Fotonummer:

38090  

Jaar:

Jaartal onbekend

Bijdrager:

Ben Brekelmans
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Woensel - 412 Hemelrijken - Woenselse Markt

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Woenselse Markt

Op foto 31385 zie je ze zelfs in KPN-groen, anno 2006. Bovenstaande foto is m.i. van ergens in de jaren zestig. Toen was er nog grote behoefte aan zulke openbare telefooncellen, waar je voor een dubbeltje een lokaal gesprek kon voeren. De tijd heeft het bestaansrecht van telefooncellen inmiddels ruimschoots ingehaald.

Deze foto is geplaatst op: 08 maart 2018Uw reacties

Ben, deze telefooncellen waren grijs, later soms groen geschilderd. De cellen van foto 31385 zijn van een modernere uitvoering, gemaakt door Nolte vanaf ongeveer 1983.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 09 maart 2018

Ja, weet ik, Tini. En het glaspaneel waar "telefoon" in staat, was blauw. Mijn klasgenoot Jos Verspaget en ik hebben van daaruit wel eens gebeld voor gesprekken die we liever niet door de thuistelefoon voerden ...

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 09 maart 2018

Goh, bellen voor een duppie en moest je het telefoonnummer onthouden en had je geen pen bij, dan scheurde je gewoon betreffende pagina uit het telefoonboek.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 09 maart 2018

Op  foto 23699 staat er nog een servicewagen van de KPN bij. Links nog de Basismarkt.

Toegevoegd door: Joost van Heel op 09 maart 2018

Deze telefooncellen ken ik ook al te goed. Ik heb er bij ons in de wijk Gestel vaak in gebeld naar vrienden en vriendinnetjes. Soms gingen we er inzitten om te schuilen voor de regen. Of gewoon voor de gezelligheid met een zak chips en blikje limonade. Je kon altijd zo lekker boven op die telefoonboeken zitten. En bellen was spotgoedkoop in die tijd Volgens mij belde ik met een kwartje ruim een half uur of langer. En wat we ook wel eens deden maar natuurlijk fout was, de blaadjes uit de telefoonboeken scheuren om er papieren pijltjes mee te draaien die we dan afschoten in onze zelfgemaakte plastic schietgeweren. Je weet wel, van die pvc buizen waarop je dan luciferdoosjes aanbracht met plakband en een tweede pvc buis als kijker. Ik weet het, het mocht niet maar het was zo leuk en een geweldige tijd. Bedankt voor deze foto die weer heel veel herinneringen bij me oproept.

Toegevoegd door: Pim van Gestel op 09 maart 2018

Eind jaren 60 of begin jaren 70, als ik naar die DAF 55 en Skoda kijk

Toegevoegd door: Mathi Prygoda op 12 maart 2018

 
Reactie toevoegen