Fotonummer:

31445  

Jaar:

1945

Bijdrager:

Mieke Brands-Verstappen
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Gestel - 723 Rapelenburg - Hoogstraat

Deel deze pagina
Klik hier voor grote versie
Foto omschrijving

Gestelse Duitslandgangers

Deze foto is genomen op 7 juli 1945 voor de St.Lambertuskerk in Gestel.
Op de foto staan mannen en jongens uit Gestel die in de oorlogsjaren verplicht moesten gaan werken in de Duitse oorlogsindustrie. De overgrote meerderheid is gelukkig heelhuids naar Gestel teruggekeerd.
Wie herkent nog iemand?

Deze foto is geplaatst op: 17 juni 2012Uw reacties

Uiteraard is de middelste geestelijke pastoor Van Dijck en in de man boven, 2e van rechts, meen ik Jan Jansen van de sigarenzaak in de Hoogstraat te herkennen.

Toegevoegd door: Ger van der Palen op 17 juni 2012

Klopt het jaartal?

Toegevoegd door: Peter Tilburgs op 17 juni 2012

In 1945 nog gaan werken in de Duitse oorlogsindustrie, lijkt me sterk.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 17 juni 2012

Hoi Mieke, de in de witte jas gestoken jongeman moet Piet Verstappen zijn (de organist), jouw vader

Toegevoegd door: Ferrie Swinkels op 18 juni 2012

Beste Peter en Giovanni. Jullie zijn waarschijnlijk nog erg jong en weten zodoende niet dat het werkkamp waarin mijn vader verplicht tewerkgesteld werd, pas in juni werd bevrijd. Hij is pas op 15 juni 1945 in Eindhoven teruggekomen. Deze datum van de foto klopt dus.

Toegevoegd door: Mieke Brands-Verstappen op 18 juni 2012

De man links vooraan in de witte regenjas is mijn vader Piet Verstappen. Hij was tewerkgesteld in Taucha (Bez. Leipzig) in een vliegtuigmotorenfabriek. Hij (en zijn twee broers Jan en Frits) hadden geen keuze, want als zij zich niet zouden melden, werden hun ouders (mijn opa en oma) gearresteerd.

Toegevoegd door: Mieke Brands-Verstappen op 18 juni 2012

Jan Jansen was mijn opa, die van de sigarenzaak, maar ik kan hem niet vinden. Heeft iemand een betere uitleg waar hij zou staan dan?

Toegevoegd door: Freek Heijnes op 19 juni 2012

In het rechter portaal, het 3e hoofd van re. (iets lager dan nrs. 2 en 4 van re.), maar het blijft een vermoeden.

Toegevoegd door: Ger van der Palen op 19 juni 2012

Heb er mijn vader niet uit kunnen halen, die was vlak na de geboorte van de (1941) oudste tewerkgesteld. Na mijn geboorte (1943) is hij niet meer teruggekeerd en ondergedoken.

Toegevoegd door: Ad Pluijm op 20 juni 2012

Ook broers van mijn vader waren uitgezonden, een is er niet teruggekomen. Ik meen op de foto, 2e rij, Louis van Litsenburg te herkennen, maar kan het aan niemand meer vragen. Geen enkele broer van mijn vader leeft nog.

Toegevoegd door: Ria van Litsenburg op 21 juni 2012

Op de foto, 3e rij van onder en vierde van rechts met het witte overhemd met puntkraag is mijn oom Theo Broekx, een broer van mijn vader.

Toegevoegd door: Mieke Klein op 24 juni 2012

Inderdaad Mieke Klein heeft mijn vader in de foto ontdekt. Theo Broekx is in september 1987 op 64-jarige leeftijd overleden

Toegevoegd door: Sjef Broekx op 11 oktober 2012

Staande, eerste rij van links, de vierde man is mijn vader Adriaan van de Vorst. Hij was tewerkgesteld in Oberndorf am Neckar in Duitsland in een wapenfabriek. Na de oorlog is hij met vier andere mannen te voet van Oberndorf naar Strasbourg gelopen en daar opgevangen door het Franse leger en daarna op transport gezet naar Nederland. Hij is op 24 jan. 1999 op 83-jarige leeftijd overleden.

Toegevoegd door: Jo van de Vorst op 18 maart 2013

Jo van de Vorst zegt dat zijn vader Adriaan met anderen teruggekomen is uit Oberndorf A.N., deels te voet via Frankrijk. Mijn vader, H.A.F. Brinkman, kwam uit Gestel en werkte ook in Oberndorf! Maakte mijn vader deel uit van dat groepje?

Toegevoegd door: henk brinkman op 06 februari 2018

 
Reactie toevoegen