Fotonummer:

38021  

Jaar:

2018

Bijdrager:

Ad Thijssen
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Winkels / Winkelcentra | Boeken/ Kantoorboekhandel

Locatie 1Centrum - 112 De Bergen - Kleine Berg

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Oude glorie op Kleine Berg

Kleine Berg 3. Nieuwe heren, nieuwe wetten. Ik ben benieuwd wat we er voor in de plaats krijgen. Zonde dat een zo karakteristiek pand in een korte tijd verleden tijd wordt. Mijn zwager heeft er 40 jaar een kleinmeubel- en gordijnstoffenzaak gehad. Ik denk dat als hij dit ziet, het hem erg pijn zal doen.

Deze foto is geplaatst op: 05 februari 2018Uw reacties

Beste Ad, ik verbaas me over je post. Ik heb je onlangs gemaild naar aanleiding van je krantenartikel in het E.D. hieromtrent. Je hebt aangegeven dat je wat te snel naar de krant bent gestapt en dat het inderdaad allemaal wel mee lijkt te vallen met het verdwijnen van de monumentale waarden van dit pand dat wij namens res nova in opdracht van de gemeente in 2007 als 'karakteristiek/cultuurhistorisch waardevol' hebben bestempeld. Ik heb onlangs geconstateerd dat de witte verflaag op de begane grond inmiddels geheel verdwenen is, evenals de luifel die er hing. Het lijkt er dus op dat men het pand aan het restaureren is, waarbij de latere -indifferente- toevoegingen als de verflaag en de luifel verwijderd zijn. Het is natuurlijk even afwachten hoe het eindresultaat zal zijn, maar vooralsnog ziet het er hoopvol uit. Ik heb de gemeente wel op de hoogte gebracht van deze situatie en hen gevraagd of hiervoor geen vergunning nodig was. Dat wordt op dit moment uitgezocht.

Toegevoegd door: Bauke Hsken op 05 februari 2018

Beste Bauke, helaas was de foto toen al weg naar Eindhoven in Beeld. Hierbij mijn excuus voor de trubbel die ik teweeg heb gebracht. Zoals ik je al heb gemeld, in het vervolg minder snel reageren.

Toegevoegd door: Ad Thijssen op 05 februari 2018

Akkoord, Ad!

Toegevoegd door: Bauke Hsken op 06 februari 2018

Ik wil even vermelden dat mijn zwager, de heer Van de Hurk, die in dit pand ruim veertig jaar zijn bedrijf had onder de naam HOME DECOR, op zondagnacht 18-02-2018 is overleden.

Toegevoegd door: Ad Thijssen op 19 februari 2018

 
Reactie toevoegen