Fotonummer:

4708  

Jaar:

2006

Bijdrager:

Peter Vermeulen

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten | Beeldende Kunstenaars | Pierre Jacobs
Groep 2: Woonpanden en boerderijen | Woonhuizen-Gestel | Genneperweg

Locatie 1Gestel - 726 Gennep - Tongelreeppad

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Atelier Pierre Jacobs.

Nabij de Genneper Watermolen.

Deze foto is geplaatst op: 20 juni 2006Uw reacties

De kunstschilder Jacobs heeft in zijn vruchtbaar leven veel landschappen gemaakt, voornamelijk de bloeiende heide met berkenbomen. Hij was hier erg bedreven in en dat leidde ertoe dat veel mensen een schilderstuk van hem in huis, gehad of nog, hebben. Als men in het verleden van Gestel naar Stratum ging, kwam je langs zijn huisje waar hij dikwijls bezig was. Toen lag daar nog een bruggetje.

Toegevoegd door: Wil van Hout op 21 juni 2006

De naam Pierre Jacobs hoorde ik onlangs voor het eerst bij een verhuizing, waarbij we een aantal schilderijen van deze kunstschilder moesten overhuizen; inderdaad landschappen (winter, reen, natuur). Is over deze schilder meer informatie te vinden, schilderijen te koop, expositie?

Toegevoegd door: Pauline op 10 augustus 2006

Ik bracht begin jaren 60 kranten rond en mijn wijk eindigde bij Pierre Jacobs. Vandaar reed ik over het bruggetje naar Stratum.
Daar het 's ochtends met de opkomende zon vaak een sfeer had waar de Impressionisten zo dol op waren, verwonderde het mij dat ik Pierre pas in de loop van de dag, als ik aan het einde van de week abonnementengeld moest ophalen, Pierre achter zijn ezel bezig zag met zijn rug naar het raam gekeerd. Dat had ongetwijfeld met zijn stijlopvatting te maken. Zo ging Teun Gijssen op Riel juist met de verschillende weersomstandigheden zijn doeken te lijf en was hij bij nacht en ontij op pad om te schetsen of indrukken op te doen.

Toegevoegd door: Hans Strootman op 03 februari 2007

Mijn vader is onlangs gestorven, en heeft Pierre Jacobs goed gekend. Wanneer Pierre moeilijk zat belde hij mijn vader op om te vragen of hij weer een schilderij wilde kopen. Hij heeft er 3 gekocht. Twee grote en een klein winterlandschap.

Toegevoegd door: Rian Roijmans op 05 februari 2007

Ik ben Jan van Dijck en heb vroeger in Gestel gewoond. De zoon en 2 dochters van Pierre hebben bij mij op school gezeten. Vele van die jaren heb ik bij hen doorgebracht als kind om daar in de bossen te spelen met de fam Jacobs.
Vele jaren later ben ik de 2 dochters nog tegengekomen in Eindhoven. Ik werkte in een winkel toen ik beide dochters trof. Na het overlijden van een tante heb ik 2 schilderijen gekregen uit de erfenis. Verder zou ik wel eens willen weten hoe het de kinderen vergaan is.

Toegevoegd door: Jan Van Dijck op 07 mei 2007

Mijn vader kocht in de 50er jaren 2 schilderijen van Pierre Jacobs, En voorstellend een inkijkje in een smal Italiaans straatje en 1 voorstellend een Brabants vennetje met waterlobelias... volgens mijn vader lag dit vennetje tegenover de Treeswijk Hoeve aan de weg van Waalre naar Valkenswaard. Dit schilderij hangt sinds het overlijden van mijn ouders in resp. 1980 (vader 80 jr oud) en Mama in 1995 (88 jr oud) nu bij mij.

Toegevoegd door: Petri van Gelder op 22 juni 2007

Vroeger als kind, begin jaren '60, fietste ik met mijn vader langs het huis van Pierre Jacobs toen mijn vader vertelde dat hier een kunstschilder woonde en werkte. Dat vond ik fantastisch omdat ik zelf ook graag tekende en schilderde op school en ik er kinderlijk van droomde ooit ook zo te kunnen werken.
Later reed ik om, op weg naar het zwembad, om toch altijd weer even naar dat huisje te kunnen kijken. Toen ik m'n vrouw leerde kennen hingen er bij een schoonzus drie schilderijen van Pierre Jacobs. Deze had haar vader van de schilder gekregen toen hij als timmerman bij hem gewerkt had en de rekening op deze manier in natura betaalde. Toeval dacht ik. Nu, vorige maand, ben ik in Duitsland met een groep van 10 mensen en we genieten in Cochem van de wijnfeesten. Mijn schoonzus van die schilderijen is er ook bij. Komen we ook weer toevallig een man tegen die zich een beetje bij ons groepje aansluit. Komen we er na een tijdje achter dat hij Wil of Willy heet en een zoon is van Pierre Jacobs. Hij woont in Valkenswaard of Dommelen. We hebben helaas geen adressen uitgewisseld maar ik denk hem volgend jaar zeker weer in Cochem te treffen. Ik ga er maar vanuit dat het allemaal toeval is.

