Fotonummer:

4182  

Jaar:

1932

Bijdrager:

Jos Meulendijks
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Scholen / Onderwijs | Lagere Scholen / Basisonderwijs | Stratum, St Franciscus Xaveriusschool

Locatie 1Stratum - 237 Kruidenbuurt - Thijmstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Jongensschool Thijmstraat 7. (2)

Meester Vervlossen met zijn klas.

Deze foto is geplaatst op: 19 mei 2006Uw reacties

Ik zat op deze school van 1935 t/m 1941 en ik weet nog dat de speelplaats en de school in tweeen gesplitst was, de andere helft was de openbare school en die kreeg ongeveer in 1940 hun eigen school aan de andere kant van de Leenderweg

Toegevoegd door: Jan de Keijzer op 16 juli 2006

Ik zat op deze school in de tijd van de oorlog. Geregeld moesten wij uitwijken naar de meisjesschool op de Heezerweg omdat er evacus in onze school werden ondergebracht. Onderwijzers die ik me kan herinneren zijn: Van Deursen [dreumes], Van Empel [piet knik], Van Haaren [stekeltje] en het hoofd was meen ik Meneer Kolfschoten.

Toegevoegd door: Wim de Greef op 17 februari 2008

Ik heb op deze school gezeten van 1943 t/m 1949; ik dacht dat meneer van Griensven (of Grinsven) de dreumes werd genoemd, het hoofd heette in die tijd meneer Kalkhoven, de 2 andere schoolmeesters die Wim de Greef noemde, zijn correct. Kolfschoten was de burgemeester toentertijd.

Toegevoegd door: Gerard Hunnersen op 24 februari 2008

Het hoofd der school was in die tijd de heer Kalkhoven, "Bartje" Kalkhoven. Hij was ook directeur van het Kerkkoor van de Tivolikerk, toen nog noodkerk, aan het Arnaudinaplein in Tivoli. Zijn opvolger bij het koor was Pater Antoon Smulders, die het koor later tot grote hoogte wist op te stuwen en de naam Tivolikoor bedacht. Inderdaad was er de heer van Grinsven van de tweede klas, die ik heel kort heb gehad omdat wij verhuisden naar de St.Bavostraat en ik dus naar de St. Jansschool ging. Ook de heer Van Empel ".Pietje Knik" was toen onderwijzer. Ik herinner me dat de heer Van Empel zijn zonen in de klas had, die hun vader in de klas met "mijnheer" moesten aanspreken. De heer Vos was er toen en inderdaad de heer Van Haaren die op de kleine Berg woonde.

Toegevoegd door: Ties van den Berge op 16 oktober 2009

Ik zat van 1951-1957 op deze school. Een paar mede leerlingen herinner ik me nog. Remco Schaa en Roald van der Horst. Leven ze nog?

Toegevoegd door: Gerard Delhaes op 24 juli 2015

Als je Remko Scha bedoelt uit de Cyclamenstraat, kijk dan even naar foto 7866.

Toegevoegd door: Lieke Slegers-Roijers op 24 juli 2015

De naam Roald van der Horst ken ik als slaggitarist bij The Phantoms. Of hij nog leeft weet ik niet.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 24 juli 2015

Roald, die lang in Mierlo woonde, woont alweer enige jaren in hartje Eindhoven. Ik schat dat ie nu zo rond de 70 is. Hij is niet meer muzikaal actief.

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 25 juli 2015

Ik heb Roald vanmorgen gesproken in een verzorgingstehuis in Eindhoven, zo te zien in blakende gezondheid. Via de zorgbegeleiding had ik al gehoord dat hij in de muziek had gezeten vroeger en dus sprak ik hem zo eens aan, als gitarist naar gitarist. Lid van The Phantoms zei hij trots en dus wat herinneringen opgehaald met hem. Maar op de vraag of hij de gitaar nog wel eens pakt kwam een duidelijke nee ... geen gitaar meer. Maar de goeie ouwe tijd leefde nog volop bij hem.

Toegevoegd door: Bas Bakermans op 14 mei 2017

 
Reactie toevoegen