Fotonummer:

4942  

Jaar:

2006

Bijdrager:

Tini van Rooij
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Woensel - 411 Limbeek-Noord - Peperstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Peperstraat. (1)

Deze driekapper is gebouwd in 1913 in toen nog de gemeente Woensel. Het rechter huis is nu nummer 18. De kozijnen zijn vervangen en er zijn rolluiken aangebracht, maar de gevel is nog in originele staat. Van het middelste huis (nr. 20) zijn de ramen verbreed en bij nr 22 is de gehele gevel vernieuwd. Op nummer 2, later 18, woonden mijn grootouders vanaf de nieuwbouw tot aan hun dood. Mijn grootmoeder overleed als laatste in 1970.

Deze foto is geplaatst op: 03 juli 2006Uw reacties

Het staat mij bij dat opa en oma Van Rooij daar een diepe tuin hadden waarin o.a. fruitbomen stonden. Herinner me de overvolle sappige piereke en de wekelijkse verse eieren uit de eigen kippenstapel. Opa Van Rooij bracht ze te voet naar de Spinnerstraat!

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 05 juli 2006

Na de bouw in 1913 in Woensel, zie de bouwtekening foto 4980, zijn er diverse verbouwingen geweest, o.a. de complete verdieping en kapconstructie.
Tini, je zult nog eens moeten nakijken waar in Strijp de eerste twee kinderen geboren zijn.

Toegevoegd door: Hans van Melis op 09 juli 2006

Hans, je hebt helemaal gelijk, met dank aan mijn neef Jan, die 2 eerste kinderen zijn op de Schootsestraat geboren.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 12 juli 2006

Ergens net na de bevrijding ben ik met een langharige blanket van het Engelse leger naar de Peperstraat gelopen. Daar woonde een kleermaker die de deken veranderde in een mooie overjas. Jaren heb ik hem nog gehad. Dames liepen in een japon van een parachute en ik liet er een overjas maken van een legerdeken. Ik herinner mij nog een mevrouw in deze straat die de toekomst kon voorspellen en er een aardig centje mee verdiende. Ze heette Van Asperen.

Toegevoegd door: Wil van Hout op 22 juli 2006

Die mevrouw woonde op nr 16, naast mijn grootouders. Zelfs de politie maakte van haar gaven gebruik, bijvoorbeeld als er iemand vermist was. De naam Van Asperen heb ik nooit gehoord. Mijn grootouders spraken over haar als "de waarzegster" en hadden geen of weinig contact met haar, al mochten zij in noodgevallen wel gebruik maken van haar telefoon.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 24 juli 2006

De kleermaker uit de Peperstraat 10 is Jan de Wit bekend als Jan de klepperman, ik was bevriend met zijn zoon Jos.

Toegevoegd door: Frans Otten op 20 oktober 2007

Mijn moeder heeft nog veel foto's over de Lijmbeekstraat en kan er zeer veel over vertellen. Ze is 85 jaar, is geboren in de Lijmbeekstraat en was 45 jaar kasteleinsvrouw van café De Blauwe Kiel.

Toegevoegd door: Frans Otten op 21 oktober 2007

Laat de anekdotes en de foto's maar zachtjes komen Frans. In al die jaren zullen de muren van het café wel iets te vertellen hebben. Had de klepperkoning niet eens de TV gehaald?

Toegevoegd door: Wil van Hout op 22 oktober 2007

Frans, werden in café de Blauwe Kiel vroeger bokswedstrijden georganiseerd? Ik herinner me een café in de Lijmbeekstraat waar deze wedstrijden georganiseerd werden.

Toegevoegd door: Mari Kieneker op 23 oktober 2007

Het boksen was bij Jan Bax, café de Vriendenkring, het andere van de twee café's in de straat. De klepperkoning was kampioen van Nederland maar vond de Blauwe Kiel ver genoeg.

Toegevoegd door: Frans Otten op 24 oktober 2007

Volgens mij heeft kruidendokter Van de Moosdijk ook in de Peperstraat gewoond. Maar ik ben er niet zeker van.
<< Wil kijk bij foto 7762 (Tini) >>

Toegevoegd door: Will van Oers op 25 oktober 2007

Ik ben geboren in het tweede huis rechts naast de poort. Daar woonden mijn grootouders Driek van Ostade en Anna van Ostade-Kokxs van ongeveer 1925 tot 1955. Naast hen de fam. Wijergans. Tegenover de fam. Nagelkerke en op de hoek was een kruidenierswinkel van de fam. Sengers. Op de andere hoek Van Kemmenade. Ja, Van de Moosdijk heeft in de Peperstraat gewoond.

Toegevoegd door: Truus van Ostade op 25 december 2007

Nu ik de naam Sengers zie, schiet me te binnen dat ze een zoon hadden met een armgebrek, die verekkes kon voetballen. Voornaam ben ik kwijt.

Toegevoegd door: Wil van Hout op 26 december 2007

Dat was Giel Sengers. Vleugelspeler van de Woenselse Boys, met hun velden toen nog aan de Kabelstraat: het BARA-Sportpark. Blonde Willy Sengers voetbalde n.m.m. in hetzelfde elftal als broer Giel: het eerste!

