Fotonummer:

5256  

Jaar:

2006

Bijdrager:

Vic van Lijf

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Stratum - 214 Tuindorp - Burghstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Burghstraat.

Hier heb ik gewoond van 1941 (4 jaar) tot 1964. Door de nieuwe huizen aan de overkant is het karakter wel wat veranderd.

Deze foto is geplaatst op: 04 augustus 2006Uw reacties

Ik woonde in de St. Odastraat. Iedere ochtend kwamen de bussen van de DAF aangereden over de Geldropseweg en de St. Jorislaan om werknemers naar de DAF-fabriek te brengen. Dat was het sein om op te staan. Beter dan een wekker!

Toegevoegd door: Maria Willems op 20 augustus 2006

Ook ik woonde in de St. Odastraat. Die bussen kan ik me niet meer herinneren. Verder een prettige buurt voor ons kinderen. Er waren zelfs feesten op het Burghplein.

Toegevoegd door: Cuup Hofhuizen op 28 januari 2007

Hier woonde ook de familie Dun. De heer Dun was wiskundeleraar op de Philips Bedrijfsschool in 1947. Later is hij directeur geworden van een LTS.

Toegevoegd door: P Hertogs op 29 maart 2007

Bij foto 1889 heb ik beloofd de namen van de (eerste) bewoners van de Burghstraat te melden. Dit is dan een goed moment. Op 11 Perk, Hoekstra en van Tulder, 13 Rabou en de Rooij. Op 15 Ruwers (toen mijn vriendje Loutje, die naar de Gestelsestraat is verhuisd), Thijssen, reeds vermeld vanwege de DAF. 17 Lecluse, notaris Ligthart, garnizoenscommandant overste Wijnen en Sars. 19 van Lijf (van '41 tot '99). 21 Heessels, overste Walthuis en overste Schreurs. Familie Dun woonde op 25 (wordt vervolgd).

Toegevoegd door: Vic van Lijf op 30 maart 2007

In het even gedeelte woonden op nr 2 dr. Kramer, een chemicus. Daarna Ruyters, leraar klassieken op het Augustinianum. Op nr 4 Soorenberg met de zonen Noud en Albert. Daarna Vlijminx (Lenie, Rita, Maarten en Ben) waarna 'n leraar Wijnants. Op 6 Mevr. Mann-Koevoets. Op 8 De Horn, Van Ham en sinds 1951 Dircksens (Koen, Miebet, Bart en Annemie). Nr 10 Van Sandwijk (Picus); dan Hezemans (de vader van Toine); op 12 Van de Berghe (Philipsdirecteur). Op 14 Witsenberg en Van Santen. Op 16 Van Rozendal, Freek Schorer en Geenen. Op 18 Raaymakers en Dongelmans. Op 20 Hupkes (arts); Van der Lelie (Roy); Pot; Louwers.

Toegevoegd door: Vic van Lijf op 11 mei 2007

Thieu Hezemans (de vader van Toine) kwam mij op onze huwelijksreceptie in 1954 verrassen met een schitterend boeket van 50 rode rozen (de charmeur!)

Toegevoegd door: Petri van Gelder op 07 juli 2007

Mijn ouders wonen hier nu 28 jaar. Pas geleden is mijn vader overleden, maar ik denk dat mijn moeder nu de oudste bewoner van het witte dorp is. Ze is 14 augustus 1919 geboren. De huizen zijn oud en overgewaardeerd maar toch ... het echte witte dorp!

