Fotonummer:

4636  

Jaar:

1973

Bijdrager:

Gemeente Eindhoven

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Woensel - 412 Hemelrijken - Boschdijk
Locatie 2Woensel - 412 Hemelrijken - Van Kinsbergenstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Boschdijk 250

RHCe, Atlantis beeldbank 19334

Deze foto is geplaatst op: 14 juni 2006Uw reacties

Even een opmerking die mij te binnen schiet. Op deze hoek was dus Van Beusecom en aan de andere kant van de Van Kinsbergenstraat was de brood- en banketbakkerij van Buskens. Deze bakker heeft zich later gevestigd naast het café op de Woenselsemarkt. Het is het café dat zéér recentelijk geheel gerestaureerd is.

Toegevoegd door: Wil van Hout op 27 september 2006

Bedankt voor deze foto Wil. Op een oorlogsfoto trekken op 18 sept. 44 Amerikanen langs het café op weg naar het centrum. Rechts ernaast ligt een witte boerderij(?). Ik had die foto nooit precies kunnen duiden. Nu wel!

Toegevoegd door: Huub de Mul op 03 november 2006

Een complimentje is natuurlijk nooit weg, maar ik heb met de foto geen bemoeienis gehad. Ik denk Hans.

Toegevoegd door: Wil van Hout op 03 november 2006

Correct Wil! Nog even een vraag. Ik ben de naam H. Verhoeven-v.Rooy Kolonialewaren en bakkerswaren, Boschdijk 252 (in 1954) tegengekomen. Zegt dat jou iets?

Toegevoegd door: Huub de Mul op 06 november 2006

Toen Buskens naar de Woenselse Markt ging, is daar wel een andere bakker in gekomen. Helaas was ik toen, in 1954, al weg.

Toegevoegd door: Wil van Hout op 06 november 2006

Dit is ook een café geweest, werd gerund door Toos en Jan van de Velde.

Toegevoegd door: Petra Rooijakkers van de Ven op 21 december 2006

Dit café is nooit van de familie Van Beusecom geweest, wel de achter het café gelegen grond waar een werkplaats voor vrachtauto's was.

Toegevoegd door: Joop van Beusecom op 01 november 2009

Resumé. Er woonde Van de Velden in het café? Erachter was een groot rommelig erf, dat in gebruik was door de heer Van Beusecom die er oude auto's weer als nieuw maakte. Ik weet dat hij op een truck reed die regelmatig daarachter in de tuin stond. De tuin reikte vanaf de achterkant van dit pand naar het huis van Baayens, de kruidenier/sigarenmaker in de Van Kinsbergenstraat. De inrit van dit alles was rechts naast dit café voorbij de boerderij. Het straatje stond geregistreerd als Boschdijk en herbergde ook nog een slagerij van de familie Van Zon.

Toegevoegd door: Wil van Hout op 01 november 2009

Hier werden geen oude auto's weer nieuw gemaakt, maar alleen de eigen zandauto's gerepareerd. De ingang van de hof, zoals wij die noemden, was niet op de Boschdijk, maar aan de Van Kinsbergenstraat en van een boerderij heb ik nog nooit gehoord.

Toegevoegd door: Joop van Beusecom op 02 november 2009

Joop, het zal duidelijk zijn dat wij ieder over een ander tijdstip in de geschiedenis praten. Rechts naast dit pand stond een boerderijachtig huis. In mijn tijd, dat is zo rond de laatste wereldoorlog, was er in de Van Kinsbergenstraat geen ingang naar de door u genoemde hof maar aan de zojuist genoemde straat. De zandauto's waar u het over hebt, heb ik ook nooit gezien. In mijn jeugd stond het gras een halve meter hoog en stonden er fruitbomen. De Woenselse jeugd weet hier immers alles van.

Toegevoegd door: Wil van Hout op 02 november 2009

Beste Wil, naast het café had je de ingang naar twee kleine huisjes die achter aan het café vast zaten, daarnaast had je de slagerij van ??. Dus van een boerderijachtig huis is mij niets bekend en de ingang van de hof was echt in de Van Kinsbergenstraat. Ik praat nu over de jaren vanaf 1948.

Toegevoegd door: Joop van Beusecom op 31 januari 2010

De Boschdijk uit 1948 en die uit 1944 van Wil van Hout verschillen op een belangrijk punt. Het boerderijachtig huis rechts naast dit café. Ik heb ergens een foto van A. Smulders van dit stuk Boschdijk en zal hem eens opzoeken.

Toegevoegd door: Willem de Vries op 31 januari 2010

In een van de bedoelde woningen woonde (ong. na de oorlog) een familie De Lepper. De kinderen ervan zaten op de Paulus- en Theresiaschool. De slager zou wel eens Raaijmakers kunnen heten. In de woonhuizen links op de foto (Van Kinsbergenstraat) woonden resp. fam. Verhoeven en De Grijs. In het eerste huis links in de Heemskerkstraat woonde een fam. Van de Ven (Paulusschool).

Toegevoegd door: Leo Laus op 31 januari 2010

Joop en Willem, die kleine huisjes bedoel ik in mijn schrijven. Ik wist niet meer of het twee huisjes waren of een boerderij. Daarom praat ik ook niet over een boerderij maar over boerderijachtig enz.

Toegevoegd door: Wil van Hout op 31 januari 2010

De twee huisjes achter het café waren eigenlijk maar bouwvallen. Daar woonde inderdaad familie De Lepper en de slager was inderdaad Raaijmakers.

Toegevoegd door: Joop van Beusecom op 01 februari 2010

In mijn jeugd heette de slager Van Zon. Henk van Zon, de zoon, heeft nog jaren bij Daf gewerkt. En zou bij leven nu 83 jaar zijn. Misschien is er een andere uitbater die er later, na 1944, in gekomen is.

Toegevoegd door: Wil van Hout op 01 februari 2010

Bij mijn weten heette de slager Raaijmakers, we waren de buren van 240. Slager Van Zon woonde verder op de Boschdijk, richting smid Van de Ven dacht ik. De boerderijachtige huisjes waren er geen twee maar drie en er woonden naast de familie Leppers ook nog een Trien Koelen. Later is er de "antiek"handel van Hanegraaf in gekomen. De hof van Van Beusekom is later opslag van bandenhandel Jan Timmermans geweest, de schoonvader van bandenhandelaar Van Vugt.

Toegevoegd door: Gerard Rensen op 27 februari 2010

Beste Gerard, deze informatie klopt als een bus, er waren inderdaad drie woningen, maar dat wist ik niet meer zeker. De namen nog wel, want Trien Koelen was volgens mij getrouwd met Leo Koelen.

Toegevoegd door: joop van Beusecom op 27 februari 2010

In dit café woonden mijn grootouders Frans Otten Mansfelders en het pandje ernaast was het geboortehuis van mijn moeder.

Toegevoegd door: Ties van den Hurk op 10 mei 2017

Ik denk dat we allemaal eens naar foto 23224 moeten kijken. Het huis rechts van het café noemt Wil een boerderijachtig huis. Kan ik me wel voorstellen. Dat huis was dus verdeeld in drie kleine huisjes en in één daarvan is de moeder van Ties geboren. Tenminste, zo klopt het als ik het goed heb.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 10 mei 2017

 
Reactie toevoegen