Fotonummer:

35586  

Jaar:

1960

Bijdrager:

Pius X Parochie

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Verenigingen | Ondernemersverenigingen | Overige Ondernemersverenigingen

Locatie 1Stratum - 232 Burghplan - Moreelselaan

Deel deze pagina
Klik hier voor grote versie
Foto omschrijving

Winkeliersvereniging Moreelselaan

Bij deze foto is een bestellijst waarop behalve meneer pastoor nog 29 namen. Wij nemen aan dat dit alle leden van de vereniging betreft, er staan er maar 21 op de foto. De lijst is met de hand geschreven, sommige namen zijn wat onduidelijk, spelfouten kunnen we corrigeren: Koenraads. Kluijtmans, Teurlings, Weijers, Wiendels, Witteveen, Waagen, Hoes, Leijgraaf, Ronnen, Krijnen, Geenen, Versteeg, Naderman, v. Nollen, v.d. Sande, Krosse, Weimar, Roelofs, v. Pelt, Keisers, v. Leuven, v.d. Heijden, v. Balen, Amrein, Jansen, Masseling, Klerks, Lier.
Het zou leuk zijn als u bij elke naam een nummer kunt zetten en welke branche ze uitvoerden. (Tekst: Redactie)

Deze foto is geplaatst op: 21 november 2014Uw reacties

Volgens mij zijn alle mannen op deze foto niet allemaal winkeliers van de Moreelselaan. Nummer 12 is zover ik weet slager Ronnen. Nummer 2 zou kapelaan Van de Sande kunnen zijn, maar is niet als zodanig herkenbaar, gezien zijn kleding. De overige heren zijn voor mij onbekend. Wel weet ik dat Van Lier de bakker was, Versteeg de groenteboer. De heren Kluijtmans, Krosse, Van Pelt, Wiendels, Amrein, Van Leuven, Witteveen, woonden wel in het Burghplan en hadden nauwe banden met de parochie Pius X. De naam Hasseling zou wel eens Masseling moeten zijn die op de Jan van Eijckgracht woonde. De andere namen komen mij niet bekend voor. De overige winkeliers uit die tijd die ik ken van de Moreelselaan waren Van Poppel, textielwinkel, Loonen schoenwinkel, Wassink viswinkel, Manders dameskapper, Van Rooij drogist en Telghuis kruidenier.
=== De lijst nagekeken en inderdaad, Masseling i.p.v. Hasseling klopt en is gecorrigeerd in de tekst onder de foto, dank je. (Redactie) ===

Toegevoegd door: Peter Rombouts op 24 november 2014

Ik denk dat op nr. 7 de heer Masseling staat. Hij was hoofd van de lagere school in de Alard du Hamelstraat, de St. Philomenaschool.

Toegevoegd door: Annelies de Jongh-v.d. Sommen op 24 november 2014

Nr 8 is dhr. Jansen. Deze woonde aan de Jan van Eijckgracht (77) en had zeker geen winkel aan de Moreelselaan. Volgens mij werkte hij bij de Gemeente Werken in Eindhoven. Nr 4 is dhr. Kluijtmans. Nr 5 is dhr. Wiendels. Nr. 7 is inderdaad dhr Masseling, hij woonde ook aan de Jan van Eijckgracht.
Op deze foto herken ik geen winkeliers van de Moreelselaan. Wellicht dat dit een foto is van het Pius-X herenkoor uit die jaren. Ik herken wel een aantal gezichten, maar kan er helaas niet de namen bij zetten.

Toegevoegd door: Ton Trienekens op 07 januari 2015

De heren Kluitmans,Teurlings (11), Krosse en Wiendels waren geen winkeliers, maar zaten volgens mij in het kerkbestuur Pius X.

Toegevoegd door: Hannah den Dekker - Mes op 08 maart 2016

De heer Teurlings werkte bij DAF en was geen winkelier.

Toegevoegd door: Toon Geevers op 09 maart 2016

Dit is niet de winkeliersvereniging van de Moreelselaan, maar het uitstapje naar Schiphol van de collectanten van de Pius X Parochie.

Toegevoegd door: Jos Weijers op 15 mei 2017

 
Reactie toevoegen