Toegevoegd door: Donald Stegeman op 16 juli 2007

Het laatste stuk Burghstraat (23-49): 23 Slingerland, Thiessen (Huub, José), Mentink (Melanie, Carola, Ad, Laura, Renier), Van Bussel (Edwin en Celine?) 25 Hein Jordans, Dun (Inge, Marja en Ricco) 27 Vroegindewei (Gerard) KADI! na sept '44, De Vaan (Marleen, Hannie, Jose, Harrie en Cor) Indien nog niet elders gemeld: hij was leraar klassieken. 29 Van de Valk (Renee en Olga) 31 Wiggerink, Velleman (Leo, Hanneke en Nico), Hoekstra, Vissers. 33 Broekhuyse (Birgit, Bart, Eugenie, Frank, Maayke, Hilde, Derk, Godelieve, Clara), De Ruyter, Vermeulen, Vleugels, Egger.
Laatste blok: 35 Van de Barg (Jan en Frans, Jan is omgekomen bij het bombardement van '44), Van de Vondervoort. 37 Cornelissen, Vos (o.a. Jan), Belksma. 39 Otterspoor, Vermeer, 41 De Jong (Marja), 43 Van Doorne (Riekie, Annie en Kees) 45 Weber, Brautigam, Bieze, Van Bragt. 47 Brugman, Stevens, Van Velzen. 49 Parere, Bambelt, De Hartog, Tuinbeek.

Toegevoegd door: Vic van Lijf op 16 juli 2007

Ik heb vaak naar het rolschaatsen gekeken op het Burghplein, Peter Dillen, en niet te vergeten het doktertje spelen in de gangetjes.

Toegevoegd door: Leo Velleman op 03 december 2007

Ik woonde (met mijn ouders en acht broers en zusjes) op 33 en was bevriend met o.a. Piet van Kempen, Wieke de Bruin (Odastraat,) Frans van Tuijl en Peter Boost. Op 31 woonde Frans van de Barg en daarnaast fam. Vos, dan De Jong en op het eind Stevens. Birgit was o.a. bevriend met Adrie van Lijf, Renee en Olga van de Valk, de meisjes Vaan en Dun. Recht achter ons woonde Jeuriaan Zoetmulder, en links daarvan Jacobs en rechts Riethof met twee honden waarvoor wij altijd erg bang waren.

Toegevoegd door: Bart Broekhuijse op 04 december 2007

In de Burghstraat hebben wij, de Broekhuijse-familie, een heerlijke tijd gehad. De overkant was heel vroeger speeltuin. Dat is later bij DAF I gekomen. We speelden graag met alle buurkinderen op straat, verstoppertje, stand en de bal, rolschaatsen enz. Vriendinnen Marleen de Vaan, Margriet Jacobs, Annemarie Custers, in Odulphusstraat en vele anderen. Wij zijn in 1962 verhuisd naar de Elzentlaan, waar onze moeder tot haar dood in nov. 2003 heeft gewoond.

Toegevoegd door: Eugenie Broekhuijse op 05 februari 2008

O ja Eugenie, Annemarie Custers woonde naast de fam. Bleeksma in de St. Odulphusstraat. Ik was even de naam kwijt, maar nu ik dit weer lees komen al die namen weer terug. Marja de Jong woont nu samen met mijn zwager. Mijn zus Marianne, hartsvriendin van Marja, is vier jaar geleden gestorven. Zij heeft meer tijd doorgebracht in de Burghstraat. Ik mocht er niet komen, was tien jaar jonger, maar ging er af en toe toch stiekem naar toe om op die hekken van de DAF te klimmen. Maaike Broekhuyse zat bij mij in de klas. Ik ben haar twee jaar geleden toevallig weer tegengekomen en nu halen we ook anekdotes op uit die goeie ouwe tijd. Leuk al die namen weer, Jacobs, Zoetmulder, etc.

Toegevoegd door: PJJM Retana Fransen op 30 maart 2008

Na zijn directeurschap van de Protestante LTS aan de Rondweg, is Dun directeur van een MTS geworden.

Toegevoegd door: Hans Strootman op 18 april 2008

Jemig, wat een hoop herinneringen komen nu boven bij deze verhalen. Ikzelf ben al in 1966 vertrokken, mijn ouders hebben er tot najaar 1990 gewoond, op nr. 27. Het samenspelen in de straat en op het DAF-terrein dat was pret. En Frans van de Barg, die had zo'n oude auto en alleen ons Harrie mocht in die auto zitten.

Toegevoegd door: Jos(e) de Vaan op 28 april 2008

Ja, ja wat een mooie tijd was dat toch, de jaren 60 in de Burghstraat. Wij, de familie Mentink, woonden op nummer 23. Ik was dik bevriend met Rob van Tulder. De familie Van Tulder (groot gezin) woonde op 11. Die leuke tijd vergeet je nooit meer, 's avonds nog lekker spelen op straat. Busje traps en/of stoeprandje butsen. Eind jaren 60 zijn wij vertrokken naar Roosendaal i.v.m. werk van mijn vader. Maar het Witte Dorp (al was ik toen heel jong) vergeet ik nooit meer.

