Fotonummer:

28932  

Jaar:

1967

Bijdrager:

Henriette Schalks-Wouters
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Winkels / Winkelcentra | Kruideniers / Levensmiddelen / Supermarkten | De Gruyter

Locatie 1Gestel - 724 Bennekel-Oost - Franz Leharplein
Locatie 2Gestel - 724 Bennekel-Oost - Hoogstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

De Gruyter op het Franz Leharplein

Gestel, Franz Leharplein. Rechts de Hoogstraat.

Deze foto is geplaatst op: 09 augustus 2011Uw reacties

Mooie foto, in die tijd was er altijd de Gestelse kermis. Nu rijdt er slechts de groenteman, maar welke, Jo van Alem, Bram van Alem, Jantje Louwers, Adrie Ros en/of de gebroeders .... Ik kom er even niet op, maar dat laat ik nog wel weten.

Toegevoegd door: Ad Pluijm op 09 augustus 2011

Het is in ieder geval wel een hele mooie Opel Blitz. Deze zag ik regelmatig op de Genneperweg, achter de Lambertuskerk.

Toegevoegd door: Jo de Hartog op 09 augustus 2011

Ik heb nog in deze winkel gewerkt. Toen werkten daar ook Joepke Schriks en Ria Gerritsen.

Toegevoegd door: Thea van den Brand op 10 augustus 2011

Juist Jo en nou weet ik meteen de ontbrekende naam: Stratman. Die hebben lang op de Genneperweg gezeten net als Adri Ros, maar de Stratmans reden met de Opel Blitz.

Toegevoegd door: Ad Pluijm op 10 augustus 2011

Ik ben er nu bedrijfsleider bij Blokker en ik vroeg me af of er nog meer foto's zijn van vroeger van dit pand. Ook van de kant van de Hoogstraat bijvoorbeeld. Ik zou het leuk vinden om er een paar in de kantine te hangen.

Toegevoegd door: Matt Leenen op 04 juni 2014

Een prachtige foto van de Gruyter op de hoek Hoogstraat, Franz Leharplein. Rechts op de foto (niet zichtbaar) was een houtfabriekje waar je vroeger in een schuurtje aan de zijkant houtkrullen gratis mocht komen ophalen. Deze gebruikte ik dan voor het verschonen van mijn konijnenhokken. Op de foto rechts van de afvalcontainer is later een sigarettenautomaat aan de muur gekomen. Het wisselgeld zat dan met een plakbandje op de zijkant van de sigarettenpakjes. Vaak ging ik bij de Gruyter met mijn vriendje een zakje chips en een blikje limonade kopen. Ook al weer een stukje vergane glorie waar menig oud inwoner van de Bennekel met weemoed aan terugdenkt. Bij het zien van deze foto voel ik weer hoe snel de tijd voorbij is gegaan en mijn jeugd al tientallen jaren achter me ligt.
=== Pim wil je je achternaam a.u.b. mailen, dit om verwarring met andere Pim's te voorkomen. (Red.) ===

Toegevoegd door: Pim op 04 augustus 2016

Nou zie ik ook waar vroeger café "de Tut" zat. Drie bier voor een gulden. Verder van de hoek met de huidige Brahmslaan dan ik dacht.

Toegevoegd door: Ad Pluijm op 04 augustus 2016

Ja Ad, er lag namelijk tegenover De Gruyter een houthandel waarvan ik de naam even niet meer weet. En dan kreeg je nog een leeg veldje achter en naast de houthandel. Op de hoek Brahmslaan met de Laagstraat was had je dan ook nog papier en vodden van Vorstenbosch. Daar leverden we ons oud papier in. En dan had je ook nog Eddy met de papierkar. Hij was ongelukkig en slofte met zijn handicap heel de Bennekel door om oud papier op te halen. Daar had hij dan een grote papierbak op wielen voor, die door hem met handkracht door de hele wijk werd getrokken. Ik denk dat menig oud-inwoner van de Bennekel deze man met de papierkar nog wel kent.

Toegevoegd door: Pim op 07 augustus 2016

Tegenover deze winkel aan de Hoogstraat de fabriek van volgens mij KERACO. Later heeft hier nog de machinefabriek van Mignot & De Block (PMB) gezeten. Hier pleegden ze toen onderhoud en maakten ze toen ook? sigarenmachines voor de tabakverwerkende bedrijven. Later zijn ze naar Best verhuisd en in een nieuw bedrijfspand gaan zitten. Ik heb nog een aantal jaren in Best gewerkt (van 1969 t/m 1976), maar toen heette het bedrijf ARENCO-PMB.

Toegevoegd door: M.P.M.J.(Martin)Swinkels op 11 augustus 2016

Die houtzagerij vroeger op de Hoogstraat was van mijn opa en oma Marinus. Zijn daar toevallig nog foto's van?

Toegevoegd door: Jannie Marinus op 16 oktober 2016

Leuk Jannie, dat de zagerij van jouw opa en oma was. Ik ben daar als kind vaak geweest om houtkrullen te halen voor het verschonen van mijn konijnenhokken. Ik mocht dan altijd een grote zak gratis meenemen. Ze waren blij dat deze door mensen werden opgehaald. Er lag altijd een heel hok vol. Ik heriner me dat ik dan door de houtzagerij moest, en dan op de helft rechts zat een deur naar buiten. Hier was dan een smal pad en een deur naar het hok met de houtkrullen. Het rook er alrijd heerlijk naar vers geschaafd hout.

Toegevoegd door: Pim van Gestel op 09 oktober 2017

 
Reactie toevoegen