Fotonummer:

23649  

Jaar:

1959

Bijdrager:

Marcel Coolen
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Scholen / Onderwijs | Lagere Scholen / Basisonderwijs | Woensel, St Corneliusschool & St Johannes Vianneyschool

Locatie 1Woensel - 422 Kronehoef - Barrierweg

Deel deze pagina
Klik hier voor grote versie
Foto omschrijving

4 de klas lagere oude school

Ik hoop dat ik nog de namen krijg. Ik herken de gezichten nog wel maar de namen niet meer.

Deze foto is geplaatst op: 23 maart 2010Uw reacties

Marcel, welke lagere school is dit?

Toegevoegd door: Lieke Slegers op 23 maart 2010

Dit is de oude school van meneer Van Buul, de Johannes Vianney school. Hij hoorde bij de pastoor Van Ars parochie.

Toegevoegd door: Marcel Coolen op 23 maart 2010

Heeej Marcel, leuk om jou vanuit Spanje te herkennen op deze afbeelding, bovenste rij 3e van links. Bovenste rij 3e van rechts ? v.d. Aa uit de Cornelis de Vriendtstraat. Onderste rij, 2e van rechts Jos Hessing, destijds ook woonachtig in de Cornelis de Vriendtstraat en momenteel nog steeds actief in zijn winkel met het verkopen van deuren aan het Pastoor v. Arsplein.

Toegevoegd door: Willem Verstegen op 24 maart 2010

Ha die Wil, dat klopt. Jij zat toch op de nieuwe bij Van Rijt?

Toegevoegd door: Marcel Coolen op 25 maart 2010

Wie kan mij vertellen waar de jongens van Nooteboom zaten en Johnie Lodders en Kees Horvers zijn gebleven

Toegevoegd door: Marcel Coolen op 25 maart 2010

Ja Marcel ik herken je nog wel. Ik heb dezelfde foto nu voor me liggen en ik zal de namen opnoemen met daarbij de straatnamen waar ze woonden. Van linksboven naar rechtsonder. Jan Knaapen Newtonstraat, Jan Gommans Kamerlingh Onnestraat, Marcel Coolen Stevinsstraat, Jan Hendrikx Klerklaan, Willie Garenfeld Barrierweg, Frans van de Burgt Philomenastraat, Loekie Binnendijk Musschenbroekstraat, Pierre van der Aa Keldermansstraat of Cornelis de Vriendtstraat, Hoover, heer Van Dijk Cornelis Dopperstraat, Joachim van Hemert Musschenbroekstraat, Jos Konings Hendrik de Keyzerlaan, Jacky van den Akker Alard Du Hamelstraat, Sjef van Gaans Cornelis Bloemaertstraat, Martien van Eekeren Minckelerstraat, Hans van Leest Stephensonstraat, Willie Maas Barrierweg, Guus Heuvelmans Elias Bouwmanstraat, Adriaan van Eijck Newtonstraat, Jos Koenen Cornelis Bloemaertstraat, Hans van Hooff Minckelerstraat, Johan van Iersel Pastoor van Arsplein, Peter Doomen Newtonplein (overleden), Nol de Greef Drebbelstraat, Nol van Dooren Pieter Poststraat, Jos Hermens Musschenbroekstraat, Kees Horvers Boschdijk, Andre Michiels, Peter van de Moosdijk 1e Franklinstraat, Johan Feijen Juliusstraat, Jan Franssen, Karel van Eekeren Minckelerstraat, van Beusekom Johan van de Waalsweg, Ferry Dankers Celsiusplein, Jan van der Heijden Fahrenheitstraat, Cor Adriaans, ?, Peter Kop Hendrik de Keyzerlaan, Bernsen Alard Du Hamelstraat, Hermans, Freddie van de Laar Stevinsstraat, Hans Ieriks Celsiusstraat, Jos Hessing Cornelis de Vriendtstraat, Kruijsdijk. Van 1 persoon (tussen Cor Adriaans en Peter Kop) kan ik me de naam niet meer herinneren. Maar ja dat kan ook wel als je 60 bent.

Toegevoegd door: A. van Eijck op 29 april 2010

Marcel, het zijn niet de jongens Nooteboom, maar de jongens Neuteboom (hun vader was bij de politie).

Toegevoegd door: A. van Eijck op 29 april 2010

Inmiddels ben ik nog op wat voornamen gekomen. Van Beusekom heet Bennie, Bernse heet Johan, Van de Kruijsdijk heet Jos. Ineens schiet me nog iets te binnen. Tussen Cor Adriaans en Peter Kop zit Frans van de Kalle. Als je de naam Neuteboom bedoelt, de voornamen waren Henny en Wim. Henny is altijd brandweerman geweest en Wim werkte bij de Gemeente Eindhoven Technische Dienst, ik dacht bij de afdeling verkeer. Zover ik weet wonen ze nog in Eindhoven. Ik weet nog veel over mijn oude schoolkameraden, ook al woon ik al lang niet meer in Eindhoven. Nu zijn de namen compleet. Is dit voldoende Marcel? Wat ik nog wil zeggen (gravende in mijn geheugen) dit is volgens mij de 5e klas bij de heer Van Dijk. Was de 4e klas niet de heer Smits (de drilmeester)? Misschien is het leuk om na 50 jaar een reünie te organiseren. Als het je iets lijkt, neem dan contact met me op.

