Fotonummer:

5403  

Jaar:

1960

Bijdrager:

Hans van Melis
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Woensel - 422 Kronehoef - Kloosterdreef

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Kloosterdreef. (1)

Middenachter met de mooie ronde dakramen het woonhuis van de burgemeester Straat 115. Ir. E. de Vries beschrijft het aldus: "Deur in het midden, links en rechts ramen en rechts een aangebouwde serre. Het had een heel diepe tuin met fruitbomen en achterin zelfs aspergebedden. In de tuin was het linnenfabriekje, eigenlijk meer een opslagplaats voor het linnen en het garen."
=== foto 985 geeft uitstekend de juiste ligging van het pand weer. (Red.) ===

Deze foto is geplaatst op: 16 augustus 2006Uw reacties

Mooie foto, Hans. Door de huizen met de erkers herinner ik me nu weer de families Bakers, Karel en Van den Heuvel. Rechts op de hoek, achter het groen, het monumentale pand van dokter Goyaarts. Wat staat die man daar te doen tegen die lantaarnpaal? Hij heeft wel bekijks!

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 16 augustus 2006

Hier rechts achter het hek het huis van Clercx van de houthandel. En links nog de architect Van de Kerkhof.

Toegevoegd door: Hans van Melis op 16 augustus 2006

Links woonde ook nog de familie Karel of misschien Karels(e). Joep Bakers en .. Karel zaten bij mij in de klas op de Petrus Canisius school, zo rond 1950.

Toegevoegd door: Martin Vermeulen op 29 januari 2007

Mijn grootouders hebben op de Woenselsestraat 464 gewoond, de familie Evers. Dokter Goyaarts was bij mijn moeders bevalling van mij want hij was haar huisarts. Ik heb vandaag mijn tante opgezocht, de laatst levende van het gezin dat daar met 9 kinderen gewoond heeft.

Toegevoegd door: Mia Dael op 07 december 2008

Ben, de mensen staan aan beide zijde van de straat op de bus te wachten waarvan er een tegen het buspaaltje staat.

Toegevoegd door: Antoon Franse op 14 juni 2012

Dit is inderdaad de bushalte waar ik uitstapte als ik naar mijn grootouders in de Frankrijkstraat ging, uitzondering, meestal moest ik te voet. Ik heb nog wel gespeeld met Wimpie Karel, als ik daar was.

Toegevoegd door: Toon Geevers op 14 juni 2012

Prachtige foto, heel herkenbaar voor mij. Volgens mij is hier nu de Europalaan en dat mooie pand achter in het midden van de foto is gesloopt omdat daar nu het begin van de Dr. Berlagelaan is. Ook ik stapte hier vaak uit de bus om naar mijn grootouders in de Hamsterstraat te gaan.

Toegevoegd door: ArNoud J. Walravens op 01 april 2014

In dit huis hebben mijn opa en oma gewoond, de fam. Evers, na burgemeester De Vries, totdat het afgebroken werd voor (toen) de Rabobank. In de oorlog heeft het beruchte kanon voor dit huis gestaan.

Toegevoegd door: Monique Verhagen op 12 mei 2018

 
Reactie toevoegen