Fotonummer:

4180  

Jaar:

1962

Bijdrager:

Ben Brekelmans
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Woensel - 413 Gildebuurt - Veldmaarschalk Montgomerylaan

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Veldm. Montgomerylaan.

Bijgaande foto's tonen hoe de Veldmaarschalk Montgomerylaan er begin jaren '60 uitzag. Hij liep destijds dood ter hoogte van de Pastoriestraat en sneed deze als het ware door in een oostelijk en een westelijk deel. Niks rondweg, stoplichten, tweebaansweg, niks fietspaden maar "veldjes" tot aan de Broekseweg en de Pastoriestraat-oost met daarin als "eiland" de keuterboerderij van "boerke van Geffen". Net als de melkboer kwam ook bakker Michiels er met zijn accuwagen dagelijks langs om brood enz. te venten. Kinderen hielpen de bakker hierbij maar wat al te graag (op de foto Peter Koen Moet) want vaak werd de hulp beloond met een krentenbol of iets dergelijks. In deze "nieuwe straat" vestigden zich veel gezinnen waarvan de man bij de TH, nu TU/e, werkte. Ruim bovenmodaal en dat zag je o.a. aan de auto's in de straat en de vele titels (Ir., Drs, Jhr, Dr., Prof.Dr. bij de deurnaambordjes).

Deze foto is geplaatst op: 19 mei 2006Uw reacties

Peter Koen Moet was het jongere broertje van Bonny Moet en Aukje Moet. De fam. Moet woonde destijds op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Alle drie de kinderen gingen naar de nutsschool in de Schoenmakerstraat.

Toegevoegd door: Peter Vervoort op 23 december 2008

Ook ik kan me nog herinneren dat ik de bakker hielp en een krentenbol kreeg. Als ik me niet vergis was hij degene die me voor het eerst met een kunstgebit liet kennismaken. Hij liet plotsklaps zijn tanden zomaar naar beneden klapperen, dat gezicht ben ik nooit vergeten.
Wij woonden op nr 623 van ong. 1964 tot 1968.

Toegevoegd door: Ellen Brakel op 03 januari 2010

Al die autobezittende THE-bewoners moesten de eerste jaren een hele omweg maken om op de TH terecht te komen. De Montgomerylaan was met de auto alleen via de Looierstraat en Spinnerstraat te bereiken (zie foto 24428). Aan de andere kant stonden de huizen van de Weverstraat "in de weg" voor de heilige koe. De fotograaf staat voor ong. nr. 465.

Toegevoegd door: Eric Kemperman op 05 januari 2017

 
Reactie toevoegen