Toegevoegd door: A. van Eijck op 29 april 2010

Ik kan jou ook niet meer thuisbrengen. Zat jij bij ons in de klas en waar woonde jij toen? Maar wel petje af dat jij dit nog weet.

Toegevoegd door: Marcel Coolen op 29 april 2010

Beste Marcel, mijn naam en straat komen ook voor in het genoemde rijtje (Adriaan van Eijck Newtonstraat).

Toegevoegd door: A. van Eijck op 29 april 2010

In mijn opsomming van namen noem ik Kees Horvers, maar dit is niet juist. Kees en Ignaas zaten op de nieuwe school. Waar ik de naam Kees Horvers heb genoemd, moet zijn Joachim van Hemert uit de Stevinstraat.

Toegevoegd door: A. van Eijck op 01 mei 2010

Adriaan, jij bedoelt Joachim van Gemert. Maar naar mij idee zaten zij op "de nieuwe" bij Van Rijt.

Toegevoegd door: Marcel Coolen op 30 september 2010

Beste Marcel, toen ik deze site toevallig tegenkwam pikte ik er jou meteen tussenuit. En Hans van Leest natuurlijk, want dat is familie. Ik zat bij Verrijt, dus ken ik de meeste jongens niet. Maar de derde rij van boven en derde van links is dat niet Arie van der Aa? Hans van Leest en Arie van der Aa zie ik nog een keer per jaar bij mij thuis en de verhalen worden steeds sterker natuurlijk.

Toegevoegd door: Peter van Leeuwen op 25 december 2010

Beste Peter van Leeuwen. Als je bovenstaande namen had gelezen, had je gezien dat de naam niet Arie van der Aa is maar Pierre van der Aa.

Toegevoegd door: A. van Eijck op 27 december 2010

Peter, goed te lezen, nog allemaal gezond en wel, houden zo. Goede herinneringen blijven mooi om te horen, kom ik ook nog voor in de verhalen? Ik was de jongste van het stel, denk ik. Ik denk nog aan de Oirschotse heide. Voetballer is niemand geworden, we leken wel lomp en woest als we aan het voetballen waren. Mooie tijd. Doe de groetjes aan Hans en Arie.

Toegevoegd door: Marcel Coolen op 27 december 2010

Rechtsonder zitten Jos (Hessing) en Jos (v. Kruijsdijk). Jos Hessing woonde vroeger op de Dr. Berlagelaan nr. 150 en ik (Jos v.Kruijsdijk) er recht tegenover in de Salomon de Braystraat.
Marcel, voor wat betreft de Oirschotse heide, daar stonden twee uitgebrande tanks. Ik heb daar aan 'n stuk glas eens 'n flinke jaap in m'n duim overgehouden die door de hospik van legerplaats Oirschot moest worden verbonden. Ik denk dat we toen ongeveer 11 of 12 jaar waren.

Toegevoegd door: Jos van Kruijsdijk op 13 januari 2011

Adriaan van Eijk, als ik me goed herinner ben je nog met mijn zus Ans gegaan. Klopt dat?

Toegevoegd door: Martien van Eekeren op 18 november 2012

Beste Martien. Je zus Ans heeft verkering gehad met mijn broer Harry. Zij was de oudste van jullie gezin. Jij en je broer Karel waren een tweeling, jullie zijn in april jarig en jullie zijn op een paar maanden na even oud als ik (1950). Verder had je nog een jongere broer Herman. Je vader en moeder waren Ad en Paula en jullie woonden in de Minckelerstraat. Opa en oma Van Eekeren woonden schuin achter jullie naast de familie Van Hout, in de Newtonstraat.
Ik weet alles nog van vroeger. Jij bent op jonge leeftijd marinier geworden en uitgezonden "naar de West", zoals je dat noemde en je verkering met Maudy is toen uitgeraakt. Ik woon inmiddels al bijna 40 jaar in Nuenen en kom Maudy nog dagelijks tegen.
De vriendengroep van destijds bestond uit Jan Koppen, Gio Candido, Peter van Aarle, Karel en Martien van Eekeren, Rinie van Hout (overleden), Wietje-Alex en Peter Cornelissen, Johan Muller, Rein Verhagen (van Zoggel) (overleden), Henk van de Linden (overleden), Thijs Doomen en ondergetekende.

Toegevoegd door: A.van Eijck op 18 november 2012

Marcel, dit is niet de 4e klas maar de 3e klas, dat zie ik omdat ik er ook nog opsta en ik in de 4e klas niet meer bij jullie in de klas zat omdat meneer Van Dijk me in de 3e nog een jaar langer wilde zien.

Toegevoegd door: Peter van de Moosdijk op 03 januari 2014

Linksonder is mijn broer Cor Hendriks.

Toegevoegd door: Hans Hendriks op 20 maart 2017

 
Reactie toevoegen