Fotonummer:

5517  

Jaar:

Jaartal onbekend

Bijdrager:

Peter Vermeulen

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Verenigingen | Gilden | St Catharina, Strijp

Locatie 1: Geen locatie beschikbaar.

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Harrie van Gemert (d'n Baard)

Harrie was gildebroeder van het Strijpse St Catharinagilde. Hij was lid van de zeer uitgebreide Strijpse Baardenfamilie. Het schilderij is vervaardigd door Leo van Gemert, een zoon van broer Jan. Het werk hangt bij een kleinzoon in Canada.

Deze foto is geplaatst op: 25 augustus 2006Uw reacties

Harrie van Gemert, zijn naam was eigenlijk Henri, was mijn peetoom, ik ben naar hem genoemd. Hij was denk ik een jaar ouder dan mijn vader Trudo van Gemert. Ik was aanwezig toen ome Harrie Gilde Koning werd. Ik heb altijd gedacht dat hij de vogel per ongeluk van de mast schoot, maar dat is zo lang geleden, ik was nog maar 15 of 16 jaar. En ja het schilderij is hier in Canada bij de kleinzoon van ome Harrie, Gord zoon van Wim, die in de jaren 50 naar Canada emigreerde. En het is geschilderd door Leo van Gemert, een zoon van Ome Jan van Gemert.

Toegevoegd door: Henri van Gemert op 08 juni 2010

Dit is een mooi en zeker kostbaar schilderij van het Strijpse St.Catharinagilde.

Toegevoegd door: L.Brekelmans op 26 september 2011

Dit was Ome Harrie. Een broer van mijn opa Jan. Ik woon nu tegenover het huis waar hij woonde in het voormalige sierhuis. Mijn herinnering is dat het ik nog precies weet waar dit gildekostuum hing, nl. tegen de zijkant van een kast met zilveren en al. Zijn vrouw was tante Martha en ze hadden een winkeltje aan de achterkant van hun huis.

Toegevoegd door: Hans de Wit op 16 december 2014

Ik heb een schilderij van Leo van Gemert. Ik heb dit schilderij uit een erfenis van een oom uit Roosendaal. Is er nog belangstelling voor dit schilderij?

Toegevoegd door: Corry Kappert op 07 februari 2018

 
Reactie toevoegen