Fotonummer:

32528  

Jaar:

1950

Bijdrager:

Theo Verschueren

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Religie | Katholieke Kerken | Centrum, St Catharina

Locatie 1: Geen locatie beschikbaar.

Deel deze pagina
Klik hier voor grote versie
Foto omschrijving

Rome-reis Acolythen College

Rome-reis van het Acolythen College St.Catharinakerk van 14 t/m 27 oktober 1950.

Op de bus: Gerard Verschueren, Reinir Saris, Harrie de Haan, Jos de Haan, Ton Baijens.

Staand v.l.n.r.: Harrie Peels, Jan v.d.Linden, Henk van Duren, J.van Poppel, Frits Spoorenberg, Jos v.d.Leeegte, kapelaan W.Raijmakers, Ben Lambers, Piet Hoppenbrouwers, Noud v.d.Heijden, Bart Hoppenbrouwers, Hans Wiezer, Jos Verschueren, Joop Lachniet, Theo Verschueren, Math. Houbraken.

Knielend v.l.n.r.: Dirk Westman (chauffeur), Cees van Oostrom (reisleider), Cas de Haan Jzn, Wim Schellen, Bob Stultiens, Jos Wijnhoven, Jan van de Goorbergh, Jan Retera, Kees Wiezer, Kees Geenen, Ton Rogmans

Deze foto is geplaatst op: 13 november 2012Uw reacties

Verrassend om te zien dat Math. Houbraken (Thieu) in die tijd actief was in de Catharinakerk. In mijn jeugd (jaren 50 - 60) had hij een actieve rol in het "misdienaarswezen" van de Lambertuskerk in Gestel. Ook later heeft hij veel goeds gedaan voor de Kerk in het algemeen, hetgeen uitmondde in de begiftiging met het Ereteken Pro Ecclesia et Pontifice. Ook daarnaast werd zijn inbreng in het wereldse gewaardeerd met het ereteken van de Zonnebloem met gouden insigne en de erepenning van de Stad Eindhoven.
Aan dit dienstbare leven kwam een eind op 18 okt. j.l., waarna, op een door hemzelf geregiseerde manier, op 25 okt. afscheid van hem is genomen.
Een aimabel man.

Toegevoegd door: Ger van der Palen op 13 november 2012

Om ieder misverstand te voorkomen: Thieu had zelf de regie over de vorm van afscheid; de regie over zijn overlijden berustte bij zijn grote roerganger.

Toegevoegd door: Ger van der Palen op 14 november 2012

 
Reactie toevoegen