Fotonummer:

31180  

Jaar:

Jaartal onbekend

Bijdrager:

Cor Platenburg
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Woensel - 516 Vlokhoven - Woenselsestraat*
Locatie 2Woensel - 516 Vlokhoven - Vlokhovenseweg

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Woenselse bomen

Deze populieren stonden vroeger tussen de boerderijen van Harrie de Haas en Bert Dekkers. De foto is ongeveer 20 jaar later genomen dan foto 10328 en vrijwel vanaf dezelfde plek. Op de voorgrond de Samarialaan en daarachter de Woenselsestraat / Vlokhovenseweg (onbekend of de omnummering toen al een feit was).
Met dank aan Nellie van Rijsingen-Raaijmakers.

Deze foto is geplaatst op: 07 mei 2012Uw reacties

Op foto 17736 dezelfde bomen met de Vlokhovense kerk op de achtergrond.

Toegevoegd door: Sierd Loman op 07 mei 2012

Deze prachtige hoge populieren heb ik min of meer zien opgroeien, want vanaf mijn prille jeugdjaren keken we hier op uit, vanaf ons toenmalige adres op nr. 43 (tevens mijn geboortehuis), schuin tegenover dit stukje grond bij de boerderij van Bert Dekkers.

Toegevoegd door: Wim Roxs op 13 mei 2012

De laatste bomen zijn dit jaar geveld, zag ik. Jammer!

Toegevoegd door: Frans Marinus op 16 november 2013

Een stukje bomen-historie is inderdaad weer verloren gegaan, Frans. Wij als kinderen waren er zo mee vertrouwd, omdat we er tegenover woonden, en ermee zijn opgegroeid. Zo herinner ik me nog steeds het geruis van de hoge bomen als er maar een beetje wind was. Dat gaf ons rust, of we als het ware voelden, dat we beschermd werden.
Op korte afstand, een straat breed, ben ik geboren. Fijn dat er toch nog iets van de gevelde bomen terugkomt op die bijzondere plek van mij: een rustbank vervaardigd uit het resthout.

Toegevoegd door: Wim Roxs op 17 november 2013

Die bekende bomen op de bocht van de Woenselsestraat stonden jarenlang bij de boerderijen van Bert Dekkers en Driek de Haas, dus niet Harrie de Haas, zoals boven gemeld onder: Woenselse bomen.

Toegevoegd door: Wim Roxs op 06 februari 2018

 
Reactie toevoegen