Fotonummer:

4492  

Jaar:

1977

Bijdrager:

G.L. Hagens
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Bedrijven / Industrie | Textielindustrie | Kodijko

Locatie 1Stratum - 211 Irisbuurt - Tongelresestraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Kodijko Tongelresestraat (was Onbekend-2)

Gerard moet de juiste locatie en het jaartal nog doorgeven.

Deze foto is geplaatst op: 04 juni 2006Uw reacties

Het is geen wedstrijd, maar antwoorden zijn welkom.

Toegevoegd door: Hans van Melis op 04 juni 2006

Als ik het goed heb, Tongelresestraat vlakbij de ophaalbrug tegenover de Karel I-fabriek. Rechts de resten van de linnenfabriek, naar links de bleekvelden. Als je goed kijkt, zie je naast het hek de reling van dikke pijpen die helemaal tot de weg langs het kanaal doorliep. Is er volgens mij nu nog.

Toegevoegd door: Dick Bonekamp op 04 juni 2006

Dan is het ook de plek waar ESV Demos ooit gevestigd was.

Toegevoegd door: Hans van Melis op 04 juni 2006

Er stonden achterin het veld indertijd ook nog van die hoge schietpalen waarop de schutters van het gilde konden schieten. Als je links door het veld liep, kwam je bij de Kanaaldijk, waarvoor nog een beekje liep met roestig bruin water. Toen de fabriek nog werkte, was dit water wittig blauw. Het kwam vanaf de velden bij de Poeijerse brug en liep langs de Kanaaldijk Zuid naar de Dommel. Hiervan is nog een klein stukje zichtbaar bij de rondwegbrug.

Toegevoegd door: Dick Bonekamp op 04 juni 2006

Links achteraan heeft ook toneelgroep Proloog nog gezeten.

Toegevoegd door: Anne Troost op 04 juni 2006

Linksachter in het gebouw was van 1967 tot 1991 het St. Jorisgilde Stratum gehuisvest. Toneelgroep Proloog zat rechts achteraan van de toegangsweg. Voorin het gebouw links zat ESV Demos en de zeeverkenners waren ook in het gebouw gehuisvest.

Toegevoegd door: Guido Bax op 09 december 2006

Van dit gebouw en die reling is niets meer over. Er is op deze plek een bedrijvencentrum gebouwd, genaamd Bedrijvencentrum Gilde.

Toegevoegd door: Guido Bax op 10 december 2006

Volgens mij zat in het gebouw aan de linkerkant, 'Aksent' een soort jeugdhonk van de KWJ (Katholieke Werkende Jongeren). Ik kwam daar regelmatig rond 1971/1972. Er was een bar en we hadden een dj. Ook repeteerde er een bandje, als ik me goed herinner, heette het de Groovy Sound Selection. Namen die me nu te binnen schieten zijn Basje Das, John Hermans, Theo Tissen, Rosita en Carla Osinga, Ans en Marga Ansems, Thom Thomassen. Er traden ook wel bands op. Ik meen me de groep Sun uit Den Haag te herinneren. Van Basje weet ik nog dat hij ooit het wereldrecord drummen op zijn naam heeft gehad. Hij bracht het toen tot drie dagen geloof ik. Enfin, misschien kan iemand mij aanvullen.

Toegevoegd door: Henk Vos op 13 december 2006

Bij het zien van een foto op de site Eindhoven toen en nu van zoals het nu is op de Tongelresestraat voor de ophaalbrug zag ik tot mijn verbazing dat de reling van het terrein van Kodijko er nog wel degelijk staat.

Toegevoegd door: Guido Bax op 23 december 2006

Heeft daar (links) in de 50er jaren niet een familie met kinderen gewoond? Daar woonde een vriendinnetje, maar ik ben de naam kwijt. Er stonden toen grote bomen voor het huis, tenminste in mijn kleuterogen.

Toegevoegd door: Marjo Spierings op 23 december 2006

In de jaren 60 heeft in de linker loods drumband 'De Laak" zijn repetities gehouden. Het hekwerk links gaat richting de hefbrug en dan de hoek om, Kanaaldijk Zuid. Nu zit er bedrijvencentrum "Gilde".

Toegevoegd door: Gerard de Beurs op 10 januari 2010

Om nog wat namen aan te vullen die veel bij Aksent kwamen:
Hein Verbeek en Ellie Verheggen, nu al ruim 35 jaar getrouwd. Ik heb nog veel contact met Theo Tiissen en Ans Kessels, ook al 35 jaar getrouwd. Helaas is John Hermans overleden. Er kwamen ook meisjes uit Strijp, o.a. Silvia en haar zusje Kitty, Ans en Annie van het Gelderlandplein, Marijke van Vugt, die getrouwd schijnt te zijn met Peer Smulders.

Toegevoegd door: Hein Verbeek op 05 september 2012

Silvia en Kitty heten Berkelmans met hun achternaam. Ans en Annie zijn Ans en Marga Ansems, zij woonden destijds op het Gelderlandplein. Marijke herinner ik me ook nog en Peer Smulders was de huis-dj volgens mij. Dat John Hermans overleden is, vind ik jammer. Was een aardige vent. Ik weet nog dat hij een jaar in de VS is geweest vlak voordat hij bij Aksent kwam. Tjonge, we hebben het over 45 jaar geleden.

Toegevoegd door: Henk Vos op 20 april 2017

 
Reactie toevoegen