruik ik voor een completer overzicht:
Onderaan van links naar rechts: Marlies v.d. Broek, ??, Corrie Heesakkers, Ida Beks, Bettie v.d. Sande, ??, Ineke Verheien, Elsje Verheien, Jetty de Laat, ??, Ellie van Perlo, ??, ??, Agnes.... en zusje Jaqueline Pepels, Toos Leijten.
Volgende rij van links naar rechts: ik denk dat dit een ouder is , en niet juffr. Van Tuil, Gerrie v.d. Brand, Nellie v.d. Heuvel, Thea Plaum, zuster Bernardus, Ellie Lenting, Mieke Kuipers, Ineke..., Dinie v. Aerle, Marian...., ??, ??, Henriette v.d. Linden (weet niet helemaal zeker).
Volgende rij meneer V.d. Linden, juffr. Van Tuil, Marjan Walraven, ??, ??, Silvia..., vier ouders. Daarboven Marjan Seijkens, ??, Gerda v. Dinther, Bertie...., Marie Tielemans, Ellie in 't Ven.
Bovenste rij Karin Lier, ??, Hennie Wouters, Toos Ewalds (weet ik niet zeker), Ans Kalmthout, Hanneke Spit.

Toegevoegd door: Elly van Belkum-Lenting op 24 juni 2009

Nog even een kleine aanvulling, het is inderdaad de St. Josephschool. En in de rij van zuster Bernardus ben ik een paar meisjes vergeten: naast zuster Bernardus staat dus Elly Lenting, dan Wallie Jacobs, Carla Oosterhouten dan Mieke Kuipers.

Toegevoegd door: Elly van Belkum-Lenting op 24 juni 2009

Gingen ze in 1964 nog steeds naar Schiphol? Ik ben er 10 jaar eerder geweest met de St. Josephschool. Ik zie alleen nergens juffr. Van Tuyl staan. Ze staat op foto 18219 als derde van links.

Toegevoegd door: Rieky Brekelmans op 24 juni 2009

Er schiet me weer een naam te binnen: bovenaan tussen Karin Lier en Hennie Wouters staat Ria de Korte.

Toegevoegd door: Elly van Belkum-Lenting op 25 juni 2009

Ik zal nog een keer proberen het nog completer te maken. Boven van links naar rechts Karin Lier - Ria de Korte Hennie Wouters - Toos Ewalds volgens sommige Ans Kalmthout, maar die naam zegt mij niets. Er staat mij iets van Stan bij, de laatste bovenste rij Hanneke Spit . 2e rij Marian Seijkens? - Gerda v Dinther - Bertie ?- Maria Tielemans - Ellie in 't Ven - Marian Walraven - zusje Marian - ? - Silvia?? - ouders ouder - Gerrie v.d. Brand - Nellie v.d. Heuvel -Thea Plaum - zr Bernardus - Elly Lenting - Wallie Jakobs - Carla van Oosterhout - Mieke Kuipers - Marleen Wijers - Ineke?? - Diny v. Aerle - ??? - ??? - ??? - Henriette v.d. Linden. Onderste rij Marlies vd Broek - ??? - Corrie Heesakkers - Ida Beks - Bettie v.d. Sande - Toos Leijten.

Toegevoegd door: Elly v Belkum- Lenting op 22 februari 2010

Onderaan helemaal rechts is niet Toos Leijten maar Rieky Verbroeken. Tweede rij helemaal rechts meisje Van der Linden (haar vader staat 2/3 rij vierde van links). Zou toch prettig zijn als de redactie van EIB het zover kon krijgen om de foto's te kunnen indexeren, net als bij Schoolbank.

Toegevoegd door: Marijke de Groot-Thijssen op 21 maart 2010

Ik denk dat jij je vergist, dit is toch echt Toos Leijten. Niet Toos Leijten van de Tongelresestraat, maar haar nichtje uit de Poeijersstraat. Ik weet dit zeker, want ik ben jaren haar vriendin geweest en de naam Riekie Verbroeken roept helemaal geen bekendheid bij me op.

Toegevoegd door: Elly v Belkum -Lenting op 22 maart 2010

Je hebt helemaal gelijk bij nader inzien. En Rieky Verbroeken staat helemaal niet op deze foto. Ik wist niet van het bestaan van 2x Toos Leijten, dus je zult wel gelijk hebben. De Toos Leijten die ik ken, was inderdaad het meisje van de Tongelresestraat.

Toegevoegd door: Marijke de Groot-Thijssen op 22 maart 2010

Tweede van rechts in de tweede rij van onder staat mijn zus Marijke van de Goor.

Toegevoegd door: Henny van de Goor op 23 maart 2010

Het jaartal 1964 klopt niet, want op school foto 9350 betreft het ook de vijfde klas en hier is sprake van het jaar 1962. Of het moet de zesde klas geweest zijn en dan is het jaartal 1963 waarschijnlijk.

