Fotonummer:

37171  

Jaar:

Jaartal onbekend

Bijdrager:

Wout Nordt
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Bedrijven / Industrie | Bouwbedrijven / Aannemersbedrijven | AH van der Velden/PJ van der Velden

Locatie 1Gestel - 711 Schrijversbuurt - Hoogstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Hoogstraat 43

Het aannemersbedrijf van Van der Velden & Zn. was gevestigd aan de Hoogstraat op huisnummers 41 en 43. Hier zien we nummer 43. Inmiddels is de glazen pui weer verdwenen en is de gevel sympathiek gerestaureerd.

Deze foto is geplaatst op: 16 december 2016Uw reacties

Sympathiek gerestaureerd ja en ook voor de zijgevel van het belendende pand is een ludieke oplossing bedacht, zie foto 37175

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 17 december 2016

Bouwbedrijf Piet v.d. Velden was hier gevestigd, tezamen met Parka/Plex wegenmarkering. Ik heb mede, vanuit een accountantskantoor, de financiële zaken van dit bedrijf gecontroleerd. Een prettig bedrijf met veel opdrachten zoals Vlisco Ramaer in Helmond e.a. Ook de garages Van der Meulen. Piet zijn vrouw van er een van Van der Meulen. Of en hoeverre het bedrijf nog bestaat, weet ik niet meer.

Toegevoegd door: Harry vd Heuvel op 19 december 2016

Hoogstraat 41 was tot 1936 het woonadres van het gezin van A.H. van der Velden, in dat jaar verhuisden zij naar de Gestelsestraat. Zoon Piet(er) trouwt in 1927 met M.E.D. Stultiens (die op het bidprentje van Pieter uit 1974 ook als zijn weduwe staat vermeld) en heeft dan Hoogstraat 43 als adres. In 1936 gaat Pieter op nr 41 wonen met zijn gezin.
(Pieter kende Marietje Stultiens als zijn buurmeisje; zij woonde met haar moeder op Hoogstraat 45, alwaar moeder filiaalhoudster was, wellicht van kruidenier Notten.)

Toegevoegd door: Sjef van Eijk op 19 december 2016

Leuk de verhalen over bouwbedrijf V.d. Velden. ParkaPlex zat inderdaad op de Hoogstraat met kantoor en showroom. Wij waren nl. een vloerenbedrijf. Later zijn we overgestapt op wegmarkeringen. Ik spreek van we omdat ik van 1954 tot jammer genoeg faillissement in 1979 bij het bedrijf gewerkt heb, op kantoor in de showroom, later volledig bij wegmarkering. Ook heb ik meegewerkt aan het station en politiebureau. Ik zal deze jaren nooit vergeten en heb altijd met plezier bij dit bedrijf gewerkt.

Toegevoegd door: P. v.d. Heijden op 03 januari 2017

Heer V.d. Heijden, ik ken u verder niet, maar ik weet dat Ruud van Veenen en de heer Ten Tije uit Waalre hier werkzaam waren. Ten Tije had een Panhard, een aparte auto in die tijd. Ruud van Veen zorgde mede met de heren Van Putten en V.d. Eijnden uit Valkenswaard voor de administratieve uitvoering.

Toegevoegd door: Harry vd Heuvel op 05 januari 2017

De vrouw van Pieter van der Velden was Marietje Stultiens.
En de zoon Ton van der Velden van de Parka wegmarkering was getrouwd met Nettie van der Meulen.

Toegevoegd door: Theo Welp op 10 januari 2017

Ik wil toch even reageren op Theo Welp. Ton v.d. Velden was mijn werkgever bij Parka Plex. Hij was gehuwd met Mia Vermeulen. Bij mijn weten had Ton een zus, Nettie genaamd, ik geloof zelfs dat het zijn tweelingzus was. Bij haar huwelijk ben ik nog als jongste medewerker van Parka Plex op de receptie geweest om een cadeau aan te bieden.

Toegevoegd door: P.v.d.Heijden op 10 januari 2017

Op de gezinskaart van het echtpaar P.J. van der Velden en M.E.D. Stultiens (bijgewerkt tot 1938) zien we ook dochter Maria Antoinetta Anna Nicolaas van 1927 en de tweeling Antonius Hubertus Josephus Maria en Antoinetta Elisa Cornelia Anna van 1929, dit zijn dan waarschijnlijk Ton en Nettie. Ton overleed in 2007 in Valkenswaard, als echtgenote staat Mia van der Meulen vermeld.

Toegevoegd door: Sjef van Eijk op 10 januari 2017

Daar heb ik ook drie zomers gewerkt. Piet v.d. Heijden, ik wist dat het onder V.d. Velden viel maar ken alleen meneer Lelyveld nog maar. Heb jij ook in de Gestelsestraat in die drie garages gewerkt of na de verhuizing naar Geldrop dacht ik?

Toegevoegd door: Ad Pluijm op 03 augustus 2017

De heer De Theije was mijn vader, die in 1969 overleed. Ton van de Velden, zoon van Pieter van de Velden, was getrouwd met MiIa van der Meulen (Ton is ook overleden).
ParkaPlex zat eerst op de Hoogstraat en is later verhuisd naar Geldrop.

Toegevoegd door: Bas de Theije op 13 maart 2018

 
Reactie toevoegen