Fotonummer:

30834  

Jaar:

1950

Bijdrager:

Marc Heijnen
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Verenigingen | Jeugdorganisaties / Scouting | Scouting, Franciscus Xaveriusgroep / Hopman Latourgroep

Locatie 1Woensel - -

Deel deze pagina
Klik hier voor grote versie
Foto omschrijving

Franciscus Xaveriusgroep

Verkennersgroep in Woensel, naam en plaats helaas onbekend.
Bekende personen op deze foto : Herman en Cor Verstralen en mijn vader Frits Heijnen. Hij is nog wezen helpen met deze groep bij de watersnoodramp, wil hier graag meer over horen.
(Titel van deze foto aangepast. Red.)

Deze foto is geplaatst op: 19 maart 2012Uw reacties

De groep is de Franciscus Xaveriusgroep, thuis in de parochie St. Antonius Fellenoord. In 1965 gaat deze groep op in de Hopman Latourgroep.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 20 maart 2012

Bedankt Tini, mijn vader wist het niet meer. De Hopman Latour ken ik wel, ik ben zelf ook meer dan 20 jaar bij scouting geweest. Toevallig familie van de Van Rooij die op de Nieuwe Fellenoord woonde? Ik woonde zelf van '69 tot '78 daar.

Toegevoegd door: Marc Heijnen op 20 maart 2012

Marc, je moet me helpen met het vinden van Cor Verstralen op deze foto. Wel meen ik Jo Valentijn te herkennen. Eerste van links op de tweede rij. Na zijn verkennerstijd in de St. Paulusgroep ging Jo als vaandrig en later hopman naar de Franciscus Xaverius. Misschien is het kind op de eerste rij ook van Jo, want die nam hij nog al eens mee naar de troepactiviteiten.

Toegevoegd door: Cor Wijnen op 23 maart 2012

Ik hoop zelf meer te weten te komen over de foto. Mijn vader vertelde altijd over Verstralen waarmee hij bij de verkenners zat en die zijn vriend was. Hij leeft niet meer en ik ken niemand op de foto behalve mijn vader, de vierde persoon vanaf links op de achterste rij, met bril. Aan de twee strepen op zijn borstzak zie ik dat hij PL was.
Thuis hadden ze een bakkerij hoek Pruimenstraat-Broekseweg. Zelfs het jaartal was voor mij een schatting. Het enige dat ik zeker weet is van de watersnoodramp en dat was in 1953.

Toegevoegd door: Marc Heijnen op 24 maart 2012

Zal waarschijnlijk Herman Verstralen zijn, gezien Herman ook een klasgenoot was op de Berchmansschool. Zie klas 5 1947. Hier staat hij afgebeeld naast hem.

Toegevoegd door: Marc Heijnen op 06 oktober 2014

Ik lees steeds Verstralen wat volgens mij Van Straalen moet zijn, van de juwelier/horlogerie/opticien Van Straalen. Die had een noodwinkeltje op de hoek van de Boschdijk en de Nieuwe Fellenoord en later een echte winkel op de Kruisstraat.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 06 oktober 2014

Dat klopt helemaal Tini. Een andere broer Jaques was vaandrig bij de S. Paulusgroep, maar zal ongetwijfeld ook verkenner zijn geweest bij deze groep.

Toegevoegd door: Cor Wijnen op 06 oktober 2014

Tini, de juwelier op de Kruisstraat was Cor van Straalen.

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 06 oktober 2014

Had Cor of fam. ook iets met politiek en welzijnswerk?

Toegevoegd door: Gerard van de vorle op 06 oktober 2014

En zoon Jacques heeft de zaak (van zijn vader) overgenomen. De vrouw van Jaques was optometriste en had haar praktijk in hetzelfde pand.
De Cor waar we het hier over hebben, was werkzaam in de jeugdzorg in Eindhoven.

Toegevoegd door: Cor Wijnen op 06 oktober 2014

Bedankt. Ik ken de verhalen van mijn oma en vader dus vergeef me de schrijffout.
De juwelier ken ik nog; zat er tot ergens midden jaren 80. Waar zat hij voorheen, Demer?

Toegevoegd door: Marc Heijnen op 06 oktober 2014

Ik vind op Boschdijk 16B C. van Straalen-v.d. Eijnden, juwelier en opticien. Als ik het goed heb, is dit op de Boschdijk tussen de Broekseweg en de Kruisstraat. Ik neem aan dat hij getroffen werd bij het sinterklaasbombardement in 1942. In 1947 vestigde hij zich in een noodwinkeltje op de Boschdijk, hoek Nieuwe Fellenoord, zie foto 21428.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 06 oktober 2014

Deze foto is genomen in 1952 tijdens het zomerkamp van de groep in Borkel en Schaft. Ik heb deze foto zelf ook. Ik hield van alle week-ends en (zomer)kampen met de groep een logboek bij dat ik nog steeds heb. Ik ben nu 82 jaar. Ik herinner mij: linksboven Henk van Dam en 4e van links staat Frits (die altijd goedlachs was). Daarnaast Cees Beevers, die in dat jaar voor het eerst hopman was. Staande met handen in de zij is Jan Verdaasdonk, daaronder: Jo Valentijn, vaandrig en toen beslist niet gehuwd. Naast hem oud-hopman Van de Dennen, daarnaast ikzelf met naast mij Herman van Straalen, daarnaast Rudy Rooijakkers, vaandrig Bucker en op het eind van de rij vermoedelijk Cor van Straalen, die sinds mei 1952 vaandrig was. Onderste rij, kleintje in het midden is zoontje van oud-hopman.

Toegevoegd door: Harry Willems op 17 mei 2017

 
Reactie toevoegen