Fotonummer:

3775  

Jaar:

1966

Bijdrager:

Vic van Lijf

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Stratum - 211 Irisbuurt - Geldropseweg

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Geldropseweg in 1966.

Geldropseweg tussen Voorterweg (links) en Gabriël Metsulaan (rechts). Er is nog juist een stukje Etos-drogist te zien.

Deze foto is geplaatst op: 06 april 2006Uw reacties

Het rechtse witte huis was van houthandel Fons van den Berg (de zagerij lag achter het huis, naast het huis een gangetje met rails voor een trolly). Onder de ramen stond reclame voor zachtboard: Donna Conna. In het tweede en derde huis woonden een dochter en een zoon van Fons (met gezinnen). In een van de eerste donkere huizen woonde de 100.000e.

Toegevoegd door: S. van der Horst op 19 oktober 2006

Eindelijk! Hier hoopte ik op. Ben daar zo nu en dan met Paul Payens van de overkant (1e bruine huis met tuinen) geweest. Klimmen op de grote stapels hout.

Toegevoegd door: Vic van Lijf op 19 oktober 2006

Ik kan me nog herinneren dat toen opa en oma Van den Berg nog leefden (midden jaren 50) de familie op mooie (zon)dagen de keukenstoelen voor op de stoep zette en er naar de voorbijgangers zat te kijken. Toen opa vanwege zijn gezondheid de zaak niet meer kon aanhouden, heeft zijn zoon die nog enige tijd open gehouden. Hij is later met gezin naar Australië gegaan.
Wat de familie Payens betreft: Lout Payens (werkte bij de gemeente) was mijn peetoom, getrouwd met Else (van Duitse komaf). Hun kinderen: Ed, Nol, Paul en Milou.
Naast hen woonden Heiligers en Helder. In het eerste (hoge) witte huis aan hun kant woonde gemeentesecretaris Joosten.
Mijn zus is getrouwd met Gerard Lampe, van de kledingzaak tegenover ons.
Ken je ook nog garage Van de Meerendonk, op de plaats waar nu de G. Metsulaan loopt? En de nieuwbouw van de familie Saris/Driessen (met o.a. de sigarenzaak op de hoek, later Nienhuis-Luiten)?
Achter onze huizen had mijn opa vroeger een moestuin, op de plaats van de eerste huizen van de G. Metsulaan. In het eerste huis woonde de familie Van de Moosdijk, café De Voetbal, de zoon is nu de bekende vastgoedeigenaar.

Toegevoegd door: S. van der Horst op 19 oktober 2006

Hans Heijligers zat ook bij de verkennerij en was weer bevriend met mijn buurjongen. Ed Payens zat bij mij in klas op de HTS en Paul, 4 jaar, op de MULO. En Tossi kennen we allemaal. Mijn zus was bevriend met de dames van Donders, die boven de ETOS woonden. Ik vraag me af wie er nog een goede foto van de oude garage heeft.

Toegevoegd door: Vic van Lijf op 24 november 2006

Woonde daar ook niet Trien Gubbels? Het was een zwaarlijvig mens die wij de bijnaam tiendubbel hadden gegeven. Bij garage V.d. Meerendonk hebben wij vaak gespeeld in een gesloopte vrachtauto die ze daar hadden staan. Op nr. 141 op de Geldropseweg woonde de familie Gruijters. De bouw van de woningen aan de Gabriël Metsulaan en de Van Wassenhovestraat hebben ons ook veel speelplezier gegeven. De achtertuinen van de Voorterweg liepen tot waar nu de Gabriël Metsulaan loopt. Ook waren wij vaak te vinden in het Paaike. Dat was de zandweg die van de Dirk Boutslaan naar de Burght liep en waar de gemeente grote rioolbuizen had opgeslagen. Aan de ene kant daarvan grensde Boer Bakermans en aan de andere kant boer Franken.

Toegevoegd door: Harry van der Velden op 24 november 2006

Nu je de naam zegt! Die herinner ik me wel, zittend op een stoel bij de voordeur. Hadden/hebben de Gruijtersen een dochter Ruth?

Toegevoegd door: Vic van Lijf op 24 november 2006

Ja Vic, dat klopt. Ze heette eigenlijk Ria, maar noemde zich later Ruth. Verder had je nog Jo (journalist), Annet, Tiny en Karel. Met de laatste ben ik bevriend geweest.

Toegevoegd door: Harry van der Velden op 24 november 2006

Garage V.d. Meerendonk is te zien op een foto van de site http://members.chello.nl/~p.vandewal/index.html. En tevens nog een stukje ETOS.

Toegevoegd door: Vic van Lijf op 27 januari 2007

Ik heb daar ook gewoond, op 139, ben daar zelfs geboren. Mijn opa en oma Van de Kerkhof woonden op nummer 137.

Toegevoegd door: Maria van Ansem op 30 november 2017

 
Reactie toevoegen