Fotonummer:

37912  

Jaar:

2016

Bijdrager:

Albert van den Boomen
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Bestuurlijk Eindhoven | Burgemeester en Wethouders | B&W Eindhoven

Locatie 1Centrum - 111 Binnenstad - Stadhuisplein

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Burgemeester R. v. Gijzel

Rob van Gijzel, in 1954 geboren in Stratum, was burgemeester van Eindhoven van 7 april 2008 tot 1 september 2016. Hij was lid van de PvdA, waarvoor hij eerder ook Kamerlid was. De foto toont het portret uit de serie die in het stadhuis hangt. Het werd geschilderd door Fred Schley.

Deze foto is geplaatst op: 27 november 2017Uw reacties

Zijn deze twaalf burgemeestersportretten schilderijen van Peer van den Molengraft?

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 28 november 2017

Je kunt over de man denken zoals je wilt en hij heeft niet veel goeds gedaan, maar ik mis burgemeester Pulles in dit rijtje.

Toegevoegd door: Michal Hendriks op 28 november 2017

Kwam die niet van de Philips-bewaking, was hij niet ruim 2,5 jaar burgemeester tijdens de bezettingsjaren van WO II en was hij op de hand van de Duitsers? Van ene zijde snap ik wel, dat ie niet hangt aan de 'Wall of fame', maar officieel was hij wel burgemeester.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 28 november 2017

Niet iedereen is zomaar burgemeester, ook al zit hij op de burgemeestersstoel. Een burgemeester wordt door de Kroon benoemd, dit was bij Pulles niet het geval.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 28 november 2017

Laat mij nou toch hebben gedacht dat deze 16 burgervaders thuishoorden onder het site-onderdeel "Speciale onderwerpen" onder het kopje "Lijst van burgemeesters"...

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 28 november 2017

Giovanni, Pulles was veearts en in dienst van het slachthuis. Hij was ook voorzitter van de Eindhovense afdeling van de NSB. Verdijk was niet op de hand van de bezetter en werd door de moffen vervangen door Pulles.
De man die jij bedoelt van de Philips-bewaking is Willem Dijs. Zeer duitsgezind maar geen lid van de NSB. Tijdens de bezetting was hij hoofdcommissaris van politie, ook benoemd door de Duitsers.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 29 november 2017

Yep, sorry, je hebt, zoals zo vaak, helemaal gelijk Tinus. Ik haalde Pulles en Dijs door elkaar. Er zullen naar deze twee mensen ook geen straten vernoemd worden, zoals bij zoveel burgemeesters wel.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 29 november 2017

 
Reactie toevoegen