Toegevoegd door: Henny van de Goor op 23 maart 2010

Op deze foto staan slechts drie meisjes met wie ik in klas heb gezeten. Dat waren Thea Plaum (links naast zr. Bernardus), Marjanneke Seijkens (rechts achter zr. Bernardus) en Hanneke Spit (bijna bovenaan helemaal rechts). Voor de rest denk ik dat zowat deze hele klas net een jaartje jonger is dan ik. Thea Plaum is helaas enkele jaren geleden overleden. Ik ben zelf in het schooljaar 63 van de lagere school af gekomen. Dus 62/63 was mijn zesde klas en 61/62 was voor mij de vijfde klas. Er waren toen twee vijfde klassen, die van juffrouw Van Tienen (die hierboven op de foto staat) en juffrouw Smulders. Dat was mijn juf en die staat hier niet bij, evenmin als het gros van de meisjes die toen in mijn klas zat.

Toegevoegd door: Marijke de Groot-Thijssen op 24 maart 2010

Ook ik herken er veel. Zelf ben ik de 8ste van links. Verder herken ik nog Riekie van Esch en Sjannie Kwappenberg 5de en 6de van linksonder. Tweede rij, eerste links, Henriette van der Linden? Haar vader ging vaak mee op schoolreis en is misschien die man links. Ze kwamen uit de Melkweg. In het midden, het meisje met haar handjes omhoog, woonde op de Tongelresestraat en kon prachtige opstellen en verhalen schrijven. Als ik het me goed herinner, heeft ze in de 6de klas zelfs een toneelstuk geschreven. Ze had een mooie voornaam, waar ik niet op kom.

Toegevoegd door: Els van der Heiden nu van der Mierden op 13 maart 2011

Ik herinner me de naam van het meisje met haar handen omhoog weer: Marleen Weiers.

Toegevoegd door: Els van der Mierden - van der Heijden op 15 maart 2011

Dat meisje met de handen een beetje omhoog is volgens mij Marleen Weijers.

Toegevoegd door: Elly van Belkum - Lenting op 25 mei 2013

Wat leuk nog een foto met herkenbare gezichten.

Toegevoegd door: Henrieke (Riekie) van Esch op 01 februari 2014

Onderaan links is Marlies van de Broek, mijn buurmeisje uit de Johannesburgstraat. Bovenaan links Karin van Lier, heet nu Karin Koek, ook uit de Johannesburgstraat. Links naast zuster Bernadette staat Thea Plaum, het mooiste meisje van de klas vond ik. Ik herken bijna iedereen alleen weet ik de namen niet meer. Hele mooie foto die ik me niet kan herinneren.

Toegevoegd door: Els van der Mierden van der Heijden op 29 mei 2016

Klopt, juffrouw van Thienen staat erop.
Ik zat op school 1963 tot 1970. Inderdaad de St. Jozefschool, Paul Krugerlaan, Tongelre. Zuster Marianne had ik, juffrouwen V.d. Broek, Van Gompel, Smulders, Van Thienen, V.d. Kerkhof. Kennen jullie ze nog? Lenie de Groot en Hannie v.d. Wiel waren mijn beste vriendinnen. Lenie, Stellenboschstraat en Hanneke, Bloemfonteinplein, ze was een lieve meid! Lenie trouwde heel vroeg. Ze was pas 17 jaar dacht ik!
Henny Wouters zat ook bij mij in de klas en is ook in Boxtel op retraite geweest.,
Ik heb ook nog mevrouw Hoeben gehad als juffrouw. Kennen jullie ook nog juffrouw Van Eden? Zij was héél erg lief!
De familie Lodewijks ken ik ook nog en Leegte en Van Dinter, daar is nog een dochter van gestorven. Zij heette Yvonne. Dat zal ik nooit, nooit vergeten. En Adje van Venrooij, die voor de deur verongelukte. Hij werd 2e Kerstdag begraven. Wie weet dat nog?
Ik zat in de klas bij Fenny Kral, Henny v.d. Staak, Ellen Pennings, Marianne van Gestel, Gini Hoekstra, Monique Boselie, Annie en Tonny Koch, ik dacht ook Pauline en Tonny van Horrik (ook al een van overleden). Marja Rissenbeeck, Rian Verschuuren, José Smeulders, woonde op de Tongelresestraat. Familie Konings, Desere, familie Cools ken ik ook goed (ook een dochter, dacht ik, toen verongelukt!). Woonde naast de pastorie. En familie Peeters! Zondags gingen we altijd naar het parochiehuis naar de film, de Dikke en de Dunne en Pietje Bell.
Ik doe niet Twitter en Facebook, woon nu in Loon op Zand, Castellanie 6, 5175 DC Loon op Zand. Mijn vader had een zaak Gen. Bothastraat 3, Gebr. van Rooij, fruit im- en export.

Toegevoegd door: Jacqueline Fabert van Rooij op 19 mei 2017

Margo Plaum zat bij mij in de klas! Ook een hele knappe meid!
Ik woonde vroeger in de Corn. Kruzemanstraat 13, Eindhoven, nu in Loon op Zand.

Toegevoegd door: Jacqueline Fabert van Rooij op 19 mei 2017

 
Reactie toevoegen