Fotonummer:

20796  

Jaar:

1971

Bijdrager:

Mark van de Laar
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Sport | Hockey | HTCC

Locatie 1Strijp - 626 Wielewaal - Tegenbosch

Deel deze pagina
Foto omschrijving

HTCC hockeykampioen

HTCC hockeykampioen van Nederland. Locatie: sportpak Tegenbosch aan de Oirschotsedijk. HTCC was jarenlang de toonaangevende hockeyclub uit Eindhoven. Vele jaren werden ze zuidelijk kampioen en ze waren de 1e club die tot de, in 1973 opgerichte, hoofdklasse werden toegelaten. In 1971 werden ze na een beslissingswedstrijd tegen HGC in het Wagenerstadion in Amsterdam, landskampioen. Vele spelers uit dit team speelden ook in het Nederlands elftal. Op de foto staand v.l.n.r.: Ton van de Wildenberg (leider), Thijs Kaanders, Peppy Hanusch, Mike Vredegoor, Peter Dunki Jacobs, Marcel Hasenbosch, Bert van den Heuvel, Pieter Weemers, Piet Kaanders (leider). Zittend v.l.n.r.: Andy Wijzenbeek, Frans Christis, Maarten Sikking, Jos Christis, Jacky Christis, Hub Christis. Niet op de foto: reservedoelman Hans de Roos en rechtsbuiten Daniel le Gras. Keeper Maarten Sikking speelde vele jaren in het Nederlands elftal en is onlangs op Bali overleden. Andy Wijzenbeek is de huidige voorzitter van fusieclub HTC Eindhoven.

Deze foto is geplaatst op: 22 juli 2009Uw reacties

Ton v/d Wildenberg was ook gymnastiekleraar aan het Augustinianum. Ik heb er nog les van gehad. Ook Weemers en alle broers Christis zaten op het Augustinianum.

Toegevoegd door: Toon Geevers op 23 juli 2009

Veel spelers in die succesjaren van het Eindhovense hockey kwamen uit de Schrijversbuurt en de omgeving van de Elzent. Ongetwijfeld heeft de aanwezigheid van de grote speelweide tussen de Dommel en de August Sniederslaan daaraan veel bijgedragen. Vanaf mei tot oktober werd bijna dagelijks door een aantal fanatieke hockeyers onderlinge partijtjes gespeeld, vanaf een uur of zeven tot de duisternis inviel. Ik herinner me ook nog de namen van Heiko van Staveren en Gerard van Vonderen, die enkele jaren op dit team vooruitliepen. Ook andere Eindhovense hockeyclubs profiteerden van het potentieel aan talent dat in deze buurt woonde. Uniek is natuurlijk de bundeling van talent in een gezin: dat van de jongens van Christis. Van de zes zonen zien we er hier vier: Jan en Wim (de twee oudsten) ontbreken. Huub was klasgenoot van mij, zowel op de lagere school als op het Augustinianum. Frans was op de lagere school klasgenoot van mijn jongste broer Geert, evenals Thijs Kaanders. Vader Piet en zoon Thijs woonden eerst in de Edenstraat en verhuisden eind vijftiger jaren naar de Guido Gezellestraat. De familie Christis woonde in de Binnenwiertzstraat, daar vlakbij.

Toegevoegd door: Frank Zuylen op 25 juli 2009

Hallo, ik ben op zoek naar ene Hans de Roos, waarvan ik weet dat hij jarenlang gehockeyd heeft in het Eindhovense en ook werkzaam geweest is bij Tollens Coatings te Rotterdam en later te Breda. Kan iemand mij helpen aan zijn huidige woonplaats dan wel e-mailadres?

Toegevoegd door: Harry Gloudemans op 07 juni 2010

HTCC is de Hockey, Tennis, Cricket Club die jarenlang aan de Oirschotsedijk een prachtig complex had. De hockeyteams speelden met zwart-oranje kousen, zwarte broekjes en zwart shirt met daarop een logo. Nooit shirtproblemen met andere clubs, want wie speelt nu compleet in het zwart! Gelukkig speelde het 1e team in de latere jaren in het geel, zag er toch vrolijker uit. Inmiddels is de club gefuseerd met HTC Eindhoven en Racing en spelen ze in Woensel. HTCC werd landskampioen in 1973 en plaatste zich destijds als eerste club in de hoofdklasse, nu spelen ze 1e klasse.

Toegevoegd door: Mark van de Laar op 21 maart 2011

Toch jammer dat het logo van HTCC nu niet meer op de site te zien is ...
=== Nu wel Mark, het staat nu in de foto. (Red.) ===

Toegevoegd door: Mark van de Laar op 21 maart 2011

HTCC werd niet in 1973 kampioen van Nederland, maar in 1971.

Toegevoegd door: Andy Wijzenbeek op 19 oktober 2011

Maarten Sikking is met hockey begonnen bij Racing, op hetzelfde sportpark waar nu Hockeyclub Eindhoven speelt. Maarten zat toen net als ik op het Van der Puttlyceum aan de Berlagelaan en hij heeft er voor gezorgd dat ik daar ook in 1964 ben gaan spelen. Ook Peppy Hanusch speelde bij Racing.
De kleine club Racing leverde in die tijd zowel voor de heren (Maarten Sikking) als de dames (José Stoots) de keeper van het nationale hockeyteam.

Toegevoegd door: Hans Smit op 25 maart 2012

Peppy Hanusch was mijn trainer bij de jeugd van HTCC en speelde in het nationale zaalhockeyteam.

