Fotonummer:

24421  

Jaar:

Jaartal onbekend

Bijdrager:

Frits Hekman
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Winkels / Winkelcentra | Kleding / Manufacturen | Bastiaans

Locatie 1Woensel - 413 Gildebuurt - Pastoriestraat
Locatie 2Woensel - 413 Gildebuurt - Kloosterdreef

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Pastoriestraat, hoek Kloosterdreef

Met textielzaak Bastiaans op de hoek.

Deze foto is geplaatst op: 05 juni 2010Uw reacties

Mooi plaatje uit de tijd van de kinderkopkes waarover in de vijftiger jaren wekelijks loeihard de rupsbanden van de militaire voertuigen ratelden als ze weer op oefening gingen. Horen en zien verging je. In het eerste huis rechts woonde m.i. de familie Van Rooy met o.a. zoons Jan en Tonnie. Een eindje verderop aan het eind van de rij zat op de hoek van de Wassenaarstraat Piet van der Linden met zijn houtzaak en zagerij. Daar kocht ik o.a. mijn knellen en pezen.

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 05 juni 2010

Op foto 5419 staat de fotograaf achter de lichtmast en fotografeert hij naar het westen toe. Raar eigenlijk dat Bastiaans zijn gevel na 1955 nog wit gemaakt heeft met de wetenschap dat de Pastoriestraat verbreed moest worden voor de nieuwe rondweg? Dat deze foto van na 1955 is, is te zien aan de antennemasten. Aan de voorangsdriehoeken op de weg blijkt de Kloosterdreef hier een voorrangsweg te zijn.

Toegevoegd door: Gerard de Beurs op 05 juni 2010

Gerard, bedenk dat destijds de Kloosterdreef via de Woenselsemarkt, Kruisstraat en Fellenoord een van de hoofdwegen vormde die uiteindelijk uitkwam bij de Woenselse overweg. Die overweg was de enige doorgang van Woensel naar het centrum. Er stond in Woensel nog geen enkel verkeerslicht, dus een voorrangsweg was de oplossing. En een gevel schilderen was destijds ook een peulenschilletje. De verf was vele malen duurder dan het arbeidsloon. Niets van wat er op deze foto aan de rechterkant van de weg te zien is is hier nog terug te vinden. Ik heb hier zojuist nog een paar foto's gemaakt, zie foto 24423 en je ziet dat er niks meer te vergelijken is.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 05 juni 2010

Ik zei niks, ik denk nu bijna niks. Het huis dat hier links op de foto staat, staat links van de weg en daar woonde destijds de directeur van de MULO "D'n Ouwe" Van de Laar. Dat huis staat er nog, is inmiddels ook wit geschilderd en is nog te zien op foto 24423.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 05 juni 2010

Tini, op foto 2111 kom je het huis van "d'n ouwe" nog in originele staat tegen, in rode baksteen.

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 05 juni 2010

In het eerste huis van de rij rechts woonde einde jaren veertig schilder W. van Stappershoef; die is later verhuisd naar het begin van de Blaarthemseweg. Naast hem woonde een terrazzowerker - zijn naam weet ik niet meer - die emigreerde naar Australië.

Toegevoegd door: Frits Hekman op 07 juni 2010

Ik dacht dat die terazzowerker Van Nunen heette, hij woonde rechts van de doorgang tussen de twee huizenblokken. Links woonde "Rooie Kees" de melkboer. Zijn vrouw Pietje ventte met de bakfiets. Hun achternaam ben ik even kwijt. Aan het einde van de blok zat, zoals Ben al zei, Van der Linden, vader Sjef en zoon Piet. Voordat de zaak hier werd afgebroken verhuisde Piet naar de Joris Minnestraat, de latere Multimate.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 09 juni 2010

Rooie Kees heette Van Kemenade, herinner ik me nu.
En Stappershoef herinner ik me ook nog. Hij was de eerste in de straat met een auto, een Jeep uit de 2e wereldoorlog.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 13 augustus 2012

Naar mijn weten is Piet van Nunen in keukens begonnen en is van Stappershoef
na de Pastoriestraat in de Kronehoefstraat gaan wonen, maar voor hoe lang weet ik niet.

Toegevoegd door: Antoon Franse op 14 augustus 2012

Wij woonden op 139 naast van der Linden, op 141 familie Van der Weijden, op 143 familie Van Lierop, op 145 de melkboer Van Kemenade, dan een doorgang was de achterom voor 141-143-145, dan Piet van Nunen en als laatste Stappershoef. Bij Bastiaans werkte mijn nicht Miep van Lierop. Wij hebben daar gewoond tot de huizen afgebroken werden.

Toegevoegd door: Mimiy Korenman op 16 augustus 2015

Pietje van Kemenade de melkboer was mijn peettante. Wij hebben er naast gewoond op de hoek van de andere kant , naderhand is er Van Nunen komen wonen.

Toegevoegd door: Tini Bekkers Sanders op 20 april 2017

 
Reactie toevoegen