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 29 december 2007

Ik weet dat de familie V.d. Moosdijk in de Ekkerstraat in Strijp woonde in de jaren '40-'50.

Toegevoegd door: Diny Nagel-Grave op 04 mei 2008

Ja die fam. V.d. Moosdijk woonde daar en was familie van Van de Moosdijk uit de Peperstraat. Het was de schilleboer van Strijp. Dat weet ik omdat mijn grootvader van moeders kant suisse was van de St Trudokerk en Frans van de Moosdijk was heel vaak te vinden bij hem. Tinus Blankers was de naam en is op die naam ook terug te vinden. Mijn grootouders van vaders kant woonden op nr. 20 in de Peperstraat. Zie eerder geschreven stuk.

Toegevoegd door: Truus van Ostade op 05 mei 2008

Alhoewel mijn commentaar niet zo veel met de Peperstraat op zich heeft te maken, nog het volgende. De bekende kruidendokter Willem van de Moosdijk werd geboren in de Peperstraat, Woensel dus. Later verkaste de familie, inclusief Willem en Frans en de rest van het grote gezin naar de Ekkerstraat, vlak bij de Schootsestraat. Hun buurman in de Ekkerstraat daar was de familie Van Oijen. Die was de schillenboer en dus niet de familie Van de Moosdijk. Dat Frans van de Moosdijk daar vaak over de vloer kwam bij de schillenboer lijkt me duidelijk, ze woonden nog geen 25 meter van elkaar. Een van de dochters van de familie Van Oijen trouwde met een van de bekende Strijpse speedwayers, van de familie Roestenberg, die oorspronkelijk ook op de Ekkerstraat woonden. Later verkaste de familie Roestenbergs-Oijen naar de Schootsetraat op 4 of 5 verschillende adressen.

Toegevoegd door: Jan Toirkens op 06 mei 2008

Voor de rest van het commentaar over de familie Van de Moosdijk verwijs ik nogmaals naar foto 7770.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 07 mei 2008

Frans of Franske Otten de wielrenner, is jouw moeder nog steeds in leven??
Een naam uit mijn ouwe leven, twee huizen van jullie café vandaan, en woon al sinds 1973 in Nieuw Zeeland.
150 Lijmbeekstraat
En ja deze huizen ken ik nog wel als kind.

Toegevoegd door: Louis van den Akker op 07 maart 2009

Ja onzen ome Driek woonde in de Peperstraat 20. In mijn jeugd mochten wij altijd mee met onze vadder naar ome Driek op bezoek
Het was onze vadder zijn oudste broer. Ons moeder ging ook wel eens mee. Nu praat ik over den tijd van den oorlog. We ware met 4 jannen, Jan van ome Driek, Jan van ome Frans en Jan van ome Jan en ome Jan zelf. Als ik me niet vergis hadden we ook dezelfde huisarts, dokter Ebeling Koning. Ome Driek werkte toen bij het spoor, de locomotieven onder stoom brengen en smeren met olie, daarvoor werkte hij als melkventer bij St. Petrus melkfabriek met een hond onder de kar heb ik mij laten vertellen. Daarvoor was hij koeherder Ome Driek woonde in de periode van1921-1934 ook nog in de Lijmbeekstraat 122, Kaakstraat 15 en in de Lorentzstraat 27.

Toegevoegd door: Jan van Ostade op 12 mei 2009

Ome Driek was mijn opa en tanta Anna mijn oma. Mijn vader was Jan van Ostade 46 jaar overleden 6-4-1963. Opa was tot het laatst ook nog grafdelver. in de St. Paulus-parochie. Opa is gestorven in de Menno van Coehoornlaan.

Toegevoegd door: Truus van Ostade op 12 mei 2009

Op nummer 18 in de Peperstraat heb ik lang gewoond, nu woont er een van mijn kinderen. Ik heb dat huis helemaal opgeknapt met vrienden en mijn zoon heeft het achter nog uitgebouwd.

Toegevoegd door: Rinus.Van.Den.Biggelaar op 26 maart 2014

Volgens mij heeft de kruidendokter Van de Moosdijk op nummer 16 gewoond. Daar heeft ook nog een waarzegger gewoond. Ik kan me nog herinneren dat er altijd veel mensen uit België bij ons op de stoep stonden te wachten.

Toegevoegd door: Rinus.Van.Den.Biggelaar op 26 maart 2014

Nee Rinus, er woonde daar wel een waarzegster maar niet de kruidendokter. Die heeft als kind wel in de Peperstraat gewoond maar tegenover jullie op nummer 3. Het betreffende huisje is al voor de oorlog afgebroken en de familie Van de Moosdijk verhuisde naar Strijp zoals je hierboven kunt lezen.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 26 maart 2014

De naam van de waarzegster was Van Asperen.

Toegevoegd door: Wil van Hout op 26 maart 2014

Die van Van den Wittenboer, woonde die ook niet naast die Van de Moosdijk?

Toegevoegd door: Hans Gelders op 08 februari 2018

 
Reactie toevoegen