Fotonummer:

23978  

Jaar:

1975

Bijdrager:

Gerard van de Vorle

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Woensel - 411 Limbeek-Noord - Lijmbeekstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Lijmbeekstraat

Wie weet het zeker? Is dit de Lijmbeekstraat?
=== Jawel Gerard, we kijken in noordelijke richting. Het huis met puntdak, iets rechts van het midden, staat op de hoek van de Peperstraat. (Tini) ===

Deze foto is geplaatst op: 23 april 2010Uw reacties

Inderdaad de Lijmbeekstraat, kijkend richting Marconilaan. Iets vóór het huis in de bocht met het puntdak, rechts, zat Staals, een autodealer als ik het goed heb (jaren 1955-1965).

Toegevoegd door: Jan Toirkens op 24 april 2010

Het eerste huis rechts ligt op de hoek van de Zoutstraat. In het huis op de hoek van de Peperstraat met puntdak woonde kapper Van Kessel en op de andere hoek kruidenier Sengers.

Toegevoegd door: Jan v.d. Heijden op 30 april 2010

Zeker weten, dit is de Lijmbeekstraat. De twee huisjes op de voorgrond rechts zijn de nummers 185 en 183, waar ik geboren ben. Deze foto is genomen vanaf de Zoutstraat. Eerst stonden er zes kleine huizen, deze zijn blijven staan en naar ik meen is er nu een atelier in gevestigd. Namen van bewoners: nr. 183 Jan Vermeulen met kinderen Jan en Fien. Jan is later naar Veldhoven verhuisd. Fien is met Antoon van der Sleen getrouwd. Zij zijn gaan inwonen bij vader Jan. In 1955 ben ik daar in hun opkamer geboren. Nummer 185 familie Gillis. Tante Nolda, zus van buurman Jan Vermeulen, en ome Piet Gillis. Wetenswaardigheidjes: in de teil wassen, geen douche! Het toilet was buiten, een aanbouwtje aan de schuur. Alles ging rechtstreeks een gat in! Doorspoelen was dus niet nodig.

Toegevoegd door: Jan van der Sleen op 22 juni 2010

Is dit niet de open plek waar vroeger die nishutten van Piet Boogers stonden? Ik raakte daar redelijk bekend met auto's van het merk Glas, waar heden ten dage nooit iemand van gehoord heeft. 1004, 1204, 1304, 1700, ik heb ze allemaal zien komen, maar dit alles bleek achteraf wel redelijk uniek te zijn en klinkt de meeste mensen vreemd in de oren. Voor mij als kleuter was het gewoon de enige merkdealer op loopafstand, naast Auto Lichtstad.

Toegevoegd door: Henri Barten op 31 oktober 2010

Beste Henri, ik kan je verzekeren dat het verhaal boven dat van jou het enige echte is. Lees het nog eens, dit wil ik je adviseren.

Toegevoegd door: Jan van der Sleen op 01 november 2010

In het zesde huis van links heb ik gewoond van 1997 t/m 2002, het hoekhuis Lijmbeekstraat/Stieltjespad, dat was Lijmbeekstraat 180. Ertegenover was een café met destijds een Turkse eigenaar. Heel schuin tegenover, ongeveer 75 m, zat de langzaamste friettent van Eindhoven, maar wel lekkere friet.

Toegevoegd door: Ton Stikkelbroeck op 14 augustus 2015

Beste Ton. Ik heb op nummer 183 gewoond tot 1969. Sterker nog, ik ben er geboren. In die tijd woonde de familie Van As in het huis dat jij beschrijft. De heer des huizes (Stef) was fietsenmaker. Het café dat jij beschrijft was toen in handen van familie Jan Bakx en heette "de Vriendenkring". Mijn grootvader ging daar zondags na de kerkdienst altijd kaarten.

Toegevoegd door: Jan van der Sleen op 14 augustus 2015

De familie Van As was de laatste die nog huurde in dat rijtje. Toen ze allebei overleden waren, heeft de woningbouwvereniging het verkocht aan ons. Recht tegenover mij woonde o.a. P. Ducker, wiens vader ooit eigenaar was van een aantal huisjes op de Lijmbeekstraat toen die nog doorliep tot waar nu die nieuwbouwwijk ligt. Daarnaast was een groot wit (dubbel)pand waarin volgens mij een kunstenaar woonde.

Toegevoegd door: Ton Stikkelbroeck op 15 augustus 2015

Beste Ton. Dit is de Lijmbeekstraat. Ik ben daar geboren en getogen. Het eerste huis met het puntdak is nummer 188. Daar heb ik gewoond en dat is zowat schuin tegenover Jan Bax.

Toegevoegd door: Diana Gerrits op 27 februari 2016

Ja, inderdaad de Lijmbeekstraat, maar ik vraag me af of het jaartal klopt. De nieuwbouwhuizen links achteraan op de foto zijn in 1979 gebouwd. Mijn ouders hebben destijds een van die huizen nieuw gekocht. Ik heb hier van 1979 tot 2000 gewoond.

Toegevoegd door: D. Martin op 08 februari 2017

Beste Diana Gerrits, als ik me niet vergis had jouw vader, Toon?, een zaak in o.a. vloerbedekking in de Zoutstraat. Ik geloof ook dat jouw vader ons huisje (nr. 185) destijds heeft gekocht. Zal omtrent 1965 geweest zijn.

Toegevoegd door: Harry Gillis op 12 februari 2017

Beste Jan, het klopt wat je zegt want ik heb altijd op nr 188 gewoond, op de hoek van het gangetje.
In het huis naast ons woonde fam. Bust en tegenover ons, inderdaad, Jan Vermeulen met twee kinderen, kleine Jan en Fien, maar die woonden eigenlijk bij opa en oma in.
In de Steenstraat woonde de andere fam. Vermeulen nl. Huub en Nolda; de andere broer woonde bij PSV, die was terreinknecht daar.
Maar als ik het goed begrijp ben jij de zoon van Jan en Fien en ik meen dat je vader ook een goede keeper was.

Toegevoegd door: Theo Sweelssen op 10 februari 2018

 
Reactie toevoegen