Fotonummer:

23062  

Jaar:

Jaartal onbekend

Bijdrager:

Cor Platenburg
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Panorama - Stadsoverzichten | Woensel

Locatie 1Woensel - 516 Vlokhoven - Vlokhovenseweg

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Vlokhoven panorama (2)

Genomen vanuit de kerktoren zien we hier het Pleintje van Vlokhoven. Het witte huis links is Woenselsestraat 2, daarachter verdwijnt het westelijk deel van de Anna Mariaweg. Aan de overkant liep het oostelijk deel van de Anna Mariaweg. Hieraan lag vroeger de Vlokhovense molen. Ná de kruising met de Anna Mariaweg begon de toenmalige Vlokhovenseweg. Vóór de kruising heette het Woenselsestraat. Op dit Pleintje werd vroeger jaren achtereen, als het Eindhoven kermis was, een kleine kermis opgebouwd. Zie ook foto 22397.

Deze foto is geplaatst op: 24 januari 2010Uw reacties

Dit is tot op heden de enige opname waar Woenselsestraat 2 op staat. Verder zien we Vlokhovenseweg 24 (zijgevel met 3 ramen) van M. Timmermans, daarachter het dak van café “Irene”, van W. Coense en wat verder naar links het dak van Vlokhovenseweg 8, het huis van L.A. (Nard) Vogels en zijn kinderen Fried, Nijs en Marietje. Rechts in de bocht van de weg de Vlokhovenseweg 5a, de boerderij van B. van Tien. Daarachter op Hoolstraat 4a "Het Duivenkot" van Harrie de Haas.

Toegevoegd door: Cor Platenburg op 25 januari 2010

Hier woonde vroeger ook de familie Buuts, dochter Corrie getrouwd met Jack v.d. Bunder, zijn vader was stamgast bij de Coens en Jack ook. Heerlijke verhalen gehoord over de anekdoten van het reilen en zeilen in dit café. In de jaren 80 vierde de familie het 50-jarig huwelijksfeest in zaal Unitas.

Toegevoegd door: Ad Pluijm op 27 januari 2010

Cor, je somt de kinderen op van Nard Vogels, maar ik mis daar Frans Vogels, de broer van Nijs. Moet dit, waar Fried staat, soms Frans zijn? Frans ken ik goed, want die is getrouwd met de jongste zus van mijn schoonzus. Ze woonden nog een tijd vooraan op de Nieuwe Dijk.

Toegevoegd door: Wim Roxs op 26 juli 2010

Cor, klopt het dan dat direct rechts van Woenselsestraat 2 het pand Anna Mariaweg 5 (half) te zien is? Wat ik me verder nog afvraag is welk pand rechts dáárvan lag, dus tussen Anna Mariaweg 5 en Vlokhovenseweg 24. Lag de voordeur van dit pand aan de Anna Mariaweg (dus nummer 7) of aan de Vlokhovenseweg (dus nummer 26)?

Toegevoegd door: Bauke Hsken op 06 juli 2011

In het pand tussen Annamariaweg 5 en de Vlokhovenseweg 26 woonde Jan Pasman. Die was getrouwd met Anneke Verhagen, ook familie van Koos Kersten, Vlokhovenseweg 16. Op 26 woonde Frans Verberne, slachter van beroep. Er woonde ook een familie Verhagen naast het winkeltje van van Engelen.
Het jaartal weet ik niet meer precies, maar zijn vrouw stak 's morgens de petroleumkachel aan en haar nachtkleed moet vlam gevat hebben en ze is daaraan overleden. Ik was nog een kind en zoiets vergeet je nooit.

Toegevoegd door: Theo Swinkels op 25 oktober 2014

Over dat verhaal van het tragische ongeval van vrouw Verhagen, Theo, heb ik ook gehoord, allemaal lang geleden. Er was in de familie ook een zekere Siem Verhagen, mijn leeftijdgenoot. Ze hadden thuis wat geiten en bokken, herinner ik me. In het blok van twee huizen woonde naast Verhagen de familie Van Donzel. Daarnaast was er een blok van een drietal lage huisjes, met de families De Mortel, De Brok en Van Grunsven. Ik ben geboren aan de overzijde op nummer 43. Later, na de periode dat mijn vader daar een winkel dreef (rijwielen, haarden, kachels en huish. artikelen) in de jaren 1932 tot 1945, werd het de bakkerij van Michiels, winkel met verkoop van brood en banket annex bakkerij. Dit pand was eigendom van Theo Michiels.

Toegevoegd door: Wim Roxs op 25 oktober 2014

Het pand aan de Anna Mariaweg 5, dat half te zien is, hier van dichtbij foto 43035, en de boerderij van Hoolstraat 4a "Het Duivenkot" foto 42999.

Toegevoegd door: Mathi Prygoda op 12 februari 2017

Foto Duivenkot, Hoolstraat 4. Fotonummer 14318.

Toegevoegd door: Mathi Prygoda op 12 februari 2017

Even een foutje rechtzetten op mijn vorige commentaar. De stamkroeg was niet de Coens maar Betje Hinze.

Toegevoegd door: Ad Pluijm op 12 augustus 2017

 
Reactie toevoegen