Fotonummer:

33603  

Jaar:

1932

Bijdrager:

Sint Jorisgilde Gestel en Blaarthem

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Gestel - 711 Schrijversbuurt - Hoogstraat
Locatie 2Gestel - 712 Oude Spoorbaan - Hagenkampweg Zuid/Hagenkampweg*

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Hoek Hoogstraat - Hagenkampweg

Foto uit begin 1932 van de hoek Hoogstraat - Hagenkampweg.
De "twee-onder-een-kap" rechts op de foto, gebouwd op de grond van het afgebroken "Landbouwershuis" was toen net gereed. In het linker gedeelte op de Hagenkampweg 220 woonde aannemer Wagemans, terwijl in het rechter gedeelte op 218 zijn vroegere compagnon Smits woonde.
Aan de overkant, op de Hoogstraat, woonde schoenmaker Jos Couwenberg (de ruiten van zijn werkruimte waren wit gemaakt) en naast hem, boven de groentehal van Cor v.d. Heuvel, woonde de familie Van Dinther. In de huizen met Franse kap woonden v.l.n.r. de families Van Engelen, Sep (fietsenzaak) en op nr. 201 Exter-Blokland (van bloemenmagazijn "Zeg 't met bloemen").
In het hogere huis met nr. 203, waar later de groentezaak van Cor v.d. Heuvel gevestigd was, woonde de familie Bogers.
In het midden van de foto is de zijgevel zichtbaar van het pand waar Toirkens ("de Turk") een winkel in kachels en huishoudelijke artikelen had.

Deze foto is geplaatst op: 21 april 2013Uw reacties

Wat leuk dat er deze dagen foto´s tevoorschijn komen van oud Gestel. Vooral mooi om hier het pand van Jos Couwenberg te zien. Ik zou het zo niet geweten hebben, maar bij het zien van de dichtgekalkte ruiten plopt de herinnering meteen op.

Toegevoegd door: Ger van der Palen op 23 april 2013

Wat mooi dat ik hier de familie Van Dinter tegenkom. Zij komen voor in het familieverhaal dat ik aan het schrijven ben. Ik weet helaas niet heel veel van ze. Van Dinter-Van Houts woonde (met 4 dochters) aan de Hoogstraat 195 vanaf 1932. Vader is in 1933 overleden.
Kan iemand mij verder helpen?

Toegevoegd door: Carin Groenen op 25 juni 2017

Ik heb eens een "nieuwe" fiets gehad van de Sep. Ene gemoffelde met een linnen ketting kast. Hij was voor Sinterklaas bedoeld. Helaas heeft hij december niet gehaald. Ik had hem van de zolder gehaald en ben ermee naar Strijp gefietst over de Botenlaan. Helaas, bij de kruising Zeelsterstraat knalde ik op een Vespa-scooter, en over was de lol. Veel trammelant gehad met de verzekering, want ze zeiden dat ik hem had gestolen. Hij was ook een van de eerste die een fietslampautomaat had. Bij inworp van een kwartje had je een nieuw voor- of achterlichtlampje. Later kon je ook voor een cent lucht krijgen om je fietsband op te pompen.
Ik kan wel blijven vertellen over dat stukske Gessel, allemaal leuke dingen van de jaren vijftig/zestig. Even ter verduidelijking, ik ben van 1944.

Toegevoegd door: Ad Thijssen op 14 mei 2018

 
Reactie toevoegen