Fotonummer:

3856  

Jaar:

Jaartal onbekend

Bijdrager:

Peter Vermeulen

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Scholen / Onderwijs | Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College | 2e Technische School / Pleincollege De Burgh / Vakcollege Eindhoven

Locatie 1Stratum - 232 Burghplan - Piuslaan

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Piuslaan.

Vroeger was dit de Lagere Technische School, tegenwoordig Pleincollege De Burgh. Het beeld "Smid met leerling" dateert van 1959 en is van de hand van Willy Mignot (zie ook foto 11599).

Deze foto is geplaatst op: 13 april 2006Uw reacties

Ik heb hier vanuit de DAF bedrijfsschool ook (overdag) nog les gehad van 1963-1965, en nadien nog een avondopleiding gevolgd voor "gezel".

Toegevoegd door: Martin Swinkels op 30 oktober 2008

In 1956 heb ik ook nog op deze school gezeten om mijn schooltijd op te vullen. Je moest toen tot je 14e jaar verplicht naar school, tot ik het wel gezien had en met slechte cijfers eraf moest. Toen ben ik op de matrassenfabriek T.H.N. in Gestel begonnen. Ik was toen 13 jaar en 9 maanden en verdiende 13 gulden per week.

Toegevoegd door: Ad Pluijm op 31 oktober 2008

Ik heb twee jaar op deze school gezeten en vond het een verschrikkelijke school. Vanuit de Sint Lambertusschool in de Laagstraat was geadviseerd dat deze school het beste was voor me. Ik had helemaal niks met techniek, hout of metaal. Leren kon ik goed. Na een jaar was de school mij beu en ik hen (omdat ik alles kapot maakte). Niet expres maar gewoon omdat ik twee linkse handen had.
Uiteindelijk besloot de school me nog een jaar te houden en ik baalde daar vreselijk van. Na dat jaar ben ik alsnog vertrokken naar de LEAO op de Limburglaan (Floor Evers) waar ik goede punten haalde voor de meeste vakken. Echter maakte ik toen kennis met de 27MC en werd een verwoed zendamateur die tot diep in de nacht zat te kletsen met amateurs over de hele wereld. En ja, ik zakte dus voor deze school met de examens. Maar de LEAO was een heerlijke school en tijd. Echt plezier gehad daar.

Toegevoegd door: Pim van Gestel op 05 december 2017

 
Reactie toevoegen