Toegevoegd door: Mark van de Laar op 26 maart 2012

Wat echt onuitstaanbaar was aan die jongen was dat hij ieder jaar de winterloop van Racing (een hardloopwedstrijd/cross country van zo'n 4 km) op tweede Kerstdag won! Bitterkoud, maar na 200 meter was hij al vertrokken bij al die stumpers (zoals ik) die dachten dat ze een geweldige conditie hadden. Hij had al gedoucht als wij uitgeput aankwamen. Pas later hoorde ik dat hij een sportopleiding volgde.

Toegevoegd door: Hans Smit op 26 maart 2012

Ik kan me niet herinneren dat Peppy Hanusch een sportopleiding volgde, maar ik ken hem wel van de Nutskweekschool. Datzelfde geldt ook voor Andy Wijzenbeek.
We hebben het dan globaal over de periode 1963-1968. Ik denk dat Andy iets eerder aan de opleiding is begonnen.

Toegevoegd door: Theo van den Dungen op 26 maart 2012

Wie kan me even helpen? De heer Van de Wildenberg, leraar lichamelijke opvoeding. Van hem heb ik nog les gehad tijdens de opleiding voor de akte J (als ik me goed herinner). Is hij ook niet burgemeester van Tilburg geweest?

Toegevoegd door: Theo van den Dungen op 26 maart 2012

Theo, Ton v/d Wildenberg, oud-burgemeester van Goirle, is overleden.

Toegevoegd door: Andy Wijzenbeek op 27 maart 2012

Ton van de Wildenberg woonde als jongen in de Marconilaan in Woensel en was behalve een hockeyer ook een goede golfer. Om extreem goed te zijn in een sport moet men heel veel trainingsuren maken. En dat kon hij. Een halve dag oefenen was heel normaal voor Ton. Ik denk dat hij dit ook heeft gedaan met de hockeysport. Dus een echt doorzettertje.

Toegevoegd door: Wil van Hout op 27 maart 2012

Ik ben op zoek naar Bert van den Heuvel uit Eindhoven i.v.m. gedeeld verleden.

Toegevoegd door: Dorothe Mertens-van der Dennen op 20 mei 2012

En wat was ik trots op deze kerels ... HTCC H1 - Pakistan ... na eerst 2 doelpunten van Jos Christus ... het werd toch nog 2-3. Fantastisch om dat mee te maken als klein jochie op een prachtig stadion!

Toegevoegd door: Olaf Dirkse van den Heuvel op 27 juni 2012

Ton van den Wildenberg was van 1-2-1970 tot 1-2-1990 burgemeester van Goirle.

Toegevoegd door: EWJC van Kruijsdijk op 30 juni 2012

Als toenmalig buurmeisje van de fam. Christis (zo'n 20 jaar daar gewoond), wil ik even de bovenste reactie corrigeren en aanvullen.
De "Christis-familie" bestond niet uit zes, maar uit acht zonen, Jan, Wim, Huub, Grad, Jos, Frans, Jacky en Herman.
Ik zal nooit vergeten hoe er dagelijks op de stoep vóór hun huis, Binnenwiertzstraat 24, geoefend werd met de hockeysticks om de fijnere techniek onder de knie te krijgen. Het werd daardoor een soort "hangplek" voor de jongedames en heren van de straat. Volop leven in de brouwerij. HTCC werd door ons Hockey Tennis en Cristis Club genoemd. Het was een mooie tijd.

Toegevoegd door: Roos van Gennip op 18 november 2012

Wie kan mij vertellen waar Grad Christis woont? Grad volgde het gymnasium op het St. Willibrord in Deurne in de jaren eind 1950 begin 1960.

Toegevoegd door: Theo Peters op 17 mei 2015

Helaas is onze Grad 5 jaar geleden overleden

Toegevoegd door: Jos Christis op 17 mei 2015

Ik ben op zoek naar Marcel Hasenbos, mijn overbuurjongen in de Dommelstraat, die mij de eerste stappen in het hockey heeft bijgebracht. Dank alvast voor het antwoord.

Toegevoegd door: Ad van Klaveren op 25 mei 2015

Hallo Ad, ik ben de dochter van Marcel. Als u mij even mailt (marloushasenbos@hotmail.com), kan ik u in contact brengen met hem.

Toegevoegd door: Marlous Hasenbos op 15 september 2015

Als jullie nog contact hebben met spelers van het kampioensteam van HTCC uit 1970 laat hen dan onderstaand bericht zien over een HTCC-reünie. H.C. Eindhoven bestaat 100 jaar. De oorsprong van deze fusieclub is H.T.C.C., opgericht in 1917.
Vanaf 2 september is de club H.C. Eindhoven al aan het vieren, met als hoogtepunt de reünie van oud-leden van alle clubs die geleid hebben naar het huidige H.C. Eindhoven(H.T.C.C., A.S.V, Oni, H.T.C. Eindhoven, Tegenbosch, en Racing).
Alle gegevens over deze reünie staan op de site van H.C. Eindhoven.
Het lijkt me gezellig om op 12 mei weer eens ouderwets te kunnen kletsen over onze mooie hockeyperiode, Andy Wijzenbeek.

Toegevoegd door: Peter Dunki Jacobs op 22 maart 2018

Ik ben op zoek naar Pieter Weemers vanwege een reünie. Hoe kom ik met hem in contact?

Toegevoegd door: Paul van Gool op 11 april 2018

 
Reactie toevoegen