Fotonummer:

447  

Jaar:

1952

Bijdrager:

Regionaal Historisch Centrum Eindhoven - RHCe
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Centrum - 111 Binnenstad - Hermanus Boexstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Hermanus Boexstraat, aanleg & doorbraak. (1)

Hermanus Boexstraat, aanleg en doorbraak. Oude situatie voor de aanleg van het huidige winkelcentrum. Afbraak van diverse panden. Hier had de uit Arendonk afkomstige Boex zijn Franse school. Later kwam hier de Hermanus Boexstraat. Langs dit pand stroomde de Gender nog in de open lucht terwijl hij onder de markt verder liep. Op de achtergrond het torentje van het pand De Olifant (v/h Boex) dat eveneens werd afgebroken. Atlantis beeldbank 27285.

Deze foto is geplaatst op: 14 juni 2005Uw reacties

Het pand met het torentje was huize 'de Olifant', en niet v/h Boex,
De school van meester Boex was de witte ruine die er nog half staat.

Toegevoegd door: Dick Kneepkens op 15 december 2005

Het zal bij de meesten wel bekend zijn, maar het RHC Eindhoven bezit een collectie Boex 1717-1950onder inventarisnr A-021, pagina 1-6.

Toegevoegd door: Theo van den Dungen op 03 juni 2006

Verdorie! Als kind woonde ik op de bovenverdieping van die 'witte ruine'. Dat gebouw was trouwens al lang niet meer de school van Mr.Boex, maar het kantoor van Wijnhandel Boex. Mijn vader was procuratiehouder van deze firma.
Op het terrein waren diverse wijnkelders en opslagloodsen. Er was grote tuin, die oorspronkelijk doorliep tot het Stationsplein.

Toegevoegd door: Maria Willems op 20 augustus 2006

Voor de huizen rechts op de foto voor het gebouw de Olifant liep vroeger de open rivier de Gender, zoals ik ooit op een foto heb gezien, o.a. met 'n trapje langs het water en een platje om de was te spoelen. In een van die huizen woonde de Drukker ... van der Heyden. Vanaf deze huizen moet de Gender verder zijn overkluist langs de Oostzijde van de markt. Deze huizen moeten kort na het maken van deze foto zijn afgebroken, ik herinner me ze nog goed evenals den heer van der Heyden.

Toegevoegd door: Jan van der Meulen op 12 november 2007

 
Reactie toevoegen