Fotonummer:

37212  

Jaar:

1900

Bijdrager:

Cor Wijnen
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1: Geen locatie beschikbaar.

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Villa Bernard Jamez, Geldropseweg hoek Vestdijk

Deze kaart uit mijn collectie geeft een duidelijk zicht op de voortuin van de villa Jamez (vergelijk met 37163). Er is ook meer te zien van de bebouwing op de hoek Stratumsedijk.

Deze foto is geplaatst op: 27 december 2016Uw reacties

Het is bijna niet te zien, maar links liggen de rails van de paardentram, die hier de Geldropseweg opdraaien richting Geldrop. Op foto 37163 zijn de rails van de latere stoomtram te zien.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 27 december 2016

Deze villa werd afgebroken voor de aanleg van de Hertogstraat, die moest aansluiten op de Bleekstraat (nu Vestdijk). Waarom kun je goed zien op foto 1623; met een beetje fantasie trek je het verlengde van de Hertogstraat dwars door de tuin en rakelings langs deze villa heen.

Toegevoegd door: Eric Kemperman op 29 december 2016

Eric, mij lijkt dat de villa hendig gespaard had kunnen blijven bij doortrekken van de Vestdijk. Zie de foto die je noemt. Er moest hoogstens een reepje van de Jamez-tuin af, maar zelfs dat misschien niet eens. Kijk maar naar de ligging van Schellens. De Vestdijk volgde dit laatste stuk de oude Bleekstraat. Hoe dan ook, het terrein werd aangekocht, de villa gesloopt en er werd hotel Beatrix/Royal/Meiling/Mandarin neergezet.

Toegevoegd door: Kees van der Hoeven op 02 januari 2017

Kees, dat klopt. Maar misschien wilde Jamez alleen "alles of niets" verkopen, of nog andere planologische motieven speelden een rol. Jammer dat dat soort overwegingen meestal niet in de archieven achterblijven.

Toegevoegd door: Eric Kemperman op 02 januari 2017

Toen B.J.A. Jamez met zijn vrouw in april 1920 naar Nijmegen verhuisde was hij bijna 75 jaar oud. Misschien gewoon toe aan iets anders en een mooi aanbod op zak? Hij overleed in 1928 in Nijmegen.

Toegevoegd door: Sjef van Eijk op 03 januari 2017

 
Reactie toevoegen