Toegevoegd door: Ad Joosen op 08 september 2007

Mijn vader heeft er ooit een schilderij gekocht, van de Genneper Watermolen. Heel mooi schilderij was dat, helaas is het na de dood van mijn vader (1988) verloren gegaan. Ik weet nog dat we er wel eens naar toe gingen en dan met mevr. Jacobs achter in de tuin koffie dronken. Ik was toen een jaar of 16.

Toegevoegd door: Giovanni Hartogs op 30 oktober 2007

Vele Eindhovenaren en zeker de mensen uit Stratum en Gestel, kennen dit huisje. De laatste dagen is het volop in het nieuws. Onlangs is de weduwe van de schilder Pierre Jacobs gestorven. ' Het Berkenhuisje van Sientje Jacobs-van Ameiden, weduwe van de kunstschilder Pierre Jacobs, in het groengebied Gennep tegenover de ecologische boerderij zou afgebroken moeten worden (ED 23 oktober)'. Volgens de zoon van de kunstenaar Willy Jacobs wil de gemeente het huisje slopen om de ruimte terug te geven aan de natuur. Willy Jacobs wil daarom een burgerinitiatief indienen tegen afbraak van het huisje. Hij heeft intussen 190 handtekeningen verzameld en heeft er 250 nodig voor een burgerinitiatief. Hij wil in de toekomst het huisje graag gaan gebruiken als atelier voor creatieve mensen. Op 7 en 14 november is het Berkenhuisje open van 10.00 - 14.00 uur. Bron: Zondagnieuws

Toegevoegd door: Thrse Sauter-Roijers op 31 oktober 2009

Mijn ouders woonden in de jaren 49/50 in Stratum. Mijn vader ging 's avonds klanten af om verzekeringspremies te innen. Zo kwam hij ook bij Pierre Jacobs, die op dat moment financieel een beetje moeilijk zat en mijn vader twee schilderijtjes aanbood. Deze zijn na de vele jaren nog in ons bezit. Onlangs heb ik een doek gekocht dat veel weg heeft van de stijl van Jacobs, echter gesigneerd door ene JC Frans of zoiets (onduidelijk). Misschien uit het atelier van Pierre???

Toegevoegd door: A. Diender op 13 juni 2010

Alle inspanningen van Willy Jacobs, de zoon van kunstschilder Pierre Jacobs, voor het behoud van het Berkenhuisje hebben zich geloond. Het Berkenhuisje is in ieder geval voor vijf jaar gered. Het college van B en W van Eindhoven heeft besloten om het pandje, waar Jacobs en zijn twee zussen geboren en getogen zijn en waar moeder Jacobs tot haar dood vorig jaar woonde, uiterlijk tot medio 2015 te handhaven. Het Berkenhuisje gaat onderdak bieden aan het project 'Artists in residence'. Kunstenaars – één tegelijk – krijgen hierbij de gelegenheid om in het huisje inspiratie op te doen. Tevens moet het Berkenhuisje de deuren openen voor bezoekers van Genneper Parken, waaronder schoolklassen. Dertigduizend euro trekt het college uit voor de broodnodige renovatie, waarbij eveneens vrijwilligers moeten worden betrokken. De Stichting Ruimte wordt verantwoordelijk voor het beheer. De stichting moet zelf twintigduizend euro voor behoud en exploitatie inbrengen. Vele Eindhovenaren hebben gereageerd op de berichtgeving dat de gemeente het pand wilde slopen. Vijftienhonderd mensen hebben een lijst getekend. Die mensen gaat men benaderen om als vrijwilliger mee te werken of tenminste een tientje te doneren. Bron: ED

Toegevoegd door: Thrse Sauter-Roijers op 18 juni 2010

Ik wil u graag 'n foto van 'n schilderij mailen - 'n zomer landschap met het doel vast te stellen of het 'n schiderij van Pierre Jacobs zou kunnen zijn. Ik kan de voorletters van de handtekening niet duidelijk ontcijferen. Carolina
=== Als er deskundigen zijn, mail a.u.b. naar Carolina, u vindt haar e-mailadres door op haar naam te klikken hieronder. (Red.) ===

Toegevoegd door: Carolina van der Poel op 11 februari 2015

Ik heb, ergens 8 jaar geleden, een schilderij van Pierre Jacobs gekocht.
Heel erg mooi... adembenemend.... Het was herfstlandschap schilderij van 1956. Handtekening is nog duidelijk zichbaar.
Ik wil via deze site verder informatie!!
Graag een reactie
Veel groeten: Lisbetty

Toegevoegd door: Lisbetty - Simbolon op 11 maart 2015

Vanaf 1969 werkte ik als verkoper bij Woninginrichting Buis op de Boschdijk in Eindhoven. In de meubelzaak hingen ook schiderijen van Pierre Jacobs, die ook verkocht werden. Ik heb er nog een in de woonkamer hangen. Schilderij met vier vogels.

Toegevoegd door: Gerard van der Heijden op 28 november 2016

 
Reactie toevoegen