Toegevoegd door: Renier Mentink op 28 april 2008

Ik heb met veel plezier in de Burghstraat gewoond, nummer 29, bevriend met de Broekhuijsens en Adrie van Lijf. Later ben ik met mijn man in mijn geboortehuis gaan wonen tot we in 1990 naar Gijzenrooi vertrokken. Leuk al die namen weer te zien.

Toegevoegd door: Renee van der Valk op 06 juni 2010

Een gelukkige jeugd gehad tot ongeveer 1977. Toen ben ik naar Frankrijk vertrokken. Mijn moeder heeft er tot het overlijden van mijn vader in 1996 gewoond ongeveer. Maar wat een mooie herinneringen. Zeker met mijn jeugdvriend Renier Mentiink. We waren altijd op straat. Rolschaatsen op het Burghplein. Ik heb 5 zussen, Ans, Trudie, Margot, Els en Ine en twee broers Wim en Hans. Veel namen komen me bekend voor maar ik zie niet alle gezichten erbij. Ik zie de DAF-fabriek met die hekken waar we zo af en toe overheen klommen. Schuin tegenover nr 11 woonde ook een familie waar ik nog mee heb gespeeld. Het eerste huis naast de fabriek. Lijkt net of er ergens een hokje opengaat waar de herinneringen langzaam uitstromen.

Toegevoegd door: Rob van Tulder op 25 februari 2014

Ook ik heb goede herinneringen aan de Burghstraat. Ik had er veel vriendinnen, José de Vaan, José Ligthart, Inge Dun. Tv-kijken deden we in de Odulphusstraat bij tante Mieke. Na mijn 18e ben ik naar Tilburg gegaan voor de opleiding verpleegkunde.

Toegevoegd door: Trudy van Tulder op 23 mei 2014

Nog een spruit van de familie Van Tulder, Els, heeft vele leuke herinneringen. Naast ons woonde de familie Rabou en daarnaast de familie Thijssen. We hebben veel gespeeld met Henk Thijssen. Henk kwam altijd fritesaardappelen snijden op woensdagmiddag. Achter ons, in de Odulphusstraat, woonde de familie De Haan. Mijn vriendin Corrie de Haan, Cas, Anja, Ingrid, Peter. Het was bij ons altijd een zoete inval!

Toegevoegd door: Els van Tulder op 23 mei 2014

Hallo allemaal. Wat leuk om bekende namen tegen te komen. Wij, Riki, Annie en Cees van Doorne woonden op no. 43. Riki woont nog steeds in Nieuw-Zeeland. Ik heb zelf in België en St. Maarten (Antillen) gewoond en nu in Haps.
Cees is helaas in 2008 al overleden.Hij was beroepsmilitair. Ik ben nu met een soort levensverhaal bezig en zoek natuurlijk op Internet naar foto's en kwam dit tegen.
Toen ik 12 jaar was (1955), heb ik bijna een half jaar voor het raam op bed gelegen. Ik werd toen door de hele straat van leesboeken voorzien. Misschien ook wel van jullie.
Ik ben bevriend geweest met Adrie van Lijf en Marja de Jong. Zou daar best nog wel eens iets van willen horen.

Toegevoegd door: Annie van Doorne op 16 juli 2015

Wat superleuk deze foto en al de reacties met namen die zo vertrouwd in de oren klinken. Wij woonden als gezin (Pot) van 1963 tot 1976 op nr 20. Een heerlijke tijd in een mooie buurt. Na onze verhuizing naar Woensel heb ik een behoorlijke inzinking gehad die kwam door het heimwee naar de Burghstraat. Robbie van Tulder was een echt maatje daar en vele andere kinderen. Nu woon ik weer in een Witte Dorp maar dan in Gemert.

Toegevoegd door: Miek Pot op 10 augustus 2017

 
Reactie toevoegen